A 2 napisał(a):
Cytuj:
Tak więc proszę weź to pod uwagę, zanim będziesz następnym razem używał sformułowań cyklu: po co tu zaglądasz jeśli nie interesuje Cie buddyzm?... to pytanie powinieneś bardziej skierować do siebie .... po co tu zaglądasz skoro nie interesuje Cie świadomość Kryszny?
Szanowny Panie Moderatorze, czy kiedykolwiek powiedzialem ze mnie nie interesuje swiadomosc Krsny? inaczej po co bym tu dyskutowal... przeciez jest mnostwo for na temat buddyzmu... A moze chcesz zeby na tym forum nie poruszano tzw. "niewygodnych tematow", to moze jako moderator usun ten temat, masz do tego prawo.

masz prawo tez mnie zbanowac, nie zabije sie z tego powodu
Tu nie chodzi o to co powiedziałeś, ale ty chodzi o to jak się zachowujesz, jesteś gościem i zachowuj się jak gość, gdy odwiedzasz kogoś w domu to w dobrym tonie jest szanować reguły panujące w danym domu, świadczy to przede wszystkim o Tobie, jeśli przychodzisz na forum Hare Kryszna i próbujesz nauczać filozofii nihilistycznej, będące bądź co bądź inna ścieżka samorealizacji, trafiasz do miejsca gdzie osoby maja inne poglady i przychodza tak ja Ci mówiłem żeby się inspirować do świadomości Kryszny a nie zwalczać, wyrzucać, robić tanie sensacje.
Poza tym pokaz Twojej tolerancji jest niskiej klasy bo prowokujesz mnie jako Moderatora żebym usunął temat "niewygodny" a Ty wtedy odejdziesz stad jako tolerancyjny buddysta, który nie mógł się odnaleźć na fanatycznym forum Harinamu. Ale ja w odróznieniu do Ciebie staram się szanować Ci takim jakim jesteś tylko proszę Cie o szacunek dla wszystkich odwiedzających to forum. Proszę Cie o szacunek dla Ludzi z klasą dla takich co Ci nie odpiszą, ale poczują sie zniesmaczeni Twoją postawą.
A mnie możesz nazywać jak chcesz jeszcze jedna etykietka nie robi na mnie wrażenia, po prostu staram się być sobą zawsze bez wyjątku, z różnym skutkiem mi się to udaje, ale nie ściemniam i nie udaje świętego mądrali, jestem zwykłym chłopakiem co stara się walczyć ze swoimi uwarunkowaniami, w sposób taki by przy tej swojej wewnętrznej walce jak najmniej osób krzywdzić. Staram się robić wszystko co w mojej mocy by poznawać Krysznę bo on zawsze jest po mojej stronie nawet wtedy gdy ja nie jestem po swojej stronie, to jest niezwykłe i to mnie motywuje widząc jak Kryszna dba o mnie.
Dlatego szanuje wszystkich którzy szukają Boga. A najbliżsi są mi Ci co mają podobne upodobania jak ja i mogą się nimi podzielić ze mną. Mogą powiedzieć mi o Krysznie to czego nie wiem, albo to o czym zapominam i to forum Harinamu jest głownie dla takich osób. Takie były od początku założenia przy Harinamie pracuje cała masa rożnych niezwykłych osób, niektórzy może są mniej wylewni niż ja i pewno nigdy by Ci nie powiedzieli tego co ja Cie powiedziałem, jestem do tych wszystkich osób przywiązany i są dla mnie bardzo ważni, pisze w swoim imieniu bo taki jestem
Tak jak pisałem to nie jest forum buddyjskie i pisanie czegoś w stylu:
po co tu zaglądasz jeśli nie interesuje Cie buddyzm? jest nazywając to po imieniu nieuprzejmością albo bezczelnością z Twojej strony.
To tak jak byś przyszedł do kogoś do domu i zaczął u przestawiać meble bo czułbyś, że po Twojemu lepiej by się żyło mieszkańcom tego domu.

Wybór mieszkańców jest podyktowany ich gustem, przywiązaniami , uwarunkowaniami i Ty jeśli szanujesz gospodarzy po prostu to akceptujesz, a nie zachowujesz się tak, że przestawiasz meble a potem w ostentacyjny sposób mówisz jeśli wam się nie podoba to co robię w waszym domu i jest to dla was problem "niewygodna kwestia " to mnie wyrzucie, chyba nie tak wyglądają twoje standardowe odwiedzany u znajomych?
Zachowanie jest po prostu kwestia tego na ile się jest ogarniętą osobą i świadczy o klasie Tego kto zachowuje się w taki czy inny sposób ...taka wizytówka na podstawie, której można wyciągać winsoki kim jest ten czy inny gość... przemyśl temat nie chodzi tylko o to forum, ale o życie tak na przyszłość może Ci sie to na cos przyda...
Pozdrawiam
Dobrze Ci życzący starający się być bhaktą Kryszny i szukający na forum Harinamu tej inspiracji
a nie inspiracji do buddyzmu.
Madhava Bhagavan das