Teraz jest 28 lip 2026, o 14:18

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 337 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Inny punkt widzenia - Buddyzm
PostNapisane: 18 kwi 2009, o 21:03 
Sponsorzy

Purnaprajna napisał(a):
Dobrze powiedziane Madhavaji i to w samą porę. Dobry ojciec wie, kiedy należy zwrócić dziecku uwagę, aby wreszcie przestało wałkować i oglądać przy stole kozy z nosa, ponieważ wprowadza to w zakłopotanie dorosłych biesiadników i odbiera im apetyt. ;)

Wybaczcie ze nie na temat.
Purna'ji mi chyba przez Ciebie kiedys przepona ze smiechu peknie :lol: Te kozy z nosa są bardzo ,ale to bardzo obrazkowym przykladem,jak zresztą wiekszosc Twoich przykladow i textow,nic tylko boki zrywac :lol: :lol: :lol: Dzieki :!: :lol:

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 20 kwi 2009, o 11:31 

Cytuj:
Tak więc proszę weź to pod uwagę, zanim będziesz następnym razem używał sformułowań cyklu: po co tu zaglądasz jeśli nie interesuje Cie buddyzm?... to pytanie powinieneś bardziej skierować do siebie .... po co tu zaglądasz skoro nie interesuje Cie świadomość Kryszny?

Szanowny Panie Moderatorze, czy kiedykolwiek powiedzialem ze mnie nie interesuje swiadomosc Krsny? inaczej po co bym tu dyskutowal... przeciez jest mnostwo for na temat buddyzmu... A moze chcesz zeby na tym forum nie poruszano tzw. "niewygodnych tematow", to moze jako moderator usun ten temat, masz do tego prawo. 8) masz prawo tez mnie zbanowac, nie zabije sie z tego powodu

Ostatnio edytowano 20 kwi 2009, o 13:07 przez A 2, łącznie edytowano 4 razy

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 20 kwi 2009, o 12:40 

Purnaprajna napisał(a):
...wałkować i oglądać przy stole kozy z nosa...

Porownanie i poczucie humoru godne bramina. Musze przyznac ze jestem pod wrazeniem. :mrgreen: Wlasnie jadlem smaczne sniadanie czytajac Twoj post i strasznie mi go teraz szkoda bo juz nie moglem dokonczyc, nie wiem czy ze smiechu czy ... :?

Ostatnio edytowano 20 kwi 2009, o 14:43 przez A 2, łącznie edytowano 1 raz

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 20 kwi 2009, o 12:45 

Gauranga Avatar das napisał(a):
Te kozy z nosa są bardzo ,ale to bardzo obrazkowym przykladem
przykladem czego? buddyzmu? czy "wyzszego smaku" Purnaprajni Prabhu? :lol:

(no co...jak sarkazm to sarkazm, nie? :wink:, albo moze smarkazm bo mowa tu o zawartosci nosa)

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 21 kwi 2009, o 10:17 
Morderator

A 2 napisał(a):
Cytuj:
Tak więc proszę weź to pod uwagę, zanim będziesz następnym razem używał sformułowań cyklu: po co tu zaglądasz jeśli nie interesuje Cie buddyzm?... to pytanie powinieneś bardziej skierować do siebie .... po co tu zaglądasz skoro nie interesuje Cie świadomość Kryszny?

Szanowny Panie Moderatorze, czy kiedykolwiek powiedzialem ze mnie nie interesuje swiadomosc Krsny? inaczej po co bym tu dyskutowal... przeciez jest mnostwo for na temat buddyzmu... A moze chcesz zeby na tym forum nie poruszano tzw. "niewygodnych tematow", to moze jako moderator usun ten temat, masz do tego prawo. 8) masz prawo tez mnie zbanowac, nie zabije sie z tego powodu

Tu nie chodzi o to co powiedziałeś, ale ty chodzi o to jak się zachowujesz, jesteś gościem i zachowuj się jak gość, gdy odwiedzasz kogoś w domu to w dobrym tonie jest szanować reguły panujące w danym domu, świadczy to przede wszystkim o Tobie, jeśli przychodzisz na forum Hare Kryszna i próbujesz nauczać filozofii nihilistycznej, będące bądź co bądź inna ścieżka samorealizacji, trafiasz do miejsca gdzie osoby maja inne poglady i przychodza tak ja Ci mówiłem żeby się inspirować do świadomości Kryszny a nie zwalczać, wyrzucać, robić tanie sensacje.

Poza tym pokaz Twojej tolerancji jest niskiej klasy bo prowokujesz mnie jako Moderatora żebym usunął temat "niewygodny" a Ty wtedy odejdziesz stad jako tolerancyjny buddysta, który nie mógł się odnaleźć na fanatycznym forum Harinamu. Ale ja w odróznieniu do Ciebie staram się szanować Ci takim jakim jesteś tylko proszę Cie o szacunek dla wszystkich odwiedzających to forum. Proszę Cie o szacunek dla Ludzi z klasą dla takich co Ci nie odpiszą, ale poczują sie zniesmaczeni Twoją postawą.

A mnie możesz nazywać jak chcesz jeszcze jedna etykietka nie robi na mnie wrażenia, po prostu staram się być sobą zawsze bez wyjątku, z różnym skutkiem mi się to udaje, ale nie ściemniam i nie udaje świętego mądrali, jestem zwykłym chłopakiem co stara się walczyć ze swoimi uwarunkowaniami, w sposób taki by przy tej swojej wewnętrznej walce jak najmniej osób krzywdzić. Staram się robić wszystko co w mojej mocy by poznawać Krysznę bo on zawsze jest po mojej stronie nawet wtedy gdy ja nie jestem po swojej stronie, to jest niezwykłe i to mnie motywuje widząc jak Kryszna dba o mnie.

Dlatego szanuje wszystkich którzy szukają Boga. A najbliżsi są mi Ci co mają podobne upodobania jak ja i mogą się nimi podzielić ze mną. Mogą powiedzieć mi o Krysznie to czego nie wiem, albo to o czym zapominam i to forum Harinamu jest głownie dla takich osób. Takie były od początku założenia przy Harinamie pracuje cała masa rożnych niezwykłych osób, niektórzy może są mniej wylewni niż ja i pewno nigdy by Ci nie powiedzieli tego co ja Cie powiedziałem, jestem do tych wszystkich osób przywiązany i są dla mnie bardzo ważni, pisze w swoim imieniu bo taki jestem

Tak jak pisałem to nie jest forum buddyjskie i pisanie czegoś w stylu: po co tu zaglądasz jeśli nie interesuje Cie buddyzm? jest nazywając to po imieniu nieuprzejmością albo bezczelnością z Twojej strony.

To tak jak byś przyszedł do kogoś do domu i zaczął u przestawiać meble bo czułbyś, że po Twojemu lepiej by się żyło mieszkańcom tego domu. :) Wybór mieszkańców jest podyktowany ich gustem, przywiązaniami , uwarunkowaniami i Ty jeśli szanujesz gospodarzy po prostu to akceptujesz, a nie zachowujesz się tak, że przestawiasz meble a potem w ostentacyjny sposób mówisz jeśli wam się nie podoba to co robię w waszym domu i jest to dla was problem "niewygodna kwestia " to mnie wyrzucie, chyba nie tak wyglądają twoje standardowe odwiedzany u znajomych? :)

Zachowanie jest po prostu kwestia tego na ile się jest ogarniętą osobą i świadczy o klasie Tego kto zachowuje się w taki czy inny sposób ...taka wizytówka na podstawie, której można wyciągać winsoki kim jest ten czy inny gość... przemyśl temat nie chodzi tylko o to forum, ale o życie tak na przyszłość może Ci sie to na cos przyda...

Pozdrawiam
Dobrze Ci życzący starający się być bhaktą Kryszny i szukający na forum Harinamu tej inspiracji
a nie inspiracji do buddyzmu.
Madhava Bhagavan das

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 21 kwi 2009, o 11:07 

Cytuj:
Tu nie chodzi o to co powiedziałeś, ale ty chodzi o to jak się zachowujesz

Napisales jakis komletny nonsens, paradoks i sprzecznosc w jednym krotkim zdaniu. Madhawa Prabhu. A skad wiesz jak ja sie zachowuje? przeciesz na tym forum widac tylko slowa? Ani nie zwalczam zadnych koncepcji ani nie nauczam. Czpiasz sie tylko moich pytan a raczej jednego pytania. Nie wiesz co robie, Nie znasz mnie ani moich motywacji i nigdy ich nie poznasz. Wkuza cie to ze nie klaszcze z Taba rowno i nie spiewam hurkiem tej samej piosenki maszerujac rowno ramie wramie w tym samym mundurku? a moze to ze zle rozumiales moje pytania... a moze po prostu musisz wzrucic i na sile upchnac kogos do jednej z Twoich ciasnych szufladek nawet jesli do zadnej nie pasuje...
P.S. I juz napisalem wczesniej wiele razy, nie jestem buddysta (ani nikim z twojej szufladki). Moja zona jest buddystka, czyta ze mna to forum i czasem ma niezly ubaw a czasem z politowaniem kreci glowa. A moje motywacjie i powod dla ktorego tu zaistnialem niech pozostanie dla Ciebie tajemnica :wink:

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 21 kwi 2009, o 11:24 

A 2 vel "International Man of Mystery" napisał(a):
I juz napisalem wczesniej wiele razy, nie jestem buddysta (ani nikim z twojej szufladki).

A 2 vel "Tajemniczy Don Pedro" napisał(a):
poniewaz szanuje i ackeptuje nauki buddy mysle ze moge okreslac sie, jesli juz musze, jako buddysta.

Moja muzyka: http://www.acidplanet.com/artist.asp?so ... 069&T=6461

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 21 kwi 2009, o 12:01 

Purnaprajna napisał(a):
I juz napisalem wczesniej wiele razy, nie jestem buddysta (ani nikim z twojej szufladki).

poniewaz szanuje i ackeptuje nauki buddy mysle ze moge okreslac sie, jesli juz musze, jako buddysta.

No jesli sie z tym lepiej poczujesz to niech Ci bedzie, w niczym mi to nie uwlacza ani nie jest powodem do wstydu. Moge zreszta byc kim zechcesz w Twoim wirtualnym swiecie. Martwie sie tylko ze zaplatasz sie sam w swoje wlasne sidla ocen, okreslen, uprzedzen i dualizmow. O ile juz sie tak nie stalo.

Ostatnio edytowano 21 kwi 2009, o 12:38 przez A 2, łącznie edytowano 2 razy

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 21 kwi 2009, o 12:12 

A 2 napisał(a):
Cytaty A 2 napisał(a):

No jesli sie z tym lepiej poczujesz to niech Ci bedzie, w niczym mi to nie uwlacza. Moge zreszta byc kim zechcesz w Twoim wirtualnym swiecie. Martwie sie tylko ze zaplatasz sie sam w swoje wlasne sidla ocen, okreslen i dualizmow. O ile juz sie tak nie stalo.

Czy zauważyłeś, że posiadasz dwie różne tożsamości, które w tej chwili jedynie walczą werbalnie między sobą o dominację? Jak tak dalej pójdzie, to poprosimy Cię, abyś płacił nam od godziny za sesje terapeutyczne. :)

Moja muzyka: http://www.acidplanet.com/artist.asp?so ... 069&T=6461

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 21 kwi 2009, o 12:32 

Cytuj:
Czy zauważyłeś, że posiadasz różne tożsamości

Taaaak? A jakie? A moze Ty widzisz podwojnie. A moze cierpisz prabhu na syndrom niezrealizowanego psychoanalityka-amatora, ktory wszedzie widzi zabuzenia osobowosci, przeciwnikow, oszustow, a nawet zrolowane kozy z nosa (przebrane za buddystow) :lol: ... i kto tu potrzebuje terapii :?
wiesz co, niezle sie tu ostatnio bawie :D
Cytuj:
to poprosimy Cię, abyś płacił nam od godziny

A jesli Ci brakuje pieniedzy to trzeba bylo tak od razu 8) polecam modlic sie do Laksmi, sprawdzilem, dziala

Ostatnio edytowano 21 kwi 2009, o 21:30 przez A 2, łącznie edytowano 2 razy

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 21 kwi 2009, o 13:21 

A 2 napisał(a):
Cytuj:
Czy zauważyłeś, że posiadasz różne tożsamości

Taaaak? A jakie? A moze cierpisz prabhu na syndrom nie zrealizowanego psychoanalityka-amatora, ktory wszedzie widzi zabuzrenia osobowosci, przeciwnikow, oszostow, a nawet zrolowane kozy z nosa (przebrane za buddystow) :lol: ... i kto tu potrzebuje terapii :?
wiesz co, niezle sie tu ostatnio bawie :D

Oszustów przez u, niezrealizowanego - razem.Tak poza tym udanej zabawy
Cytuj:
Moja zona jest buddystka, czyta ze mna to forum i czasem ma niezly ubaw a czasem z politowaniem kreci glowa

Dla żony również...
Obrazek

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 21 kwi 2009, o 14:31 

A moze jakies historyjki z kotem Garfieldem.. :) Moja zona lubi koty (i slyszalem ze podobno kot Garfield jest buddysta) :lol:
miaaaum mani padme hum :D

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 21 kwi 2009, o 14:58 

Mam wrażenie, ze z tym wątkiem jest tak jak z podlewaniem tych sztucznych kwiatów.No ale jeśli ktoś ma ochotę...

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 21 kwi 2009, o 16:18 

Ty A2 pratykujesz Buddyzm? i zona tez?

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 21 kwi 2009, o 20:26 

sorry A2 ale jeśli te dyskusje maja prowadzić do tekstów w stylu z" politowaniem kreci głową'' czy ubawu to równie można wyszukiwać błędy ort. i z " politowaniem kręcić głową'' czy mieć ubaw. Mam wrażenie,ze nie na tym to powinno polegać bo to strasznie jałowe. Juz dużo, dużo lepiej wykorzystać ten czas wprowadzając zasady wspolczucia, pomagając innym...wolontariat,datki na ubogich,promować wegetarianizm. Przynajmniej ja tak to widzę, anyway powodzenia

Offline Zobacz profil  

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 337 ]  Moderatorzy: Trisama, Morderatorzy Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1