Teraz jest 28 lip 2026, o 11:51

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Czy Reiki jest pomocne?
PostNapisane: 6 sie 2008, o 18:27 
Sponsorzy

Gaurangaaaaaa!
Drodzy wielbiciele bardzo dziekuje za wasze posty,wielu z was znam i wiem ze kazdy ma dobre intencje.
Simhabatta Prabhu :wink: Kupe lat ciesze sie ze moge Cie czytac,czesto o Tobie mysle.
Ale wracając do tematu.
I biorąc pod uwage wiekszosc z was czy rowniez swoje zycie. Widze ze to iz niekiedy bhaktowie "zmniejszają" standard to czesto jest to wynikiem wielu wpływow,czasem mniejszego towarzystwa,czasem poprostu z powodu zmiany stanu cywilnego ,czy poprostu pojawiającego sie dziecka, czasem z powodu dojscia do wniosku ze juz dłuzej niechce mechanicznie podchodzic do Kryszny ,ktory maszyną nie jest,ale Osobą i to najwyzsza.
Bedąc na etapie powiekszającej sie rodziny sam widze ze nie zawsze zdąrze wymantrowac swoje przepisowe 16rund(bo czasem jest juz grubo po 24-tej.albo odkladam je na weekand.
w tym wszystkim widze ze dzieki łasce Sri sri GuruParampara zeby jadowe naszych wezowatych zmysłow ,zostały juz wyłamane ,bedą jeszcze czas jakis wic sie i szalec z powodu strachu przed kontrolowanym ich uzywaniem,ale wiem ze w koncu sie pogodzą. POdpisuje sie rowniez tym samym by nie oceniac innych ,czy juz upadł,czy własnie sie podnosi :wink: bo jakie to ma dla nas znaczenie,wazne ze ten ktos ma pragnienie sadhu sangi.
I jesli to bedzie reiki,czy tez uczucie wspołczucia i checi pomocy,albo poprostu wspolnego zaspiewania bhajanu wszystkim nam bedzie łatwiej i przyjemniej. Oczywiscie nie dopinguje do rozwodnionej wersji kultury Waisznawa,ale poprostu na naszym etapie do kultury i docenia siebie na wzajem.
dziekuje raz jeszcze wszystkim za te posty. Gaurangaaaaaaaaaaaaaaa :lol: :lol: :lol:

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 6 sie 2008, o 20:28 

Kedarnath dasa napisał(a):
Dandavat Pranam drogi Trisama Prabhu.
Skromnie chcialbym zauwazyc odnosnie Twojego punktu szostego: aby realnie pomagać trzeba rozumiec filozofie, niz tylko ja znac. Ale mysle, ze miales wlasnie to na mysli.

Dziękuję za poprawienie. Rzeczywiście rozumienie jest zarazem wiedzą jak i działaniem...

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 7 sie 2008, o 08:20 

Witam z samego rana :) drodzy bhaktowie!!
Simhabhatta Prabhu jaki ja jestem szczęśliwy, mogac czytać twoje posty, pozdrawiam Cie serdecznie z nadmorza :)
Gopal Prabhu
Znam twe serce i oddanie, jest ono porównywalne z twoją sylwetką...
Co mogę napisać, pieknie nauczasz i bronisz siddhanty

W temacie bhakti nie jest łatwo sie poruszać, jak to mówi tata :) Trisama, bhakti jest poza racjonalnym rozumowaniem, jest wiele przypadków bahktów, którzy na pozór nie przestrzegają sadhany a są bardzo drodzy Panu Krysznie, na przykład Srila Prabhupad jednemu ze swych uczniów powiedział, że nie musi intonować 16 rund...wielu wątpiło w oddanie tego wielbiciela, jednak kiedy widzieli go z bliska, kiedy mogli popatrzyć jak służy Krysznie, ich wątpliwości znikały...
Cóż mogę napisac brakuję nam bezpośredniej wzajemnej sangi...ja osobiście czuję sie wysuszony...2 dni temu zadzwonił do mnie Gauranga Prabhu i poczulem jak on myśli o mnie, mimo że sie nie widzieliśmy chyba rok czasu...pozostaje medytacja...rozłąka...
Naszczęście zbliża się festiwal Nama Hatta na który Wszyscy czekają...
Pozdrawiam Was drodzy bhaktowie
Wasz pokorny sługa
Divya simha dasa

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 7 sie 2008, o 10:06 

Gauranga!

Oh, drogi Gaurango Avatarze Prabhu, nie mogę się doczekac, by przyjechac do Polski i zobaczyc się z Tobą!!! Nie widzieliśmy się przecież tyle lat! Dziekuję za Twoje posty, dały dużo do myślenia :)
Widziałeś się z Murlidharem, gdy był w Polsce? Nie mogę już się doczekac spotkania z nim i relacji z Turu! Gryzę się we własną piętę przez to, że wszystko to uciekło mi z przed nosa ! :? Bardzo tęsknię z brygadą z Wałbrzycha, szczególnie za Tobą, Sambim i Trisamą Prabhu! Którz dziś pamięta "Pana Ładnego" ?! :(
Ale, Ty Panie Kolego nie zapomniałeś !!! :D
Gorąco pozdrawiam,
Haribol!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 7 sie 2008, o 10:20 

Haribol Divya Simha Prabhu!

Ja też jestem szcześliwy mogąc korzystac z Twojej mądrości i współczucia...szczególnie jestem wdzięczny za nasze wspólne rozmowy z okresu, gdy mieszkałem Wa-wie. Prabhu proszę pisz posty..., bo rozmiękczają one nawet najtwardsze kamienie mojego serca :) !

Kłaniam się nisko, :)

simha batta das

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 7 sie 2008, o 12:15 

Moze to troszke nie na temat ale witaj Simho juz dawno sie nie widzielismy,pozdrowienia ode mnie i miojego meza mam nadzieje,ze dobrze Ci sie wiedzie :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 8 sie 2008, o 10:12 

Haribol Krsna Karsani M. ! Bardzo dziekuje za pozdrowienia :) U mnie wszystko jest w porzadku, mam nadzieje, ze Ty i Parananda Prabhu macie sie dobrze. Jak Kryszna pozwoli, to spotkamy sie w przyszlym roku...wczesniej nie uda mi sie przyjechac do Polski.

Poklony do samej ziemi,

simha:)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 8 sie 2008, o 21:54 
Sponsorzy

simhabatta napisał(a):
Gauranga!

Oh, drogi Gaurango Avatarze Prabhu, nie mogę się doczekac, by przyjechac do Polski i zobaczyc się z Tobą!!! Nie widzieliśmy się przecież tyle lat! Dziekuję za Twoje posty, dały dużo do myślenia :)
Widziałeś się z Murlidharem, gdy był w Polsce? Nie mogę już się doczekac spotkania z nim i relacji z Turu! Gryzę się we własną piętę przez to, że wszystko to uciekło mi z przed nosa ! :? Bardzo tęsknię z brygadą z Wałbrzycha, szczególnie za Tobą, Sambim i Trisamą Prabhu! Którz dziś pamięta "Pana Ładnego" ?! :(
Ale, Ty Panie Kolego nie zapomniałeś !!! :D
Gorąco pozdrawiam,
Haribol!

Ja tez przeprasam ze nie na temat:-)
Drogi SimhaBatto Pr. Panie Ładny,z nostalgią wspominam ,"Pana Bodzia" tzn Ciebie z akordeonem w zielonych kaloszach,w pokoju do bhoga (tzn magazynie z warzywami i nie tylko)w naszej skorzecinskiej bazie Turu. Gdzie Visvakarma spiewał,... Jestesmy na wczasach w skorzecinskich lasach :lol: :lol: :lol: Oj dzialo sie te wszystkie chwile są jak skarby ktore nie pozwalają na to by w trudnych chwilach opuscic tak wzniosłe i piekne towarzystwo Bhaktow.
Wiec dla niektorych ,są to wspolnie spedzone chwile podczas pełnienia słuzby dla Kryszny,dla innych moze to byc reiki(zeby nie bylo ze nie na temat :lol: )ale kazda okazja ktora sprzyja by bhaktowie rozwijali ze sobą wspaniale związki i przyjaznie jest dobra,nawet reiki :wink:
Ja naprawde widze to wszystko w ten sposob iz bhaktowie ktorzy z jakiegos płytkiego powodu przyjmowali ten proces i zewnetrznie wydaje sie ze odpuscili,mimo iz nie przestrzegaja tej czy innej zasady sadhaki i wydawac sie moze ze zapominają o Krysznie,dzieki nieopisanej łąsce Guru,sadhu i Kryszny .Pan jest ciągle w ich zyciu bo niby jak wytłumaczyc tyle mądrosci w słowach osob nie spełniających zewnetrznych wymogow bhakty inicjowanego,jesli ktos co kolwiek go w zyciu spotyka widzi jako łaske Kryszny i łaczy wszystko z nim.To niema mocnych :wink: Kwestia czasu kiedy zewnetrznie przyjmie spowrotem wyglad waisznawy,warzne jest ze z pełnym zrozumieniem dorasta do sytuacji w ktorej ze swiadomoscią przyjmie to wszystko zpowrotem.
Dziekuje ze otwieracie moje oczy pogrązone w ciemnosciach ignorancji waszą Lampą realizacji,doswiadczen i swiadectwem głebokiego przezywania zycia z Kryszną. Haro Bolo! sle poklony z kazdej strony. :wink: :wink: :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 10 sie 2008, o 18:47 

Post usunięty ze względu na treści łamiące regulamin forum http://www.harinam.pl

Ostatnio edytowano 10 sie 2008, o 21:14 przez PremekK, łącznie edytowano 1 raz

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 10 sie 2008, o 19:07 

jak to dobrze że fanatyzm w ICKONie umrze śmiercią naturalną :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 10 sie 2008, o 19:44 

Każdy może przyjąć tyle ile chce z tego procesu, ale czymś innym jest publiczne określanie czym bhakti jest, a czym nie jest.
Podążanie za Śrila Prabhupadem jest fanatyzmem?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 11 sie 2008, o 02:23 

Post usunięty ze względu na treści łamiące regulamin forum http://www.harinam.pl

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 11 sie 2008, o 02:35 

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 11 sie 2008, o 02:47 

W piatek rano, ku wielkiemu szczesciu wspoldomownikow (tych najbardziej upadlych) i przyjaciol z Govindy obudzilam Gaura-Nitay i chcialabym podziekowac Madhava Pr za wspanialego maila, ktory wypalil we mnie wszystkie dziwne watpliwosci typu 'czy powinnam, czy sie nadaje', cudownie jest miec Ich towarzystwo (zmarnowalam troche czasu kiedy spali). Tym bardziej, ze w Dublinie nie ma swiatyni :shock: sa za to 3 Govindy i jezeli wystapil gdzies jakis KIT, to chyba wtedy kiedy pracowalismy przez ponad rok za smiesznie niskie pieniadze (reszta miala isc na remont swiatyni - wszyscy dobrze wiemy gdzie trafily), 3 lata minely i nic :x i jest to stwierdzony fakt, nie krytyka ISCONU i jezeli ktos chce sie kisic we wlasnej ignorancji i udawac, ze wszystko jest piekne, jego wybor...

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 11 sie 2008, o 02:53 

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 70 ]  Moderatorzy: Trisama, Morderatorzy Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1