Caturmukha dasa napisał(a):
Bardzo doceniam drogi Rafale twoją obszerną wiedzę, ale nie podejście do tzw. bhaktów na bardzo niskim poziomie zaawansowania. Jeśli ktoś bierze kąpiel, to niewłaściwym będzie wytykanie mu, że jeszcze jest brudny.
Nikt nie lubi odpowiadać ad personam, proszę oszczędź mi tego na forum publicznym w przyszłości.
SPRAWY OSOBISTE O KTÓRYCH NIE LUBIE MÓWIĆ:
Zawsze jestem mocno zafascynowany tym, iż ktoś szczerze przyjmuje zasady duchowe i nigdy nie krytykowałem takiej szlachetnej oraz niewinnej postawy osoby, której świadomość może byc na niskim poziomie natomiast szczerość, niewinność oraz geniusz duchowy mierzą bardzo wysoko. Każda taka niewinna osoba, zasługuje na moją uwagę i podziw. Mogę się od takiej osoby wiele nauczyć. Będąc osobą inteligentną musisz rozróżniać tego typu osoby od aroganckich i niedoinformowanych quasi-braminów. Działam na polu, na którym czuje się pewnie i wszelkie matactwa intelektualne z przyjemnością czyszczę, więc musisz być w przyszłości bardziej uważny co do moich motywów oraz charakteru, gdyż nikt nie lubi krytykantów o pochopnej naturze.
Zauważ, iż osoby tak samo niedojrzałe w świadomości procesu a jednak o pobożnych cechach zupełnie inaczej przyjmują moje posty i wymiana tego typu wnosi wiele do życia obu. Spróbuj trochę pokontemplować na temat tego mechanizmu.
Cytuj:
Poza tym proces dla tego wieku to szczególnie harinam-sankirtan, czyli wspólne intonowanie świętych imion Kryszny. Wspólne, gdyż wtedy ma większą moc, ale niestety są osoby, które zamiast pomagać tym mało zaawansowanym bhaktom poprzez wspólne intonowanie RAZEM z nimi, wytykają im ich niską pozycję, a sami nie uczestniczą w kirtanach na programach światynnych, podczas gdy ci nisko zaawansowani bhaktowie przychodzą i intonują, jak potrafią.
Modlę się byś w bliskiej przyszłości uświadomił sobie powierzchowność swojej oceny w związku z relacją między MOJĄ ROLĄ I UMIEJĘTNOŚCIAMI a uczestnictwem we wspólnym intonowaniem świętych imion Kryszny w Warszawskiej Świątynii. Nie masz narazie dostępu do paru kwestii, mniej arogancji i coś się otworzy w bliskiej przyszłości. Widzę jak zmaga się w Twojej osobie postawa szerszej świadomości z podejściem dogmatyczego sekciarza z kołtuńskim charakterkiem:) Oby wygrało to pierwsze.