Domowe przedszkole wszystkie dzieci kocha i chce bysmy takze kochali je troche..Domowe przedszkole czy slonko czy deszcz przyjsc moze do Ciebie jesli tylko jesli tylko chcez:lol:
Oczywiscie Madhavciu niegniewaj sie na mnie,ja poprostu probuje sie z Tobą draznic.
Ale troszke tak moze byc ze długo, drepczemy w miejscu,(no mowie o sobie oczywiscie

)zanim zrozumiemy i zaakceptujemy werdykt tkzw kodow srimad bhagavatam,ktore to Bhagavatam czy sie komus podoba czy nie ,jest literacką inkarnacją Pana,a instrukcje ,są jego sercem.Poto by pomoc zywej istocie ,oczyscic sie z ignorancji.
Kiedy znalem jedynie nakazy i zakazy jakie jezus Chrystus przekazywal,myslalem ze to jakies dziwne i zniewalające,ze to kara???
ale dopiero zaczynając praktykowac ten proces S.Kryszny zrozumialem ze te zakazy i reguly,nie są dla Boga ,ale dla nas.
Bog ma wszystko i niepotrzebuje nic,ale my potrzebujemy jego,a jego łaske,czyli vigjane(piszac po iskonowemu wiedze i jej realizacje) otrzymujemy dopiero po przyjeciu swiadomosci kryszny takiej jaką ona jest ,czy ja rozumiemy czy nie.Niemozemy dzialac kaprysnie i akceptowac zeczy dla nas wygodne ,a niezrozumiale i nieppularne odrzucac,to niejest Bhakti Yoga.
Na początku zawsze zaczyna sie od wiary,ale potem musi przyjsc wiedza.poprzez zdobywanie jej od innych waisznawa,siastr i guru.
Dlatego jesli nie potrafimy czegos przyjąc bo wydaje nam sie to bezduszne,kastowe ,czy jakies tam.Skoro jest i skoro nasi Guru zaakceptowali to ,to wydaje sie ze i my predzej czy pozniej powinnismy to przyjąc,przynajmniej teoretycznie ,a nie prezentowac filozofje :ze na zlosc Mamie odmroze sobie uszy. Pytanko TYlko ,czyje to uszy????
Pozdrawiam i przepraszam za ewentrualne obrazy,ale wszystko oczym pisze,pisze dla kozysci swojej i innych,i tylko to jedynie oczym uslyszlem od swietych.I choc samemu nie praktykuje tego oczym tutaj piszemy w 100%-ach to kiedy Czasem podejmuje jakies sluby ze np jem tylko maha od moich Bostw ,od nikogo innego,w celu polepszenia Dzapa,widze kolosalną roznice,w swiadomosci ,niz jak jem wszystko od wszystkich.
Babaji z Govardhan ,nie jedzą nic co wyroslo poza Vrindaban niezle co.

Ale to tak w ramach ciekawostki Bo Jak Pisaliscie i pisalismy.Czas, miejsce, okolicznosci.