|
Tak, staramy się być szczęśliwy tak wiele sposobów, ale nie stają się szczęśliwi. Kiedy dojdziemy do prawdziwego punktu miłości Kryszna ... Miłość jest tam. Chcę kogoś pokochać wszyscy, ale to nie jest właściwie wykorzystywane. Dlatego jesteśmy nieszczęśliwi. Kiedy więc na scenę miłości Kryszna, to będziesz się szczęśliwy. To jest punkt. To jest pouczeni przez naszego ruchu Kryszna świadomości. Teraz do miłości Kryszna, Kryszna nigdy nie mówi, że "aby mnie kochać, trzeba iść do fabryki albo do pracy gdzieś pięćdziesiąt mil od domu." Nie mówi to wszystko. Po prostu, człowiek-Mana bhava mad-bhakto mad-yaje. Można postawić pytanie, że jeśli chcę kochać Kryszna, to w jaki sposób inne rzeczy będą trwać? To pytanie może być podniesiona. Kryszna nie mówi, że "Musisz iść do fabryki, zarabiać pieniądze, a następnie możesz mnie kochać". Nigdy nie czyni tego warunku. Czy jest jakiś warunek? (Śmiech) Teraz praktycznych osoba powie: "Jeśli myślę o Kryszna zawsze, to skąd będą pochodzić pieniądze?" To pytanie może być podniesiona. Jak możesz odpowiedzieć?
Bhagawan: Kryszna mówi jogi kñemaà vahämy aham [Bg. 9,22].
Prabhupada: Ah, dowiedzieć się tego wersetu.
Bhagawan: wy janäù paryupäsate ananyäç cintayanto maa teñäà nityäbhiyuktänäà yoga-kñemaà aham vahämy Bg [. 9.22] "Ale ci, którzy z oddaniem czci mnie, rozważając Mojej transcendentalnej formie do nich noszę czego im brakuje i zachować to, co mają."
Prabhupada: To samo. Ta medytacja jest człowiek-Mana bhava mad-bhaktaù. Zawsze myśleć o Kryszna. Tak więc ci, którzy są zaangażowani w ten sposób, zawsze myślę o Kryszna, Kryszna uwielbienia dla takich osób, Kryszna mówi jogi kñemaà vahämy aham [Bg. 9,22], "Ja osobiście wypełnić wszystkie niezbędne do życia. Ja osobiście prowadzić." Chodzi mi o to, że tutaj, w tym New Mayapura, jeśli po prostu kontynuować ten bhava man-mana mad-bhaktaù, a następnie wszystkie potrzeby przyjdzie automatycznie, nie przejmuj się. (Śmiech) To jest mój punkt widzenia, tak. Dostaniesz wystarczającej ilości żywności, wystarczających ilości mleka, wystarczy owoce, kwiaty, ze wszystkimi wymogami. Po prostu grasz w imieniu Kryszna Kryszna i myśleć, i nie troszczą się o potrzeby. zostanie automatycznie dostarczona. Nie zakłócony z tego punktu widzenia. Wystarczy zaangażować się w tej branży bhava man-mana mad-bhakto mad-yajé maa namaskuru [Bg. 18,65]. To jest mój punkt widzenia.
Yogeçvara: Prabhupada Çréla? Jak mamy ustalić, ile naszego przedsięwzięcia powinny być dla naszych postępów osobiste?
Prabhupada: Nie ma osobistego wysiłku. Nie ma osobistego wysiłku. Podobnie jak tych zwierząt, nie mają osobistego wysiłku. Zależą one od ciebie. Jeśli przetniesz gardle, można wyciąć. I jeśli dasz mu ochronę, można dać mu. Ale zwierzęta nie ma osobistego wysiłku. To jest pełna kapitulacji. To jest nasze stanowisko. Pozostaje w pełni przekazana Kryszna i Da ci ochrony. To myślisz, w jaki sposób zwierzę będzie żyć, jak te dzieci będą żyć. To nie biznes dla dzieci, a nie zwierząt biznesu. On jest w pełni oddane, to wszystko. Man-Mana bhava mad-bhaktaù. Inne rzeczy do zrobienia. Kryszna mówi jogi kñemaà vahämy aham [Bg. 9,22]. "Ja tego zrobić." Dlaczego osobiste starania?
"To jest konkurencja między Kryszna i Jego wielbicieli. Kryszna chce dać wszystko do ucznia. Chce zobaczyć, że" My ucznia jest bardzo wygodne. "Podobnie jak ojciec chce, by dzieci są bardzo wygodne. Więc dlaczego wielbiciele należy tęsknotę za coś materialnego? Nie Kasmäd bhajanti kavayo Dhana-durmadändhän [SB 2.2.5]. Çukadeva Gosvämé powiedział. Dlaczego mielibyśmy iść do nadęty bogaczy do żebrania coś? Kryszna załatwi wszystko. Mój Guru Maharaja mawiał, że "Ty nie chcesz, aby głosić do uzyskania pieniędzy. Pieniądze będą pochodzić automatycznie. Na nogi ceny powie: "Proszę przyjąć mnie. "Powinieneś głosić bardzo serdecznie. To firmy. Nigdy nie przeszkadza, że" Jeżeli są pieniądze? Gdzie są pieniądze, pieniądze, pieniądze? "Money ... Więc Bilvamaìgala Thakura powiedział, że "po prostu się wielbicielem. Nie tęsknić po tym dharma, artha, kama, mokña. Nr Będą one służyć."
"Prabhupada:.? Money, każdy stara się zdobyć pieniądze w Bombaju Ale dlaczego nie ma (jasne) jest ... ile z nich jest przeznaczony, aby uzyskać pieniądze, nie może się nie jest, że tak tanio rzeczy, że ja. ma pieniądze, pieniądze przyjdą Jest janmaiçvarya-çruta-Cré [SB 1.8.26] ile z nich jest pobożny, że nie może dostać pieniądze, nie może uzyskać edukacji "...
"Prabhupada: Jak głoszą, więcej ludzi przyjdzie Człowieczy przyjdzie; pieniądze przyjdą Wszystko będzie dobrze Kryszna dostarczy...."
"Prabhupada: (śmiech). Money przyjeżdża tam Guru Maharaja powiedział, że" Ty masz prawo pracy, pieniędzy przyjdzie. Pieniądze spadną na nogi. "Nie ma mowy o pochlebne. Nie. Work szczerze. Wszystko przyjdzie, co chcesz".
"Tak, masz rację, podaż pieniądza przyjdzie przez wasze wysiłki głoszenia."
"Jesteś zawsze martwi, gdzie ceny będą pochodzić. Tutaj mamy Radha-Madhava. Madhava" oznacza, że mąż bogini fortuny. Po prostu kult Radha-Madhava ładnie i wszystko się przez ich łasce. You nie musisz się martwić o pieniądze. "
|