|
[quote="Gauranga Avatar das"]Hipokryta jestem niestety. choc szczerze walcze z Tym.[/quote]
A któż z nas nie jest hipokrytą w mniejszym lub większym stopniu? Toż to właśnie z tego powodu jesteśmy w materialnym świecie, w celu utożsamiania się z materią, czyniąc naszą egzystencję dwulicową. Mądra i szczera osoba widzi to i z tym walczy. To jest oznaką jej pomyślnego losu i sukcesu, czego jesteś przykładem.
[quote="Gauranga Avatar das"]Pewnego razu moj mistrz duchowy postawił swoją stope na mojej gowie ,po tym jak złozyłem dandavat u jego stop.a wczesniej powiedzialem poprostu prawde.ze Kryszna nie dał mi nic,ani Piekna,ani rozumu,ani szczescia w interesach,czy miłosci ,ani nawet wykształcenia. Dałł mi za to Srila Prabhupada i jego ukochanego ucznia,mego Guru i wszystkich was. a To daje mi moc by rodzil sie we mnie wojownik. Bo niemam nic do stracenia,za to wszystko do zdobycia(wszystko-łaske Guru i gaurasundary) POzsdrawiam Przyjacielu[/quote]
Naprawdę wzruszyłeś mnie tymi pięknymi, poetyckimi i duchowo inspirowanymi słowy, drogi przyjacielu! Nic dziwnego, że Twój mistrz duchowy potraktował Cię w tak rzadki i łaskawy sposób. Z pewnością na to zasługujesz.
Ściskam z namaszczeniem Twoje stopy,
Twój Purna
|