Teraz jest 28 lip 2026, o 04:31

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Spotkanie z kulturą waisznawa w Bydgoszczy
PostNapisane: 28 gru 2009, o 16:24 
Morderator

Prosimy o pozostawienie komentarzy do artykułu http://www.harinam.pl/yatra,369,spotkan ... szczy.html

Offline Zobacz profil  
 Tytuł: Re: Spotkanie z kulturą waisznawa w Bydgoszczy
PostNapisane: 28 gru 2009, o 16:31 
Morderator

Arjuna dzieki za kilka słów i troche fotek, miło sie czyta o tym jak staracie się dawać wszystkim to co macie najlepsze. Jatra Chełmżańsko - Toruńsko - Bydgoska ... Sława Wam!!!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 28 gru 2009, o 19:54 
Sponsorzy

Gauranga!
Arjuno dziekuje za fajne sprawozdanie. Faktycznie,jesli chodzi o mnie to odczułem wielką łaske Srila Prabhupada,naszego Guru i waszą.
Jeden z piekniejszych dni w moim zyciu.Tzn ten ktory sprawił ze moja swiadomosc Kryszny i wiara zostały poszezone Dziekuje wam wszystkim .
Paranandzie Pr i jego zonie K.Karszani za zaangazowanie i wam za nocleg:-) i przyjecie godne krola. Poraz kolejny przekonałem sie ze nie trzeba miec pałacu i wybornych standardow by ugoscic kogos jak Krola.
jestem bardzo wdzieczny i pozdrawiama wszyskich wspaniałych bhaktow z waszego namahatta.
Gaurangaaaaaaaaa!
Namasankirtana Yajna Ki Jay!

P.s.
Kiedys podczas Turow naszego mistrza duchowego przekonałem sie ze nic tak nie cementuje przyjazni miedzy Bhaktami ,jak wspolna słuzba dla Sri Guru I Gaurangi, dzieki temu wydazeniu z Bydgoszczy mogłem sie poraz kolejny o tym przekonac.Naprawde pan Caitanya Ma swoje rozrywki cały czas,od nas zalezy czy wezmiemy w nich udział. Sadhusanga Ki Jay!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 28 gru 2009, o 22:46 

Hari Bol.
Wspaniałe spotkanie. To dla mnie zaszczyt móc przebywać wśród tak wspaniałych Bhaktów. Z pewnością przybędę na kolejne spotkania w Bydgoszczy. Dziękuję Parananda Prema Das i Krsna Karsani.
Dorota.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 29 gru 2009, o 04:48 

Wspaniała służba oddania! Gratuluję wszystkim inspiracji i determinacji. Niewielka grupa zadedykowanych bhaktów, która jest w stanie posuwać naprzód misję Sankirtanu, praktycznie wprowadzając w życie nauki Śri Śri Guru i Gaurangi.

Osobiście, bardzo cieszy mnie fakt, że był tam też z Wami nasz kochany Gauranga Avatara Prabhu, do którego czuję ogromny sentyment. Wielkie i współczujące serce oraz szczerość i oddanie dla swojego guru maharadża. Mówię Wam, ten człowiek jest "czarnym koniem" polskiej yatry! :D Wybacznie, ale zakładów nie przyjmuję, bo to hazard. ;) :)

PS. Ci co wiedzą o co chodzi, mogą mnie jednak znaleźć na zapleczu placówki. Jak zwykle tylko gotówka. ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 29 gru 2009, o 09:56 
Sponsorzy

Oj Purna'Ji
Co ja moge napisac. Miło ze tak o mnie myslisz. jednak uosobienie wieku Kali mieszka rowniez w moim sercu,nawet zartuje ze w nim ma swoją stolice. Moja zona mogła by to potwierdzic. Hipokryta jestem niestety.
choc szczerze walcze z Tym. taka Twoja wypowiedz wskazuje raczej na to ze łaske masz Pana Nityanandy bo widzisz jedynie moją jasną strone ksiezyca
(serca) TYm samym dajesz przyklad jak powinien innych postrzegac wielbiciel. D Z I E K U J E:-)
P.S.
Pewnego razu moj mistrz duchowy postawił swoją stope na mojej gowie ,po tym jak złozyłem dandavat u jego stop.a wczesniej powiedzialem poprostu prawde.ze Kryszna nie dał mi nic,ani Piekna,ani rozumu,ani szczescia w interesach,czy miłosci ,ani nawet wykształcenia.
Dałł mi za to Srila Prabhupada i jego ukochanego ucznia,mego Guru i wszystkich was. a To daje mi moc by rodzil sie we mnie wojownik. Bo niemam nic do stracenia,za to wszystko do zdobycia(wszystko-łaske Guru i gaurasundary)
POzsdrawiam Przyjacielu

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 29 gru 2009, o 10:23 

[quote="Gauranga Avatar das"]Hipokryta jestem niestety. choc szczerze walcze z Tym.[/quote]

A któż z nas nie jest hipokrytą w mniejszym lub większym stopniu? Toż to właśnie z tego powodu jesteśmy w materialnym świecie, w celu utożsamiania się z materią, czyniąc naszą egzystencję dwulicową. Mądra i szczera osoba widzi to i z tym walczy. To jest oznaką jej pomyślnego losu i sukcesu, czego jesteś przykładem.

[quote="Gauranga Avatar das"]Pewnego razu moj mistrz duchowy postawił swoją stope na mojej gowie ,po tym jak złozyłem dandavat u jego stop.a wczesniej powiedzialem poprostu prawde.ze Kryszna nie dał mi nic,ani Piekna,ani rozumu,ani szczescia w interesach,czy miłosci ,ani nawet wykształcenia.
Dałł mi za to Srila Prabhupada i jego ukochanego ucznia,mego Guru i wszystkich was. a To daje mi moc by rodzil sie we mnie wojownik. Bo niemam nic do stracenia,za to wszystko do zdobycia(wszystko-łaske Guru i gaurasundary)
POzsdrawiam Przyjacielu[/quote]

Naprawdę wzruszyłeś mnie tymi pięknymi, poetyckimi i duchowo inspirowanymi słowy, drogi przyjacielu! Nic dziwnego, że Twój mistrz duchowy potraktował Cię w tak rzadki i łaskawy sposób. Z pewnością na to zasługujesz.

Ściskam z namaszczeniem Twoje stopy,

Twój Purna

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 29 gru 2009, o 19:27 
Sponsorzy

Raz jeszcze dziekuje za miłe słowa,ale jesli komus nalezą sie tutaj słowa uznania to napewno Yatrze Bydgoszcz,z Paranandą na czele Kryszna Karszani ugotowała nieziemsko,wszysko z garnkow znikneło,była takze uszyta przepiekna poduszka dla mowcy specjalnie na takie wydarzenia.
Tak wiec Wielkie hari Bol dla teamu z Bydgoszczy,no i szesza Giri moj drogi brat duchowy i jego małzonka. Gdybyscie widzieli w jaki sposob oni rozmawiają z ludzmi na tematy swiadomosci Kryszny.
Łzy wdziecznosci stają w oczach,mysle ze Srila Prabhupada był z nas wszystkich bardzo zadowolony. Kiedy Trisama Prabhu usłyszał ze tyle ksiązek rozeszło sie w czasie programu,powiedział ze to napewno było osobiste odwzajemnienie sie za wasz wysiłek Naszego załozyciela-Aczaryi Srila Prabhupada. Pozdrawiam i dziekuje za łaske .wasz zawsze do usług
gaura

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 29 gru 2009, o 21:14 

[quote="Gauranga Avatar das"]Raz jeszcze dziekuje za miłe słowa,ale jesli komus nalezą sie tutaj słowa uznania to napewno Yatrze Bydgoszcz,z Paranandą na czele Kryszna Karszani ugotowała nieziemsko,wszysko z garnkow znikneło,była takze uszyta przepiekna poduszka dla mowcy specjalnie na takie wydarzenia.
Tak wiec Wielkie hari Bol dla teamu z Bydgoszczy,no i szesza Giri moj drogi brat duchowy i jego małzonka. [/quote]

Przyłączam się więc jeszcze raz do wyrazów uznania i szacunku dla bydgoskiej yatry.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 29 gru 2009, o 21:48 
Sponsorzy

Jestem pod wielkim wrażeniem Waszej służby i pięknej współpracy ! Dziękuję za inspirację i gorąco pozdrawiam :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 30 gru 2009, o 14:38 

Rzeczywiscie program,ktory ostatnio wspolnie zorganizowalismy W Bydgoszczy byl bardzo udany,mysle ze najlepszy w tym roku.Przyszlo okolo 50 osob,wszyscy byli bardzo pozytywnie nastawieni do bhaktow i filozofii swiadomosci Kryszny :-) Jest to dla nas inspiracja zeby kontynuowac... nastepny program planujemy zrobic na przelomie stycznia i lutego.
Korzystajac z okazji chcielibysmy bardzo podziekowac wszystkim ktorzy pomogli nam w organizacji "programow otwartych" W sumie udalo nam sie zorganizowac w mijajacym roku cztery takie programy(mamy nadzieje ze w 2010 bedzie ich wiecej)
Dziekujemy za pomoc i wsparcie Arjuna vallabhie Prabhu i jego zonie Asi,bhakcie Miloszowi,Sesa giremu Prabhu i jego zonie Vilasini,Darsaniyi Mataji...
Szczegolne podziekowania nalezą sie rowniez Dvarakacyucie Prabu i Trisamie Prabhu, ktorzy zawsze sluza nam swoja pomocą i radą i sa dla nas wielka inspiracja.
Wielkie podziekowania dla Divyasimhy Prabhu i Tribuvanesia Prabhu ktorzy pomogli nam w organizacji pazdziernikowego programu.
Dziekujemy Gaurandze Avatarowi Prabhu za przyjazd i wsparcie podczas ostarniego grudniowego programu.
Prosimy wszystkich wielbicieli o blogoslawienstwa zeby nasza grupa "Sankirtan " mogla kontynuowac swoja misje!

Wasi słudzy
Parananda prema das i Krsna karsani dasi :-)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 30 gru 2009, o 17:14 
Sponsorzy

Jaya jagadhuisza hari! ! ! !

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 30 gru 2009, o 20:11 
Sponsorzy

Dziękuję za wasze opisy tak samego programu, jak również odczuć po programie. Tyle radości jest w waszych opisach, entuzjazmu, optymizmu- że swoją postawą przekazujecie inspirację i siłę do działania innym. Właśnie pomyślałam jakie wspaniałe rzeczy dzieją się w naszej yatrze. Zobaczcie sami, łaska Pana Caitanyi jest rozdawana w tak wielu miejscach, bhaktowie mówią o Krsnie niemal wszędzie... to jest wspaniałe. Wrocław, Bydgoszcz, Białystok,i wiele innych miejsc w których Krsna tańczy na ulicach pod postacią wielbicieli rozdających Krsna katha, prasadam, śpiew. Bardzo się cieszę że opisujecie programy, bo oprócz inspiracji przekazujecie wiedzę-jak zorganizować program i do kogo zwrócić się po pomoc i radę.
Dziękuję wam serdecznie i życzę wielu radości w organizowaniu programów otwartych i szerzenia misji Pana Caitanyi. Hare Krsna!

Offline Zobacz profil  

Strefa czasowa: UTC + 1