Gauranga Avatar das napisał(a):
Gaurangaaaaa!
Waldemar napisał(a):
Piszę o sprawie starej jak świat.
Opętaniu prze duchy. Jakieś 5 lat temu znana w Polsce i na świecie egzorcystka, napisała mi, że sprawa dotyczy 5 miliardów, albo większej ilości mieszkańców planety Ziemi. Od osób najniższych w hierarchii społecznej do osób najwyższych w hierarchii społecznej.
Uważam, że warto o tym pamiętać podczas wykonywania czynności sankirtanu, gdy dochodzi do nieprzyjemnych sytuacji wsród ludzi lub wsród bhaktów.:)
Pozdrawiam,
Waldemar
W Ciele Ludzkim przebywa Pan jako Param Atma,jest swiadkiem naszych dzialan są tez połbogowie odpowiedzialni za funkcjonowanie naszego małego kosmosu-Ciała.
Są tez duchy.
w zaleznosci od tego ktora z sil materialnej natury dominuje(pasja,dobroc ,czy ignorancja) te biorą gore.
Czasem tez odnosze wrazenie ze ludzie z swiadka katolickiego ,w ktorej przekonaniu istnieje rodzaj fatalizmu,np Szatan i demony traktują go jak chłopaka do bicia.Filozofia swiadomosci Kryszny jak jusz pisałem wczesniej jest Kryszna Sambhanda-tzn ze wszystko jest powiązane z Kryszną i jego stworzeniem.
Nie dajmy sie popularnym filozofiom ,ze duchy są wszytkiemu winne.Czasem są. czasem powietrza Zycia sa zaburzone i ,pojawiają sie choroby psychiczne,a czasem robimy nonsensy i spychamy na diabła,kiedy odbieramy reakcje naszego działania.
TYlko nie wiem jak to sie ma do festivalu namahatta,przepraszam ze nie na temat
O ile pamiętam Festiwal Nama-Hatta 2009 odbył się pod hasłem: Żyjąc w społeczności Śrila Prabhupada.
Po Festiwalu pojawił się artykuł Bhaktin Tulasi: Akcja edukacja Festiwal Nama-Hatta 2009.
Pojawiło się sporo emocji na temat Festiwalu. Emocjonalne posty zostały przeniesione przez Redakcję do zamkniętego Forum Festiwalowego.
Jak widać wiele działo się i dzieje się w społeczności Śrila Prabhupada.
Uważam, że każdy ma swój względny punkt widzenia o tym, co się działo i o tym, co się dzieje w społeczności Śrila Prabhupada, czyli w ISKCON-ie.
Na Nama-Hatta wisi ciekawy artykuł Drutakarma Dasa: Śrila Prabhupad a Gaudija Math - cz. 6.
Jak pokazała przeszłość ISKONU, wiele osób żyło w społeczności Śrila Prabhupada dla realizacji swoich celów a nie celów Śrila Prabhupada.
W artykule jest mowa o bitwie na wzburzonym morzu. I o dowódcach floty okrętów ISKCON-u i o osobach z Gaudija Math mających aspiracje dowodzić ISKCON-em.
Zamiast określenia Gospodarz można użyć wiele innych określeń: Pan, Kontroler, Szef, Kapitan, Admirał, Generał.....
Uważam, że zdanie, które napisałem można odnosić do świątyni indywidualnej, czyli ciała. I do firm, gospodarstw, farm, rodzin, społeczności, krajów i tak dalej.....
Kończę, bo już mi się nie chce pisać.
Pozdrawiam Cię Gauranga Avatar Prabhu
Waldemar