Teraz jest 28 lip 2026, o 06:31

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Akcja edukacja. FESTIWAL NAMA - HATTA 2009
PostNapisane: 27 sie 2009, o 14:14 
Morderator

Prosimy o pozostawienie komentarzy do artykułu http://www.harinam.pl/yatra,336,akcja-e ... -2009.html

Offline Zobacz profil  
 Tytuł: Re: Akcja edukacja. FESTIWAL NAMA - HATTA 2009
PostNapisane: 30 sie 2009, o 19:46 
Morderator

Treść postów została przeniesiona do zamknietego forum o nazwie FORUM FESTIWALOWE

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 31 sie 2009, o 02:25 
Skoro jesteście tacy mądrzy i zaawansowani wyjaśnijcie mi jedno:

Dlaczego roślinki Śri Tulasi Devi bardzo dobrze rosną w świątyni, w Czarnowie??

PostNapisane: 31 sie 2009, o 06:25 

REDAKCJA napisał(a):
Treść postów została przeniesiona do zamknietego forum o nazwie FORUM FESTIWALOWE

Haribol !
Czy to jest tajemnica jakie są plany odnośnie farmy ?

Ostatnio edytowano 7 wrz 2009, o 15:31 przez baku, łącznie edytowano 1 raz
proszę o używanie bbcode

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 31 sie 2009, o 12:06 
Morderator

Michal napisał(a):
REDAKCJA napisał(a):

Haribol !

Nie ma żadnej tajemnicy, wszystko idzie w kierunku konstruktywnych działań, posty które zostały napisane zostały przeniesione do zamkniętego Forum Festiwalowego ponieważ dotyczą szczegółowych kwestii bezpośrednio zwianych z Festiwalem Nama -Hatta.

Na uwagę natomiast zasługuje pozytywna postawa bhaktów z Farmy, którzy w osobie Mitara Hariego Prabhu obiecali partycypować w pomocy przy ponownym odnowieniu sali przed festiwalem Nama Hatta 2010.

Pragnieniem bhaktów z farmy jest również by festiwal Nama - Hatta 2010 odbył się właśnie w Santipur, co na pewno ucieszy wiele osób ze mną włącznie.

Podczas rozmów narodziło się kilka pomysłów na temat współpracy bhaktów z zewnątrz z bhaktami z farmy w nastroju służenia sobie na wzajem i wzajemnego szacunku.

Osobiście bardzo mnie ujęła postawa dojrzałości i odpowiedzialności bhaktów farmowych za co szczery szacunek.

Mam nadzieje ze połączone siły bhaktów farmowych i bhaktów z zewnątrz zamanifestują się rozkwitem inspiracji i entuzjazmem do wspólnych działań w przyszłości dla korzyści zarówno osób zaangażowanych w te działa bezpośrednio jak i dla osób, które dzięki tym działania dostana możliwość obcowania z tym co w tym świecie najbardziej cenne - z duchowością

Pozdrawiam Serdecznie
Madhava Bhagavan das

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 31 sie 2009, o 12:49 

Waldemar napisał(a):

bo Bóg tak chciał.

Ostatnio edytowano 7 wrz 2009, o 15:32 przez baku, łącznie edytowano 1 raz
proszę o używanie bbcode

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 31 sie 2009, o 12:53 

Jako koordynator programu NH w naszym kraju chiałbym przeprosić wielbicieli mieszkających w świątyni Nowe Szantipur za ton wypowiedzi członków tego forum dotyczących ich decyzji związanych z wykorzystaniem sali, w której dotychczas odbywały się festiwale NH na farmie. Uważam, że sposób wypowiedzi był zbyt emocjonalny jak na dyskusję na otwartym forum.

Uważam, że kwetie poruszone w tych wypowiedziach są ważne i warto kontynuować nad nimi dyskusję, lecz w innym nastroju i w gronie zainteresowanych osób.

Mimo różnicy pogłądów wielbicielom udało się znaleźc rozwiązania zadowalające obie strony. Wszyscy mamy nadzięję, że przyszłoroczny festiwal odbędzie się na farmie.

yhs Trisama dasa

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 31 sie 2009, o 14:58 
Sponsorzy

Waldemar napisał(a):

Odpowiem nie jako zaawansowana osoba Waldku.poprostu Tulasi po pierwsze jest bardzo laskawa,po drugie mieszka na farmie Bog w formie Bostw.

proszę o używanie bbcode

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 31 sie 2009, o 15:08 
Sponsorzy

madhava napisał(a):
Michal napisał(a):
REDAKCJA napisał(a):

Haribol !

Nie ma żadnej tajemnicy, wszystko idzie w kierunku konstruktywnych działań, posty które zostały napisane zostały przeniesione do zamkniętego Forum Festiwalowego ponieważ dotyczą szczegółowych kwestii bezpośrednio zwianych z Festiwalem Nama -Hatta.

Na uwagę natomiast zasługuje pozytywna postawa bhaktów z Farmy, którzy w osobie Mitara Hariego Prabhu obiecali partycypować w pomocy przy ponownym odnowieniu sali przed festiwalem Nama Hatta 2010.

Pragnieniem bhaktów z farmy jest również by festiwal Nama - Hatta 2010 odbył się właśnie w Santipur, co na pewno ucieszy wiele osób ze mną włącznie.

Podczas rozmów narodziło się kilka pomysłów na temat współpracy bhaktów z zewnątrz z bhaktami z farmy w nastroju służenia sobie na wzajem i wzajemnego szacunku.

Osobiście bardzo mnie ujęła postawa dojrzałości i odpowiedzialności bhaktów farmowych za co szczery szacunek.

Mam nadzieje ze połączone siły bhaktów farmowych i bhaktów z zewnątrz zamanifestują się rozkwitem inspiracji i entuzjazmem do wspólnych działań w przyszłości dla korzyści zarówno osób zaangażowanych w te działa bezpośrednio jak i dla osób, które dzięki tym działania dostana możliwość obcowania z tym co w tym świecie najbardziej cenne - z duchowością

Pozdrawiam Serdecznie
Madhava Bhagavan das

Osobiscie Bardzo chcial bym podziekowac madhavie ze w ogole poruszył ten temat i ze jest człowiekiem czynu, tzn ze lubi jasne sytuacje i bardzo szybko wyjasnia nie jasnosci. z pewnoscią cel nasz jest jeden ,pozorne roznice nie powinny nas dzielic ,ale naklaniac do wspolnego dialogu.Byc moze Ton wczesniejszych postow,jak to napisał Trisama Pr był troche emocjonalny,czy zbyt osobisty. I idac za przykladem zawsze dobrze zyczącego Trisamy Pr , przepraszam ,jesli kogos uraziłem. Osobiscie przyjmuje postawe obserwatora i kibica ,trzymając kciuki za wspolne porozumienie . I faktyczne owoce wspolnych inicjatyw. Jesli takie bedą(mam nadzieje)
Dziekuje Bardzo.

proszę o używanie bbcode

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 3 wrz 2009, o 09:38 
Gospodarza można poznać po zachowaniu Jego sług.

PostNapisane: 4 wrz 2009, o 20:00 
Sponsorzy

Waldemar napisał(a):
Gospodarza można poznać po zachowaniu Jego sług.

Ciekawe.Mowi sie tez ze Uczen jest wizytowką Mistrza duchowego,a przeciez Srila Prabhupada miał roznych "uczniow"
niektorzy nawet Handlowali bronią ,czy narkotykami.
Na podstawie np twego cytatu mozna by dopuscic sie wielu obraz w obec np Srila Prabhupada .
Co ty Prabhu na to??

Ostatnio edytowano 7 wrz 2009, o 15:33 przez baku, łącznie edytowano 1 raz
proszę o używanie bbcode

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 5 wrz 2009, o 05:56 
Kto jest Gospodarzem w Twojej świątyni Gauranga Avatar Prabhu?

Uważam, że osoby handlujące bronią, narkotykami i robiące inne straszne działania, miały i mają innych Gospodarzy w swoich świątyniach (ciałach), niż Śrila Prabhupada.

Pozdrawiam,
Waldemar

PostNapisane: 5 wrz 2009, o 10:02 
Piszę o sprawie starej jak świat.
Opętaniu prze duchy. Jakieś 5 lat temu znana w Polsce i na świecie egzorcystka, napisała mi, że sprawa dotyczy 5 miliardów, albo większej ilości mieszkańców planety Ziemi. Od osób najniższych w hierarchii społecznej do osób najwyższych w hierarchii społecznej.
Uważam, że warto o tym pamiętać podczas wykonywania czynności sankirtanu, gdy dochodzi do nieprzyjemnych sytuacji wsród ludzi lub wsród bhaktów.:)

Pozdrawiam,
Waldemar

PostNapisane: 5 wrz 2009, o 11:57 
Sponsorzy

Gaurangaaaaa!
Waldemar napisał(a):
Opętaniu prze duchy. Jakieś 5 lat temu znana w Polsce i na świecie egzorcystka, napisała mi, że sprawa dotyczy 5 miliardów, albo większej ilości mieszkańców planety Ziemi. Od osób najniższych w hierarchii społecznej do osób najwyższych w hierarchii społecznej.
Uważam, że warto o tym pamiętać podczas wykonywania czynności sankirtanu, gdy dochodzi do nieprzyjemnych sytuacji wsród ludzi lub wsród bhaktów.:)

Pozdrawiam,
Waldemar

W Ciele Ludzkim przebywa Pan jako Param Atma,jest swiadkiem naszych dzialan są tez połbogowie odpowiedzialni za funkcjonowanie naszego małego kosmosu-Ciała.
Są tez duchy.
w zaleznosci od tego ktora z sil materialnej natury dominuje(pasja,dobroc ,czy ignorancja) te biorą gore.

Czasem tez odnosze wrazenie ze ludzie z swiadka katolickiego ,w ktorej przekonaniu istnieje rodzaj fatalizmu,np Szatan i demony traktują go jak chłopaka do bicia.Filozofia swiadomosci Kryszny jak jusz pisałem wczesniej jest Kryszna Sambhanda-tzn ze wszystko jest powiązane z Kryszną i jego stworzeniem.
Nie dajmy sie popularnym filozofiom ,ze duchy są wszytkiemu winne.Czasem są. czasem powietrza Zycia sa zaburzone i ,pojawiają sie choroby psychiczne,a czasem robimy nonsensy i spychamy na diabła,kiedy odbieramy reakcje naszego działania.
TYlko nie wiem jak to sie ma do festivalu namahatta,przepraszam ze nie na temat

Ostatnio edytowano 7 wrz 2009, o 15:34 przez baku, łącznie edytowano 1 raz
proszę o używanie bbcode

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 5 wrz 2009, o 16:11 
Gauranga Avatar das napisał(a):
Gaurangaaaaa!
Waldemar napisał(a):

Pozdrawiam,
Waldemar

W Ciele Ludzkim przebywa Pan jako Param Atma,jest swiadkiem naszych dzialan są tez połbogowie odpowiedzialni za funkcjonowanie naszego małego kosmosu-Ciała.
Są tez duchy.
w zaleznosci od tego ktora z sil materialnej natury dominuje(pasja,dobroc ,czy ignorancja) te biorą gore.

Czasem tez odnosze wrazenie ze ludzie z swiadka katolickiego ,w ktorej przekonaniu istnieje rodzaj fatalizmu,np Szatan i demony traktują go jak chłopaka do bicia.Filozofia swiadomosci Kryszny jak jusz pisałem wczesniej jest Kryszna Sambhanda-tzn ze wszystko jest powiązane z Kryszną i jego stworzeniem.
Nie dajmy sie popularnym filozofiom ,ze duchy są wszytkiemu winne.Czasem są. czasem powietrza Zycia sa zaburzone i ,pojawiają sie choroby psychiczne,a czasem robimy nonsensy i spychamy na diabła,kiedy odbieramy reakcje naszego działania.
TYlko nie wiem jak to sie ma do festivalu namahatta,przepraszam ze nie na temat

O ile pamiętam Festiwal Nama-Hatta 2009 odbył się pod hasłem: Żyjąc w społeczności Śrila Prabhupada.
Po Festiwalu pojawił się artykuł Bhaktin Tulasi: Akcja edukacja Festiwal Nama-Hatta 2009.
Pojawiło się sporo emocji na temat Festiwalu. Emocjonalne posty zostały przeniesione przez Redakcję do zamkniętego Forum Festiwalowego.
Jak widać wiele działo się i dzieje się w społeczności Śrila Prabhupada.
Uważam, że każdy ma swój względny punkt widzenia o tym, co się działo i o tym, co się dzieje w społeczności Śrila Prabhupada, czyli w ISKCON-ie.
Na Nama-Hatta wisi ciekawy artykuł Drutakarma Dasa: Śrila Prabhupad a Gaudija Math - cz. 6.
Jak pokazała przeszłość ISKONU, wiele osób żyło w społeczności Śrila Prabhupada dla realizacji swoich celów a nie celów Śrila Prabhupada.
W artykule jest mowa o bitwie na wzburzonym morzu. I o dowódcach floty okrętów ISKCON-u i o osobach z Gaudija Math mających aspiracje dowodzić ISKCON-em.
Zamiast określenia Gospodarz można użyć wiele innych określeń: Pan, Kontroler, Szef, Kapitan, Admirał, Generał.....
Uważam, że zdanie, które napisałem można odnosić do świątyni indywidualnej, czyli ciała. I do firm, gospodarstw, farm, rodzin, społeczności, krajów i tak dalej.....
Kończę, bo już mi się nie chce pisać.

Pozdrawiam Cię Gauranga Avatar Prabhu
Waldemar

Ostatnio edytowano 7 wrz 2009, o 15:34 przez baku, łącznie edytowano 1 raz
proszę o używanie bbcode

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Moderator: Morderatorzy Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1