Teraz jest 29 lip 2026, o 14:29

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 122 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Śrila Prabhupad
PostNapisane: 18 lip 2009, o 21:13 
Obrazek

Ostatnio edytowano 1 sie 2009, o 21:19 przez Waldemar, łącznie edytowano 4 razy

PostNapisane: 18 lip 2009, o 22:33 
-----

Ostatnio edytowano 1 sie 2009, o 21:04 przez Waldemar, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 29 lip 2009, o 14:52 
Obrazek

Śrila Prabhupada

PostNapisane: 29 lip 2009, o 19:59 
Sponsorzy

Ktos kto tak wygląda na Vyasasanie ,nie moze byc zwyklą osobą :D dziekuje Prabhu za to zdjecie.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 1 sie 2009, o 21:02 
Obrazek

Radosny Śrila Prabhupad :D :)

PostNapisane: 2 sie 2009, o 16:50 

Gauranga Avatar das napisał(a):
Ktos kto tak wygląda na Vyasasanie ,nie moze byc zwyklą osobą :D dziekuje Prabhu za to zdjecie.

Myślę, że odrobinkę rozumiem sentyment autora w/w komentarza dla Srila Prabhupada, i podzielam jak mogę najlepiej. Mnie też jakoś inspiruje "nieziemskość" Jego, Srila Prabhupada postaci, choć uwarunkowane widzenie, to zasadniczo zwodnicza ścieżka postrzegania w życiu duchowym, ma swoje wady i pułapki. Bo gdyby ktoś zadał takie pytania, analizując zawartą w wypowiedzi autora tezę, lub tezy, to jak tenże zdołałby je obronić?
Mam zatem pytanie do autora, kilka pytań, dla wzmocnienia inteligencji (mojej własnej oczywiście!)
1. Czy Vyasasan ma jakieś szczególne walory podkreślające czyjś wygląd, skoro autor wyraźnie podkreśla rolę Vyasasanu jako swoistego tła dla swojej obserwacji, co do niezwykłego wyglądu, i rozumiem, że nie tylko, samego Srila Prabhupada? Jeśli tak, to jakie są to walory, czy szczególnie podkreśla on walory spoza obszaru maha-tattvy? Jeśli tak, to gdzie opisany jest ten mistyczny sposób i czy mógłbym go otrzymać, w jakiej sukcesji uczniów i za jaką "cenę"? Jak ma się ta metoda do znanych nam śastr? Czy dotyczy to wszystkich Vyasasanów, czy tylko wybranych modeli? Jak wygląda na Vyasasanie zwykła osoba, w odróżnieniu od niezwykłej (autor musiał widzieć kogoś zwykłego na Vyasasanie, skoro zauważa, że to na tym siedzisku właśnie Prabhupada wygląda tak, że musi być kimś niezwykłym. Taka obserwacja, metoda nie jest mi znana z procesu wedyjskiego, zatem musi się opierać na bezpośrednim doświadczeniu autora, a skoro nie mógł on osobiście widzieć Srila Prabhupada na Vyasasania, a wiem, że dla autora to ważne, bo nie jest on rittvikiem, to zatem musiał mieć inne, negatywne, doświadczenie z osobą taką, która odmiennie jak Prabhupada, wcale nie wyglądała na nim niezwykle, to poprzez porównanie takich dwu impresji mógł on wysnuć swój wniosek )? Gdzie, i czy autor widział zwykłe osoby na Vyasasanie? Czy autorowi znana jest reakcja Pana Balaramy na ujrzenie nieautoryzowanej, zwykłej, parafrazując autora, " nie niezwykłej" osoby na Vyasasanie, osoby o imieniu Romaharshana? Jak autor podchodzi do pełnej "przemocy" i finezji reakcji Osoby Boga na obecność takiego drania, uzurpatora na miejscu reprezentanta Vyasy? Jak reaguje autor, kiedy widzi zwykłe, a nie niezwykłe osoby na Vysasanie? I o Boże! Może jest tak, że autor widzi tylko niezwykłe osoby na Vyasasanie, ale dlaczego zatem w jego poście nie jest po prostu napisane, że ;" KTOŚ KTO SIEDZI NA VYASASANIE NIE MOŻE BYĆ ZWYKŁA OSOBĄ!" Nie chcę się chwalić, ale to mi brzmi jak cytat z Prabhupada! Boże jak myślenie męczy!

ps. osobiście bardzo lubię autora w/w postu, ale dla celów nieco wyższych, jak ten miły dla mnie epizod mojego życia, kiedy mogę cieszyć się twórczością zacnego autora, pozwalam sobie na taką burzącą błogostan tej strony dygresję. Nie liczę specjalnie na rzeczowe wypowiedzi, mówiąc szczerze, nie liczę w ogóle na żadne wypowiedzi ad rem, co daje mi szczególny komfort i poczucie wewnętrznego spokoju. Pozdrawiam ze Szczecina. Wasz sługa bh. jarek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 2 sie 2009, o 22:28 
rozumiem to w ten sposób, że sentyment nakierowany na obiekty związane z bhakti lub sadhu dadzą duchowy owoc w postaci sadhu sangi.
jest sukriti! jest sukriti!

PostNapisane: 3 sie 2009, o 16:24 
Sponsorzy

bhaktajarek napisał(a):
Gauranga Avatar das napisał(a):

Myślę, że odrobinkę rozumiem sentyment autora w/w komentarza dla Srila Prabhupada, i podzielam jak mogę najlepiej. Mnie też jakoś inspiruje "nieziemskość" Jego, Srila Prabhupada postaci, choć uwarunkowane widzenie, to zasadniczo zwodnicza ścieżka postrzegania w życiu duchowym, ma swoje wady i pułapki. Bo gdyby ktoś zadał takie pytania, analizując zawartą w wypowiedzi autora tezę, lub tezy, to jak tenże zdołałby je obronić?
Mam zatem pytanie do autora, kilka pytań, dla wzmocnienia inteligencji (mojej własnej oczywiście!)
1. Czy Vyasasan ma jakieś szczególne walory podkreślające czyjś wygląd, skoro autor wyraźnie podkreśla rolę Vyasasanu jako swoistego tła dla swojej obserwacji, co do niezwykłego wyglądu, i rozumiem, że nie tylko, samego Srila Prabhupada? Jeśli tak, to jakie są to walory, czy szczególnie podkreśla on walory spoza obszaru maha-tattvy? Jeśli tak, to gdzie opisany jest ten mistyczny sposób i czy mógłbym go otrzymać, w jakiej sukcesji uczniów i za jaką "cenę"? Jak ma się ta metoda do znanych nam śastr? Czy dotyczy to wszystkich Vyasasanów, czy tylko wybranych modeli? Jak wygląda na Vyasasanie zwykła osoba, w odróżnieniu od niezwykłej (autor musiał widzieć kogoś zwykłego na Vyasasanie, skoro zauważa, że to na tym siedzisku właśnie Prabhupada wygląda tak, że musi być kimś niezwykłym. Taka obserwacja, metoda nie jest mi znana z procesu wedyjskiego, zatem musi się opierać na bezpośrednim doświadczeniu autora, a skoro nie mógł on osobiście widzieć Srila Prabhupada na Vyasasania, a wiem, że dla autora to ważne, bo nie jest on rittvikiem, to zatem musiał mieć inne, negatywne, doświadczenie z osobą taką, która odmiennie jak Prabhupada, wcale nie wyglądała na nim niezwykle, to poprzez porównanie takich dwu impresji mógł on wysnuć swój wniosek )? Gdzie, i czy autor widział zwykłe osoby na Vyasasanie? Czy autorowi znana jest reakcja Pana Balaramy na ujrzenie nieautoryzowanej, zwykłej, parafrazując autora, " nie niezwykłej" osoby na Vyasasanie, osoby o imieniu Romaharshana? Jak autor podchodzi do pełnej "przemocy" i finezji reakcji Osoby Boga na obecność takiego drania, uzurpatora na miejscu reprezentanta Vyasy? Jak reaguje autor, kiedy widzi zwykłe, a nie niezwykłe osoby na Vysasanie? I o Boże! Może jest tak, że autor widzi tylko niezwykłe osoby na Vyasasanie, ale dlaczego zatem w jego poście nie jest po prostu napisane, że ;" KTOŚ KTO SIEDZI NA VYASASANIE NIE MOŻE BYĆ ZWYKŁA OSOBĄ!" Nie chcę się chwalić, ale to mi brzmi jak cytat z Prabhupada! Boże jak myślenie męczy!

ps. osobiście bardzo lubię autora w/w postu, ale dla celów nieco wyższych, jak ten miły dla mnie epizod mojego życia, kiedy mogę cieszyć się twórczością zacnego autora, pozwalam sobie na taką burzącą błogostan tej strony dygresję. Nie liczę specjalnie na rzeczowe wypowiedzi, mówiąc szczerze, nie liczę w ogóle na żadne wypowiedzi ad rem, co daje mi szczególny komfort i poczucie wewnętrznego spokoju. Pozdrawiam ze Szczecina. Wasz sługa bh. jarek

A Oto Autor Bh.Jarku :D w całej swej okazałosci i krasie i chocbym niewiem jak sie wytezał,to siedzac na Vyasasanie,odpowiedzialnosci bym nie uniósł,taki to Ciezar.
A tak powaznie. Odp,tylko dla tego ze rowniez czuje nic sympatji z Tobą Prabhu,pozwol ze nie bede cytował wysmienitych wersetow. Jednak masz racje z tym ze mialem kontrast,czasem w swiątyni podczas niedzielnego programu bardzo nie liczne postacie siadają na Vyasasanie podczas swojego wykladu ,(z szacunku do Srila Vyasadevy i Srimad Bhagavad gity-mam nadzieje) ,ktory popierwsze nie jest tak bogaty,jak ten na zdjeciu, jednak ,to nie modele Vyasasanow ,powodują ze mowca wygląda na wzniosłego i kwalifikowanego.Ktos taki jak Srila Prabhupada,ktory jako jedyny ocalił nas poprzez swoich uczniow,ktorzy mimo iz czesto nie kwalifikowani dostarczali nam mozliwosci by dostac Ksiazki Srila Prabhupada i przeczytac o nim,jak i o Krysznie.
Srila Prabhupada jest tak wspaniały iz nawet Ritvikowcy ,antykultowcy i wielu innych go docenia.
Bo jest maha Bhagavata wielbicielem najwyzszego lotu generełam posrod wielbicieli,przepowiedzianym dawno temu i ktory zalał,Gaura Premą cały swiat.
mimo iz tak bardzi ciezko mu było ,mimo iz jakies tam wątpliwosci go nekały wypełnił doskonale jedną i najwazniejszą instrukcje mistrza duchowego......nauczaj po angielsku przekazu bhagavatam.
Nikt nigdy ani w przeszłosci ,ani w przyszlosci nie bedzie tak wygladał na vyasasanie,Kiedy patrzymy na srila Prabhupada widzimy tam rowniez poprzednich aczaryow,był tak pokorny i czysty jak łza.ze kryszna z nim rywalizował,kto kogo w bardziej bogaty sposob bedzie gloryfikował,czy s.Prabhupada jego czy Kryszna ,Srila Prabhupada ,z pomocą jego moze w owczas nie doskonałych,ale jakze oddanych uczniow.
Tak wiec złoty pierscien mimo iz troszke warty i ladny wygląda o wiele skromniej bez pieknego diamentu ,jest On tylko dodatkiem do diamentu,ale bardzo potrzebnym by gloryfikowac jego majestat.
Mimo iz Srila Prabhupada mogł siedziec ,na ziemi bez niczego,akceptował,te wszystkie Vyasasany by pokazac nawet zazdrosnym o siebie,ze Oto jest klejnot posrod wielbicieli,reprezentant Boga -Kryszny Najwyzszej osoby,ukazując innym ze tam gdzie jest Kryszna_Narayan,jest obecny przepych mahaLaxmi-Radha.
Jesli chodzi o tkzw"wybryk" Sri Balaramy,i pozbawienia zycia romaharszany to bardzo mnie Bawi owa rozrywka i napawa wiarą,oraz przestrogą na przyszłosc dla nas wszystkich ktorym wydaje sie ze jestesmy kims,niezwyklym,duma,jak mawiał moj mistrz duchowy jest zaraz przed upadkiem,wiec strzeszmy sie dumy bo Pan balarama ma swoje energie ktorych urzywa do tego by przywracac nam zdrowy rozsądek,co ostatecznie monczy sie łaską dla nas. Szczerze jestem przekonany ze dzialania najwyzszej osoby Boga są absolutne na kazdym etapie czy radosci ze sluzby oddania,czy klapsa od "losu" w zyciu bhakty wszystko jest Mangala-pomyslne. Taki jest Pan Baladeva,taki jest Kryszna i jego bhaktowie. POtwierdził to sam Caitanya MahaPrabhu.....O Moj Panie mozesz mnie zgniesc w swoim uscisku ,czy złamac me serce nie pojawiając sie przedemną...........
Gaurangaaaaaaaaaaaa.
POzdrawiam Cie Jarku! :D
P.s.
Wracam własnie z woodstoku i powiem szczerze widzialem Tam Srila Prabhupada w uosobieniu jego instrukcji jako HH Indradyumna Swami,HH BB.Govinda Swami I HH Narasimha Swami,oraz wielu innych wielbicieli ,ktorzy tak jak miododajne pszczoły uwijali sie w swej słuzbie oddania nie patrząc na to czy spali 2,czy 6 godzin czy jedli,czy nie jedli,a Pan Jaganath błogosławił wspaniałąą pogodą i rozrywkami na wozie RathaYatra,Trzeba bylo tam byc i widziec te cuda....Srila Prabhupada Ki Jay! ! ! !

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 4 sie 2009, o 23:07 
Obrazek

Śrila Prabhupad :)

PostNapisane: 5 sie 2009, o 18:23 

Załącznik:
CT52-189.JPG
CT52-189.JPG [ 123.9 KiB | Przeglądane 4443 razy ]

Załączniki:
CT05-187.JPG
CT05-187.JPG [ 95.82 KiB | Przeglądane 4443 razy ]
Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 5 sie 2009, o 23:55 
percepcja poprzez materialne zmysły rzeczy, których za pomocą materialnych zmysłów postrzec niepodobna jest niezwykłym osiągnięciem!
wiele różnych osób twierdzi, iż widzi, słyszy, czuje rzeczy, o których się filozofom nie śniło i często wpisuje się to w tzw obszar myślenia magicznego.
w przypadku postrzegania magicznego związanego z bhakti wciąż istnieje duża szansa na zdobycz duchową poparta inspiracją osób o podobnym magicznym typie postrzegania.

PostNapisane: 6 sie 2009, o 06:13 

premananda napisał(a):
percepcja poprzez materialne zmysły rzeczy, których za pomocą materialnych zmysłów postrzec niepodobna jest niezwykłym osiągnięciem!
wiele różnych osób twierdzi, iż widzi, słyszy, czuje rzeczy, o których się filozofom nie śniło i często wpisuje się to w tzw obszar myślenia magicznego.
w przypadku postrzegania magicznego związanego z bhakti wciąż istnieje duża szansa na zdobycz duchową poparta inspiracją osób o podobnym magicznym typie postrzegania.

Opisywane tu "postrzeganie magiczne" musi zatem być niczym innym, jak pozostającym w sferze życzeń i nadziei, wszak dopiero daje "...dużą szansę.." na zdobycz duchową, zatem z natury rzeczy, nie jest jakości brahmana, należy do świata zmysłowego, nie ma autoryzacji śastr, kiedy "weryfikuje" postrzegalne manifestacje duchowe, takie jak zmanifestowana forma Guru, Bóstwo, śastra, sadhu, etc., w oparciu o rzekome duchowe emocje, których manifestacja nie znajduje poparcia w śastra. Stwierdzenie typu:że, jeśli ktoś tak wygląda na vyasasanie, to nie może ...itd. są w zasadzie li tylko podświadomą gloryfikacją samego ich autora, zaniechaniem metody postrzegania poprzez jnanacaksuh, kreującą wizję domniemanego zaawansowania, i prawa do "spontanicznego" postrzegania, i opisywania rzeczywistości spoza świata zmysłowego. W niczym nie przypominają one opisów sadhu zawartych w Srimad Bhagavatam, Bhagavad-gicie czy innych książkach acaryów. To zwykła imitacja, nie mająca żadnego pokrycia w realizacji. Ja już przeżyłem takich bhaktów i spontanicznych wizjonerów. Przypominam, że według "najlepszych" z nich, np. Harikes, ongiś HDG, miał byc asystentką gopi na Goloce (sic!), i nie miliardy, tryliony lat temu, ale dopiero co. Takie nonsensy prowadzą zatem, mimo najlepszych intencji, nawet do oczywistych dewiacji. Nie powinno się propagować metod postrzegania i analizowania cech Acaryi innych jak te podane w Srimad Bhagavatam i innej autoryzowanej literaturze. To się nazywa prostotą i uczciwością. Wasze "magiczne postrzegania", to wasza sprawa, ale z pewnością nie gwarantują one (raczej ) zbawienia dla ludzkości, a Bhagavatam tak, prabhu Premananda. Rozumiem sens twoich bardzo miłych wypowiedzi, ale kumoterstwo i pochlebianie sobie nie powinno być propagowane w tak trudnych i niebezpiecznych dla jiv czasach.
z szacunkiem twój sługa bhaktajarek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 7 sie 2009, o 04:42 
Sponsorzy

bhaktajarek napisał(a):
premananda napisał(a):

Opisywane tu "postrzeganie magiczne" musi zatem być niczym innym, jak pozostającym w sferze życzeń i nadziei, wszak dopiero daje "...dużą szansę.." na zdobycz duchową, zatem z natury rzeczy, nie jest jakości brahmana, należy do świata zmysłowego, nie ma autoryzacji śastr, kiedy "weryfikuje" postrzegalne manifestacje duchowe, takie jak zmanifestowana forma Guru, Bóstwo, śastra, sadhu, etc., w oparciu o rzekome duchowe emocje, których manifestacja nie znajduje poparcia w śastra. Stwierdzenie typu:że, jeśli ktoś tak wygląda na vyasasanie, to nie może ...itd. są w zasadzie li tylko podświadomą gloryfikacją samego ich autora, zaniechaniem metody postrzegania poprzez jnanacaksuh, kreującą wizję domniemanego zaawansowania, i prawa do "spontanicznego" postrzegania, i opisywania rzeczywistości spoza świata zmysłowego. W niczym nie przypominają one opisów sadhu zawartych w Srimad Bhagavatam, Bhagavad-gicie czy innych książkach acaryów. To zwykła imitacja, nie mająca żadnego pokrycia w realizacji. Ja już przeżyłem takich bhaktów i spontanicznych wizjonerów. Przypominam, że według "najlepszych" z nich, np. Harikes, ongiś HDG, miał byc asystentką gopi na Goloce (sic!), i nie miliardy, tryliony lat temu, ale dopiero co. Takie nonsensy prowadzą zatem, mimo najlepszych intencji, nawet do oczywistych dewiacji. Nie powinno się propagować metod postrzegania i analizowania cech Acaryi innych jak te podane w Srimad Bhagavatam i innej autoryzowanej literaturze. To się nazywa prostotą i uczciwością. Wasze "magiczne postrzegania", to wasza sprawa, ale z pewnością nie gwarantują one (raczej ) zbawienia dla ludzkości, a Bhagavatam tak, prabhu Premananda. Rozumiem sens twoich bardzo miłych wypowiedzi, ale kumoterstwo i pochlebianie sobie nie powinno być propagowane w tak trudnych i niebezpiecznych dla jiv czasach.
z szacunkiem twój sługa bhaktajarek

Drogi Prabhu skoro tak otwarcie krytykujesz tutaj nasze wypowiedzi to pokornie prosze wyzwol nas z matni iluzji,magicznego i pełnego materialnych pułapek kumoterskiego i magicznego myslenia.Uwazam ze czepiasz sie i nic wicej,pokazujesz kąpiacemu sie ze jeszcze tutaj i tutaj jest brudny i chwała ci za to,ale czy ty sam jestes takim autoryzowanym i czystym bez pulapek,otoz chyba nie. Bo jak sądze zamało masz towarzystwa bhaktow,by docenic zwyklego kaniszta adhikari ,nie mowiąc juz o tym ze nie potrafisz odroznic zwyklego włazodupstwa,od gloryfikowania Czystego wielbiciela,ktore nawet z pozycji kaniszta jest doskonałe,pełne chwały,krytykujesz Harikeshe ,podczas gdy to On swego czasu sprawił ze intonowałes i czułes inspiracje by sprzedawac ksiązki.
pozbądz sie prosze mentalnosci ktora nie pozwala Ci pozucic przeszłosci i byc tutaj i teraz,nie zyj przeszłoscia,bo według siastr grzebanie w przeszłoscijest co najmniej w ignorancji. Bardzo przepraszam ze to pisze,ale tak łatwo punktujesz tutaj kazdego z nas i posądzasz o magiczne myslenie podczas gdy sam zyjesz chmurą i mrzonkami cienia przeszłosci,ktore dla nikogo z nas juz nie mają wiekszego sensu i znaczenia.
jesli chcial bys byc tak uprzejmy i dobry oraz pełen łaski .łaskawie pokaz nam swoim przykladem ,na czym polega niezwyklosc Srila Prabhupada. Czy ty sam nie wiesz jak to zrobic,a jesli nie wiesz czemu krytykujesz :?: :?: :?:
stwierdzenie pasiandih(nie wierzących) ze nie ma Boga nic nie znaczy ,dla wierzących , Bo argumenty oparte jedynie na zmysłowych doswiadczeniach ,nie są zbyt silną argumentacją,tak samo argumenty z siastr dla zteistow nie są zadnym odnosnikiem ,mimo iz ,mogą byc wypowiedziane przez samego Pana,bo Oni w nie poprostu nie wierzą,zatem rozsądnie jest prezentowac te filozofie iswoje zrozumienie opierając sie na przezytych doswiadczeniach wynikających z połączenia vigjany ,giany,nawet na poziomie początkowuym jaki ja sam prezentuje.Dla mnie o wiele bardziej inspirujące jest słuchanie czyjejs realizacji i przezyc,po to są piesni waisznawa i ich zyciorysy.wydaje sie ze kazdy ma prawo do tego by powiedziec co go inspiruje i jak ,uwazam ze o wiele bardziej przemawia to do narodu :wink: ktory moze odwiedza te strone i czyta w jaki sposob przezywa Boga i jego wielbicieli ,ktos z Hare Kryszna,to sie nazywa samorealizacja.
wydaje sie kogos takiego (,owa o ludziach z zewnątrz)bardziej to przyciąga,
niz czytanie suchego .....ktos tam uvacza; :wink: wiem to napewno ,bo rozmawiam z ludzmi. :D
To forum jest po to by inspirowac sie na wzajem ,a nie gwałcic mentalnie i tłamsic kogos za to ze jeszcze jest kaniszta.
zatem chetnie przeczytam Jarku twojej gloryfikacji Srila Prabhupada okaz nam swoją łaske i pokaz nam Srila Prabhupada z twojej platformy swiadomosci Kryszny.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 7 sie 2009, o 05:53 

Ponieważ wydaje mi się, że wkrótce jako super aparadhi zostanę zbanowany na następną kalpę z tej strony, to chciałem skorzystać z okazji i pożegnać się z Wami. Namawiam wszystkich do czytania niezmienionych książek Jego Boskiej Miłości A.C. Bhaktivedanta Swamiego Prabhupady, najlepiej po angielsku,i wydania sprzed 1978 roku, przyjęcia schronienia Księgi Bhagavatam, studiowanie jej zgodnie z daną w niej obietnicą jest wystarczającym prowadzeniem, aż do momentu bycia zdolnym na przyjęcie schronienia w Krysznie, a następnie podążanie ścieżką bhakti pod okiem prawdziwego , a nie instytucjonalnego Guru. Należy studiować napisane przez Prabhupada śastry, mantrować Hare Kryszna, jeść wegetariańskie prasadam, przestrzegać stopniowo 4 reguł ludzkiego życia, i wystrzegać się zazdrosnych o czystego Bhaktę osób. To zasadniczo wszystko!
Do zobaczenia w lepszych czasach!
bhakta jarek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 7 sie 2009, o 17:24 
Sponsorzy

Ktory to juz raz sie zegnasz,wybacz bezposredniosc. stary z Ciebie chłop ,ale pleciesz i rozumujesz jak 3latek.
Pisząc ktos tam uvacza ..... mialem na mysli tok rozumowania pierwszego lepszego człowieka ,dla ktorego nie do przebrniecia są terminy z Bhagavad Gity.
Ale Ty zamiast odp,na moje pytanie wolisz sie pultac i obracac kota ogonem.
Itak cie lubie
:p.s.
Wydaje sie ze Twoje leprze czasy dlugo bedą nadchodzic ,bvo troche Ci zajmie zrozumienie ,jak wartosciowe jest towarzystwo, nawet takupadłych osob jak My ktore w niedoskonały sposob,ale szczerze próbują intonowac.

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 122 ]  Moderatorzy: Trisama, Morderatorzy Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1