Teraz jest 29 lip 2026, o 08:57

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 146 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nasze pomysły na Festiwal Nama-Hatta 2009
PostNapisane: 21 sty 2009, o 18:42 

My juz wiemy, ze niestety raczej nie przyjedziemy na festiwal, wiec moze nie powinnam zabierac glosu :oops: , ale tak sobie mysle, ze jesli chodzi o dzieci, to pewnie ucieszyloby je ognisko ze snakebreadami, niezbyt pozno, zeby te mlodsze maluszki tez mogly wziac w tym udzial (pod opieka doroslych ;) ). A dla doroslych mozna zrobic powtorke pozniejsza pora, np. ze wspominaniem starych dobrych czasow, jak to bylo juz kiedys.
Dzieci tez beda na pewno szczesliwe, gdy beda mogly wziac udzial w swiadomych Kryszny zabawach, np. przeciaganie liny (demony i polbogowie ubijaja ocean mleka), poszukiwania Sity, Kumbhakarna mocno spi... i wielu, wielu innych. Ktos tylko musialby sie tym zajac - swietnymi opiekunkami sa Kamala, Candrika i Ania, tylko czy beda i tym razem chcialy?
Jak cos mi jeszcze przyjdzie do glowy, to tez tu napisze, moze sie na cos przyda.
Acha, wspolny teatrzyk, np. pod kierunkiem Radha Carana Prabhu, bedzie swietny :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 21 sty 2009, o 22:40 

Rameśvar das napisał(a):
Tulasi napisał(a):
teatrzyk fajna rzecz. swoją drogą - dorośli też mogliby się zaangażować :mrgreen:

a jakby tak napisać hymn festiwalu? dzieciakom zlecić wykonanie, i heja... :wink:

Jestem jak najbardziej za hymnem. Dziękuję Tulasi. Napiszesz taki hymn? Czy zrobimy konkurs na hymn festiwalowy? :D

Ja tam jestem za konkursem :wink: ew. mogę wziąć udział :wink:

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 22 sty 2009, o 00:15 

Rameśvar das napisał(a):
Podsumowując dotychczasową dyskusję zostały podane przez nas następujące pomysły:

1. Więcej bhajanów, lub przeznaczenie jednej sali tylko na bhajany i kirtany, które mogłyby się odbywać równolegle do seminariów.

2. Mecz piłkarski np. Yatra Dolny Śląsk kontra reszta Polski o Puchar Prezydenta Świątyni.

3. Codzienne prezentacje multimedialne, po Gaura Arati.

4. 24 godzinny bhajan

5. Poranne powitanie słońca (yoga)

6. Zawody w zapasach.

7. Zawody w robieniu czapati

8. Zawody robieniu (niczym gopi vrajy) placków krowich na opał

9. Warsztaty z PANCARATRA PRADIPA (dotyczące uproszczonego wielbienia Bóstw -dla ludzi świeckich, czyli tzw. nama-hatta)

10. Nauka robienia girland.

11. Zawody w robieniu symplisów.

12. Zawody w golfa.

A jak można by było zorganizować czas dzieciom? Jak myślicie?
Pozdrawiam i dziękuję Wam za Wasze wypowiedzi i dodatkowo Madhavie Prabhu, za porządkowanie dyskusji :D

Haribol :D
Bardzo fajnie że powstał taki temat, że każdy może coś wnieśc(swój pomysł) na Festiwal. Niestety rok temu nie udało mi się dojechać, ale w tym roku nie przepuszcze takiej okazji bo zapowiada się świetnie :D
Można by też zrobić coś dla pań, np siatkówka :wink: albo nauke robienia gopinathów.
24 godzinny bhajan-super pomysł!
Pozdrawiam wszystkich ciepło :D
mariszka

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 22 sty 2009, o 05:47 
Sponsorzy

Hari Bol !
marisha napisał(a):
Rameśvar das napisał(a):
Podsumowując dotychczasową dyskusję zostały podane przez nas następujące pomysły:
dojechać, ale w tym roku nie przepuszcze takiej okazji bo zapowiada się świetnie :D
Można by też zrobić coś dla pań, np siatkówka :wink: albo nauke robienia gopinathów.
mariszka

Liczymy mataji ze bedziesz. :D
a jesli chodzi o gopinaty to chodzi o lepienie kulek z karobu,płatkow owsianych i mleka????
Gzy chodzi gopidaty, czyli makijaz " Vraja-syle" :D
Mysle ze jeden i drugi pomysł,godny uwagi,chociaz meska czesc uczestnikow bedzie wolała kulanie tych kulek,są pyszne.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 22 sty 2009, o 15:39 

A może udałoby się zorganizować w czasie festiwalu jakiś "jamm session", jest tak dużo bhaktów którzy mają talent muzyczny, że może wspólnie udałoby się stworzyć świadomą Kryszny muzyczną atmosferę do wspólnego śpiewu i tańca przy scenie.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 22 sty 2009, o 18:35 
Sponsorzy

Divya-kiśori dasi napisał(a):
My juz wiemy, ze niestety raczej nie przyjedziemy na festiwal, wiec moze nie powinnam zabierac glosu :oops: , ale tak sobie mysle, ze jesli chodzi o dzieci, to pewnie ucieszyloby je ognisko ze snakebreadami, niezbyt pozno, zeby te mlodsze maluszki tez mogly wziac w tym udzial (pod opieka doroslych ;) ). A dla doroslych mozna zrobic powtorke pozniejsza pora, np. ze wspominaniem starych dobrych czasow, jak to bylo juz kiedys.
Dzieci tez beda na pewno szczesliwe, gdy beda mogly wziac udzial w swiadomych Kryszny zabawach, np. przeciaganie liny (demony i polbogowie ubijaja ocean mleka), poszukiwania Sity, Kumbhakarna mocno spi... i wielu, wielu innych. Ktos tylko musialby sie tym zajac - swietnymi opiekunkami sa Kamala, Candrika i Ania, tylko czy beda i tym razem chcialy?
Jak cos mi jeszcze przyjdzie do glowy, to tez tu napisze, moze sie na cos przyda.
Acha, wspolny teatrzyk, np. pod kierunkiem Radha Carana Prabhu, bedzie swietny :)

Hare Kryszna Mataji
Dziękuję za Twoją odpowiedź, pomysły są super! Spiszemy je i z pewnością któreś z nich znajdą zastosowanie. Szkoda, że nie będziecie.... a może jednak się uda ? Zobaczymy co Kryszna na to :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 22 sty 2009, o 18:40 
Sponsorzy

Tulasi napisał(a):

Super! Tulasi, a poprowadzisz taki konkurs? Na forum harinam.pl, można rozpocząć osobny wątek, treść proponowanych hymnów można będzie tam wklejać.... co o tym myślisz? masz pomysł gdzie można by melodię przesłuchać?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 22 sty 2009, o 18:44 
Sponsorzy

marisha napisał(a):
Haribol :D
Bardzo fajnie że powstał taki temat, że każdy może coś wnieśc(swój pomysł) na Festiwal. Niestety rok temu nie udało mi się dojechać, ale w tym roku nie przepuszcze takiej okazji bo zapowiada się świetnie :D
mariszka

Cieszę się Marisha, że dołączyłaś się do dyskusji, fajnie, że planujesz przyjazd na festiwal w tym roku. Dobre pomysły z siatkówką i gopinathami, czy można liczyć na Twoją pomoc w tym temacie?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 22 sty 2009, o 18:46 
Sponsorzy

Gauranga Avatar das napisał(a):
Hari Bol !
marisha napisał(a):
Rameśvar das napisał(a):
dojechać, ale w tym roku nie przepuszcze takiej okazji bo zapowiada się świetnie :D
mariszka

Liczymy mataji ze bedziesz. :D
a jesli chodzi o gopinaty to chodzi o lepienie kulek z karobu,płatkow owsianych i mleka????
Gzy chodzi gopidaty, czyli makijaz " Vraja-syle" :D
Mysle ze jeden i drugi pomysł,godny uwagi,chociaz meska czesc uczestnikow bedzie wolała kulanie tych kulek,są pyszne.

Gaurango, mi również i jedno i drugie bardzo się podoba. Dzieci miałby niezłą frajdę z malowania gopidatów i same mogłyby się uczyć takiego malowania ..

Ostatnio edytowano 22 sty 2009, o 18:49 przez Rameśvar das, łącznie edytowano 1 raz

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 22 sty 2009, o 18:48 
Sponsorzy

Baladeva napisał(a):
A może udałoby się zorganizować w czasie festiwalu jakiś "jamm session", jest tak dużo bhaktów którzy mają talent muzyczny, że może wspólnie udałoby się stworzyć świadomą Kryszny muzyczną atmosferę do wspólnego śpiewu i tańca przy scenie.

Dzięuję Baladevo. A co sądzisz o tym, by połączyć to z sugerowaną przez Jerrego soundsystemową oprawą muzyczną?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 23 sty 2009, o 08:45 
Sponsorzy

Oj ramesvarku ty szelmo :D :D :D
Ciesze sie ze kazdy z nas ma takie pozytywne podejscie do tego wydarzenia,wiem ze to rowniez za sprawą twojej pozytywnej postaci Ramesvarku.
ja jestem za kazdym muzycznym pomysłem,jaki jery czy inni wymyslą.wtedy jest duuuuzo spontanu w intonowaniu i kazdy moze wziac w nich udzial.Przykladem są nieraz programy z trivikramem Maharajem ,gdy odwiedza jawor ,a madhu i reszta zapraszają zaprzyjaznionych muzykow,pod szyld.spontaniczna ekstaza :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 24 sty 2009, o 16:11 
Sponsorzy

Dziękuję Gaurango, cieszę się, że można na Tobie polegać.
Pozdrawiam :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 25 sty 2009, o 12:57 
Sponsorzy

spoko Ramesku

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 25 sty 2009, o 14:08 

Rameśvar das napisał(a):
naturalbeat napisał(a):
ja bym prosil o jeszcze jakies electrobhakany z zakresu jam i sounsystem
więcej multimediow
a moze jakis kursik gotowania dla młodych bhaktów

Dziękuję Jerry za ciekawe pomysły. Myślę że w temacie soundsytem dużo mogą zaprezentować Afa i Maciek :wink:
A jeśli chodzi o kurs gotowania... jakie potrawy proponujesz? W jakim miejscu? Kto mógłby takie warsztaty poprowadzić i o jakiej porze?

mamy przenosny zestaw kuchenny, którego uzywamy na programach można go używać wszędzie gdzie tylko jest kawałek prądu i stołu

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 25 sty 2009, o 21:38 

Rameśvar das napisał(a):
Tulasi napisał(a):

Super! Tulasi, a poprowadzisz taki konkurs? Na forum harinam.pl, można rozpocząć osobny wątek, treść proponowanych hymnów można będzie tam wklejać.... co o tym myślisz? masz pomysł gdzie można by melodię przesłuchać?

kwestia do przedyskutowania :mrgreen:

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 146 ]  Moderatorzy: Rameśvar das, Morderatorzy Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1