Caturmukha dasa napisał(a):
"[...] Wiele osób osiągnęło czyste oddanie dla Śri Kryszny poprzez łaskę tych upełnomocnionych sług, którzy również są wielbionymi bóstwami dla dżiw na właściwych im poziomach duchowego postępu. [...]"
Czy zatem każdy jest odpowiednim kandydatem do praktyki wielbienia Śri Kryszny, czy Pana Gaurangi, bez względu na moc swojego pragnienia, by to robić, i czy w związku z tym osoba na niższym etapie duchowego postępu, której pragnienie
CZYSTEGO WIELBIENIA Śri Kryszny jest małe (obecne są inne pragnienia korzyści własnej), nie powinna dostosować swego poziomu do odpowiedniej praktyki dodając do swego wielbienia Śri Kryszny także odpowiednią praktykę wielbienia dewów stosownie do
JAKOŚCI swoich pragnień ?
Jeśli ktoś będzie na tyle łaskawy, by udzielić odpowiedzi na powyższe pytanie, proszę o poparcie jej śastrami i wypowiedziami aczarjów (oczywiście z należytym ich zrozumieniem

).
Madhavendra napisał(a):
Racja, ksiazka jest cudowna. Czytam ja juz drugi raz i brak slow po prostu. Jest tam wszystko o swiadomosci Kryszny, co tylko chcialoby sie wiedziec. Powiedzialbym, ze jest to katechizm Gaudiya Vaisnavizmu w formie powiesci.[...]
Dzięki m.in. tej książce dowiedziałem się kim jest naprawdę
WAJSZNAWA i gdzie jestem obecnie.