Kochany Madhavo!
Wiesz ze drozszy jestes mi niz ja sam sobie
Ake wiedz ze niezgodze sie rowniez ze przymuszam kogo kolwiek do czego kolwiek,chce poprostu w prosty i moze bezposredni sposob uzmyslowic naszemu gronu przyjaciol ze Maharaj choc jest naprawde łaskawą i tolerancyjną osobą ,ma swoje zdani na ten temat. To co napisalem niejest moim wymyslem,a jesli ktokolwiek ma wątpliwosci co do zdania HH Trivikrama Swamiego na temat bhaktow w harinamie i to jeszcze jego uczniow nie w stroju Waisznawa ,to prosze zadac to pytanie osobiscie.
Podalem zywy fakt na tacce a jesli jest to tak bezposredni fakt i niema juz mozliwosci spekulacji na ten temat uwazasie mnie za bezdusznego tyrana.albo jakiegos extremiste.To zze dzialam bez zniczulenia to jest to moja jak najbardziej przemyslane dzialania,gdyz bardzo cenie sobie prostolinijnosc i szczerosc,a nie jedynie mile klepanko po szerokich plecach

Wiem ze byc moze niebede mial wielu przyjaciol ,ale tych ktorych bede mial bedą szczerzy i na nich napewno sie nie zawiode.(sprawdzilem to i jestes jednym z nich

)
Odnosnie Ukochanej i drogiej Zony mego przyjaciela Baladeva Pr.
Wiec chce poinformowac ze chodze do pracy w kurcie i jedwabnych spodniach,ktore moze dhoti nie są,ale tworzą dosc wyrazny obraz ze zorientowany jestem na orient,nie kryje tez moich Tulasi na szyji,czy woreczka na japas,staram sie karmic pracownikow prasadam i kiedy zadają pytania na te,mat Kryszny odp im.
Nie zgodze sie z tym ze chodzac na uczelnie w sari byla bys zle odbierana,moze przez paru zazdrosnikow.
Kiedy ja chodzilem do szkoły to chociaz nie chodzilem w dhoti ,to zato z tilakiem,czasem pani od praktyk mi mowila zebym to zmazał z czola ,a ja na to ze nie bo kiedy bedzie na mnie patrzyc pomyslnosc na nią splynie wielka(oczywiscie byla to nasza relacja dosc swobodna i pol zartem pol serio)
Ostateczny efekt byla takize Organizowałem kosztem lekcji dzieki pomocy Pani Pedagog M.Guran i Panu dyrektorowi Wierzelewskiemu ,wycieczki na Farme ,gdzie cale klasy spiewaly mahamantre ,oglądały Bostwa i pozerały tony prasadam.
Prawda jest taka ze jestesmy leniwi by mowic innym o Panu Panow.
I stąd w polsce taki efekt ze poponad 30 tu latach nauczania w polsce takiego własnie ze boimy sie swojej torzsamosci nie widac nas nigdzie i gdyby nie Turne Laxmi -Nrsimha prawdopodobnie rezultaty byly by duuuuuzo mniejsze.
A jakims dziwnym trafem po 10-ciu latach dzialalnosci Uczniow buddyjskich Ole nidala w polsce oni mają juz 30 osrodkow w polsce,dlaczego???? bo własnie nauczają w gronach inteligenckich ,jak studenci np.I to jest własnie fakt ze dając ludziom Hari nama na ulicy dajesz im wszystko rowniez tą zadką informacje jakiej w innych religiach nie znajdziesz jak bog (kryszna) Lubi patrzec na czlowieka,kiedy przypomina devate ,swoim ubiorem,zachowaniem i mową,a nie rakszasa...
a jesli chodzi o to by mezczyzni tak dbali o kobiety to mysle ze przynajmniej jesli chodzi o mnie to lubie kiedy Kobieta,wygląda jak bhaktinka,pokazuje swoją czystosc ,w zachowaniu i mowie,zapytaj kaveri czy jest zadowolona ,wiadomo bywa roznie,ale zeby mezczyzna ktory w związku jest glową dał wam to wszystko oczum wspomnialas wyzej ,mosi byc pierwszy krok ,bo kobieta w związku jest szyją,wiec jesli szyja kreci w prawo glowa tez tam podąza.Wiec jesli sie orientujesz to w rodzinach (juz niemowie o wedyjskich ,ale indyjskich) Kobieta ,Matka jest nr1.ale dlaczego bo to Ona jest wzorem jak sluzyc i zabiegac o pomyslnosc,meza,domu i dzieci,a nawet gosci ktorzy czesto odwiedzają dom w interesach,zdobywa ich serca swoją kuchnią.poczuciem chumoru i Niezwyklym oddaniem dla nich.
Uwierz mi ze kobieta ktora zachowuje sie w ten sposob zprowadza na swoją glowe samą pomyslnosc matki Laxmi,w zeczy samej wedy opisują taką kobiete ,jako jej reprezentantke.
Jesli zas chodzi o cytat z Siastr odnosnie sari ....
Niewiem czy pamietasz Opowiesc o tym jak Draupadi miala byc osmieszona i rozbrana przed wszystkimi,a DUryodhana z niej szydzil.
To wlasnie jedna mala sluzba oddania dla Kryszny,sprawila ze kryszna odwzajemnil sie jej nieograniczenie dlugiom Sari,czy gtyby Nosiła spodnie ,Kryszna dalby jej nieograniczenie dluuugie nogfawki
N I E !
Kryszna do tego stopnia lubi was Kobiety w sari ze uzywa tego ubioru w swych rozrywkach by okazywac wam milosierdzie ,i radosc serca dkla nas wszystkich Bhaktow. Gaurangaaaaaaaaaaaaa!