Purnaprajna napisał(a):
Drogi Divyo, czy mógłbyś uprzejmie wyjaśnić powody dla których sądzisz, że wszyscy ankietowani odpowiedzieli nieprawidłowo mówiąc, że Kryszna jest Wasudewą i Dewaki-nandaną? Czy można też wiedzieć dlaczego myślenie, że Kryszna jest wyłącznie Jaśoda-nandana, a nie także Dewaki-nandana, jest w Twoim mniemaniu "niesieniem dobrej nowiny", skoro ta nowina zaprzecza słowom Śrila Prabhupada?
Przyznam przez długi czas tak myślałem ,ze Krysznę przyniósł do Wrindawany Vasudeva , a Jasioda miała tylko córeczkę . Tak to jest opisane w KB . I wydaje mi się ,ze stąd pytanie Divya Simhy...choć cokolwiek protekcjonalne

. Pamiętam ,ze gdzieś u Narajana Maharaja dobrych kilkanascie lat temu przeczytalem ,ze Jasioda urodzila i chlopca , i coreczkę . Pamiętam też ,ze Nama Hatta byla podana lista rozbiezności ...i to bylo ujete ,ze u Szrila Prabhupada inaczej , u Narajana Maharaja inaczej . Okazuje się ,ze Szrila Prabhupada rozwijając temat w 10 canto , pisze o tym ,ze Jasioda byla bezposrednią mamą Kryszny ...więc tutaj nie ma rozbiezności . Wydaje mi się ,ze stąd te pytania Divya ...mi się wydaje ,ze to jest dobre bo naklanaia do myślenia aczkolwiek trochę za bardzo protekcjonalne jak juz pisalem
Jestem w pracy i się cokolwiek nudzę

więc piszę choć pytanie nie do mnie
Nie wiem za bardzo na czym polega Wasz konflikt, nie sledzę wszystkiego ...ale i Divya i Purna ...macie swoje zalety ...więc życzę Wam , sobie i innym dobrej walki

...zart jakby co