|
Putana: obłudna wiedźma, rzekomy guru nauczyciel, oszust, słucha tylko własnego umysłu
Tytuł: Ostatnia deska ratunku czyli guru w białym fartuchu
Załamana studentka odwiedza prywatny gabinet psychologa w poszukiwaniu celu życia. Otrzymuje upragnione przetestowane wielokrotnie lekarstwo w postaci afirmacji. Afirmacje są to zdania mantry, które będą jej towarzyszyły w procesie leczenia. Należy odmawiać je codziennie na głos minimum 16 a najlepiej 64 rundy. Transakcja zostaje zawarta, rachunek wystawiony lecz bez karty gwarancyjnej. Leczenie należy rozpocząć tuż po wschodzie słońca, najlepiej o 4 rano. Po wstaniu z łóżka trzeba bezzwłocznie udać się do łazienki i patrząc w lustro powtarzać: jestem piękna, jestem młoda, jestem bezpieczna, niczego mi nie brakuje. Należy utwierdzać się w tym przekonaniu 24 godziny na dobę wykorzystując do tego wszystkie możliwe miejsca odbijające własny wizerunek. Może to być lusterko w samochodzie, bombka na choince, lub wystawa sklepowa.
Druga afirmacja będzie towarzyszyła jej w pracy przez 8 godzin dziennie. Jej treść zawiera się w słowach „wszystko mi się należy”. Aby uzyskać upragniony cel musi więc zaangażować wszystkie członki swojego ciała i umysł. Inteligencja zaprowadzi ją do pokoju dyrektora i podpowie jak uwić sobie bezpieczne gniazdko na jego kolanach. Biurowy romans przyniesie natychmiastowe profity w postaci wysokiej premii. Gdy po 9 miesiącach pojawi się rezultat owocnej współpracy – otrzyma jednorazowy zasiłek – bo przecież się należy. Nieprzewidziany scenariusz skłoni ją do ponownego udania się do psychologa po trzecią afirmację.
Hare Krsna
|