Teraz jest 28 lip 2026, o 11:43

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Małżeństwo w Hare Krsna a rozwody?
PostNapisane: 6 cze 2010, o 17:55 

Murli-dhar...come on...jaki to ma związek z tematem wątku..poza tym określenie "słowo usunięte z cytatu ponieważ jak napisał autor tego postu jest ono obraźliwe - moderator - madhava" jest urągające czyjejś godności..ehhhhh..

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 6 cze 2010, o 19:31 
Sponsorzy

murali-dhar das napisał(a):
Rasasthali napisał(a):
Odnosnie homoseksualizmu, polecam Ci Aisho artykul Hridayanandy Swamiego na ten temat:
http://namahatta.org/en/node/1234

Sadze, ze moze byc punktem otwarcie do dalszej dyskusji.

Post usunięty ze względy na niestosowny do tego forum nastrój i obraźliwy charakter.

Do Autora Postu:

Masz pierwsze ostrzeżenie jeszcze dwa i raczej będziemy musieli się pożegnać na dobre....wiec myśl co piszesz.

moderator
- madhava -

Kolego jesteś chyba szurnięty.
sorry wez sobie do serca ,tresc postow moich poprzednikow.I pomysl zanim cos naklikasz

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 6 cze 2010, o 19:34 
Sponsorzy

To co zaczynają niektóre osoby wypisywać w tym temacie jest żenujące, nieetyczne i świadczące o niskim poziomie kultury osobistej i brakiem wiedzy i zrozumienia.
Jeśli ktoś szuka oklasków za swoje tandetne wypowiedzi powinien udać się do podrzędnego gimnazjum w którym znajdzie wielu klakierów. Zastanówcie się o czym piszecie i dla kogo.
Hare Krsna.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 6 cze 2010, o 22:40 

haribol

Nawet nie wiedzialem ze jestescie tacy nadwarazliwy.
Ja naprawde nie mailaem zamiaru nikogo obrazac, na pewno nie zadnych gurus itd.
Po prostu na Zachodzie pewni bhaktowie chca wprowadzic malenstwa vedyjskie dla xxx.
Ale widze ze u was to ,nie mozecie sie popatrzec obiektywnie tylko wszedzie szukacie obraz.
Ja tylko staram sie zrozumiec ich, a czytajac list Hrdayanandy S. odnosze wrazenie ze prawda ktora on reprezentuje nie daje w 100% jasnosci tematu.
Mysle ze porozmawiam o tym z osobami bardziej otwartymi na ten temat tj tu w Angli

Przepraszam jezeli kogos obrazilem czy urazilem

Haribol

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 7 cze 2010, o 17:55 
Sponsorzy

Wydaje sie ze nalezy zapytac bliskich ucznow Hridayanandy maharaja, Co On miał na mysli pisząc cos na te tematy.
z tego co wiem i jak rozmawiałem o tym z Sri Prahladem ,to wcale On nie jest za takimi dewiacjami. jest raczej Bardzo łaskawy i nie mowi ze to zboczency ktorych trzeba spalic na stosie. Tylko ze jezeli juz ktos orietuje sie na swoją płec ,to niech juz ma swojego stalego partnera. w ten sposob bedzie mogł miec chociaz uregolowane zycie sexualne,a nie jak kot i pies ,z kazdym wszedzie. Poza tym z tego co wiem Srila Prabhupada mowił ze Homosexualisci nie powinni mieszkac w swiątyni.
Ale gdy spojrzymy na ten problem z innej strony, to i cheterycy(jak sie mawia w kregach homo) i Homo,czują poządanie. wiec zarono My jak i Oni mamy sporo pracy przed sobą.
Maharaj z tego co wiem wspomniał rowniez ze najwyzszym standardem małzenskim w naszym ruchu,jest sex dla prokreacji,nawet kryszna mowi ze jest takim zyciem sexualnym.
,jednak jesli juz ktos jest tak poządliwy ze musi to lepiej zeby sie ozenił i miał stałąpartnerke ,w miare lat Owa para bedzie mogła regulowac swoje standardy i wznoscic sie wspolnie.

Przepraszam za ostrą reakcje,ale spekulacja jest gorsza od faszyzmu
Pozdrawiam i klaniam sie.Vancza kalpa

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 9 cze 2010, o 13:18 

Jeszcze raz przepraszam. Uzylem slowo"homos" nie z obrazliwym sensie, podazalem troche Korwinem Mikke dla ktorego jest to jak najbardziej pozytywne slowo, no ale coz, jezeli kogos obrazilem to b. przepraszam
czytalem Galve i ich opinie na ten temat.
Prosze, jezeli sie nie zgadzacie ze mna, skorygujcie mnie albo wykreslcie caly moj poglad na ten temat.
Ja probuje tylko zrozumiec cala sprawe w jak najbardziej KC sposob

Ja rozumuje ze mimo ze kama sutra ktora cytuje Galva sakcjonuje rozne upodobania sexualne ludzi to ostatecznie byla ona przeznaczona dla osob z kultury wedyjskiej, ktorzy podazali nia i znali swoje miejsce.w spoleczenstwie.

Tak ze wszystko gralo.

Teraz tzw geys czy lesbians czy po polsku homosexualisci czy lesbijki narzucaja sila swoje poglady innym, zadaja praw ktore nie sa i nie powinni byc im przeznaczone, dlatego jest tak jak jest.

Nie bez powodu Islam czy Judeo-chrzescijanska filozofia jest bardzo surowa odnosnie tego.

Dlaczego jest tak surowa?

Z przyczyny ze przed jej nadejsciem ludzie z podazali pewna kultura, znali kama sutre ale z powodu demonicznych sklonnosci zaczeli sila narzucac swoja wole innym i degradowac cale spoleczenstwo. (Poczytaj sobie co sie dzialo w Grecji czy Wloszech czy w calym swiecie judeo, islamo-chrzescijanskim.

Bylo o wiele gorzej niz jest teraz ale wkrotce bedzie podobnie.

Ostatecznie te 2 religie sa dla osob o naturze demonicznej, a nie boskiej jaka jest kultura wedyjska .

Z tego tez wzgledu SP nie mogl mowic calej prawdy bo nauczal ludzi o niskim poziomie adhikara tj mleccha, yavana i jeszcze nizej. Nauczal osoby o sklonnosciach demonow a dla takich ludzi musza byc duze restrykcje bo tacy ludzie maja naturalne tendencje azeby wszystko uzyc nie w dobry ale w zly sposob.

Znamy to z zycia i z historii.

Nie sadze azeby Galva mowila jasno cala prawde. Mowi jedynie prawde wygodna dla niej.

przepraszam jezeli obrazilem kogos moim pogladem

vanca kalpa

murali

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 9 cze 2010, o 14:07 

Boże, co za bzdury :? Kto cię tego nauczył?? Który z twoich guru, Narajan Swami czy Korwin-Mikke?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 9 cze 2010, o 16:29 
Morderator

Madhavcaran napisał(a):
Boże, co za bzdury :? Kto cię tego nauczył?? Który z twoich guru, Narajan Swami czy Korwin-Mikke?

Myślę ze trochę się zagalopowałeś, Twój sarkazm jest mocno nie na miejscu, powstrzymaj się do takich komentarzy bo będą one tak samo usuwane jak tek które obrażają Guru MTŚK. Forum to nie jest nastawione na konflikt MTŚK a uczniowe NS masz co do któregoś z uczniów osobiście to pisz osobiście i na Priva a takie porównania sobie daruj, bo ich nastrój nie jest zbyt wyszukany a niestosowne zachowanie na tym forum będzie zawsze i w każde formie zwalczane nie zalżnie czy pochodzi z ust uczniów NS czy z ust członków MTŚK. Nastepny Twój post w taki nastroju zostanie usunięty to jest oficjalne stanowisko moje jak moderatora Harinam.pl

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 9 cze 2010, o 18:26 
Sponsorzy

No coz Smutno. Przepraszam . za M.Czarana.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 9 cze 2010, o 18:44 

Panowie, przeczytajcie dobrze, co napisał murali.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 9 cze 2010, o 21:34 

Chociaż mnie też się nie podoba co napisał Murlidhar to uważam, że niepotrzebne są Twoje niedojrzałe wtrącenia..stosując Twoją logikę: ciekawe kto Cie tego nauczył ?...ale nie zastosuję..Madhav ma zupełną rację w tym momencie..

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 10 cze 2010, o 00:14 

Nie wiem o czym był post Murlidhara, bo go nie przeczytałam ( i chyba dobrze, he he).

Ale jesli o chodzi o małżeństwa homoseksualitów, pełny rytuał małżeński w takiej formie jak go znamy nie byłby dla nich moim zdaniem mozliwy, bo jest tak napisany, ze ma sens wyłącznie dla par heteroseksualnych. No chyba, żeby ktos to przeredagował, wiem że są jacys hinduscy bramini udzielający takich slubów, można ich zapytac jak to robią, nie będzie to jednak odpowiedź na pytanie wątku.

Jakas avahana homa- ofiara dla pomyślnosci byłaby całkiem na miejscu. No i oczywiscie istnieją też wedyjskie małżeństwa gandharva- wymiana girland, to można spokojnie zrobić bez wzgledu na płeć partnerów i obywając sie bez kapłana.
Małżeństwo spełnia więcej celów niż tylko prokreacja i tak było również w starożytności

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 11 cze 2010, o 13:08 

Haribol!
Mysle ze nie powinienem poruszac dalej tego tematu, byc moze ciezko mnie zrozumiec.

na marginesie, znalem kilku bhaktow o innej orientacji i naprawde mialem z nimi bardzo dobre relacje. To nie jest tak ze mam jakies uprzedzenia. Wiekszosc z nich to dobrzy ludzie, ja sie skupilem bardziej na tych zlych, a nic nie napisalem na temat dobrych.
Ten temat staje sie meczacy tez i dla mnie tak ze zegnam

vanca kalpa

haribol

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 11 cze 2010, o 16:20 
Sponsorzy

murali-dhar das napisał(a):
Haribol!
Mysle ze nie powinienem poruszac dalej tego tematu, byc moze ciezko mnie zrozumiec.

na marginesie, znalem kilku bhaktow o innej orientacji i naprawde mialem z nimi bardzo dobre relacje. To nie jest tak ze mam jakies uprzedzenia. Wiekszosc z nich to dobrzy ludzie, ja sie skupilem bardziej na tych zlych, a nic nie napisalem na temat dobrych.
Ten temat staje sie meczacy tez i dla mnie tak ze zegnam

vanca kalpa

haribol

Nie Przejmuj sie Prabhu.
czesto inaczej jestesmy odbierani poprzez tkzw medium Internetu. raz jeszcze dodam ze nie jest to idealna droga własciwej komunikacji. To tez uwazam ze powinno sie ostroznie poruszac po stronach elektronicznych .
Czesto zle jestesmy odbierani-rozumiani ,na zywo,a co tu mowic o takim sposobie. Gaurangaaaaaaaaa!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 13 cze 2010, o 13:14 

Czasami mam takie dni, kiedy wydaje mi się, że jedynym celem i rezultatem publicznych dyskusji bhaktów na temat homoseksualizmu jest doprowadzenie Eltona Johna do stanu irytacji. ;)

Obrazek

Moja muzyka: http://www.acidplanet.com/artist.asp?so ... 069&T=6461

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Moderatorzy: Trisama, Morderatorzy Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1