Teraz jest 28 lip 2026, o 15:17

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Do wszystkich użytkowników forum Harinam.pl
PostNapisane: 13 kwi 2010, o 15:56 

Popieram. Na vrndzie nawet jest dział uczniów Narayana Maharaja i wstyd przyznać, ale nie dzieje się na nim za dużo 8)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 13 kwi 2010, o 16:32 

madhava napisał(a):
wyłącznie przez PW
Pozdr

Poprstu pytanie bylo pubiczne wiec odpwiedzialem publicznie. To jest bardzo prste. JEsli nie ma pozwolnia na odpowiedzi po co ktos pyta.?

No nic. tez pozdrawiam choc jakos dziwnie:)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 13 kwi 2010, o 19:18 

Madhavendra napisał(a):
Popieram. Na vrndzie nawet jest dział uczniów Narayana Maharaja i wstyd przyznać, ale nie dzieje się na nim za dużo 8)

Ta forma egzystencji musi mieć widocznie jakiegoś ISKCON-owego bhaktę żywiciela, którego zatruwa swoimi ideami, bo inaczej słabnie i obumiera. W udanych przypadkach asymilacji żerowania na bardziej sentymentalnych osobnikach ofiara zaczyna produkować nadwyżki niezbyt spójnych i zatrutych postów o charakterze zjednoczeniowym, mogących zarażać inne potencjalne ofiary, czyniąc z nich kolejnych ISKCON-owych nosicieli. Tamto forum to widocznie takie legowisko - nic się tam nie dzieje bo pokarm do żerowania jest tutaj... :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 13 kwi 2010, o 19:33 

paravara napisał(a):
Madhavendra napisał(a):

Ta forma egzystencji musi mieć widocznie jakiegoś ISKCON-owego bhaktę żywiciela, którego zatruwa swoimi ideami, bo inaczej słabnie i obumiera. W udanych przypadkach asymilacji żerowania na bardziej sentymentalnych osobnikach ofiara zaczyna produkować nadwyżki niezbyt spójnych i zatrutych postów o charakterze zjednoczeniowym, mogących zarażać inne potencjalne ofiary, czyniąc z nich kolejnych ISKCON-owych nosicieli. Tamto forum to widocznie takie legowisko - nic się tam nie dzieje bo pokarm do żerowania jest tutaj... :)

Nie wiem, czy zauważyłeś, ale parę osób próbuje rozwiązać problem i załagodzić sytuację. Masz coś konstruktywnego do powiedzenia?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 13 kwi 2010, o 21:04 

Madhavendra napisał(a):
paravara napisał(a):
Madhavendra napisał(a):

Nie wiem, czy zauważyłeś, ale parę osób próbuje rozwiązać problem i załagodzić sytuację. Masz coś konstruktywnego do powiedzenia?

Rozwiązać problem? Wystarczy przecież, żeby goście zachowywali się jak goście - przestrzegali zasad wyznaczonych przez gospodarzy i dochowywali norm kultury osobistej.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 13 kwi 2010, o 22:36 
Morderator

Nie potrzebna jest ta cała nerwowość strona Harinam.pl na określony profil pod tym linkiem wszystko pisze, proszę zapoznajcie się z tym: http://www.harinam.pl/onas.html Jest wsparciem konkretnej misji i ta strona nie służy pojednaniu, ekumenizmowi czy jakkolwiek to zwał. Jest to strona :

1. Dla osób pragnących coś dowiedzieć się o Świadomości Kryszny prezentowanej przez MTŚK i przychodzących na Spotklania ze starożytna kultura Indii

2. Dla osób pragnący zainspirować się do życia duchowego w nastroju prezentowanym przez MTŚK ( ten punkt ostatnio nie bardzo jest szanowany przez naszych gości )

Swary na tym forum raczej nie wpływają pozytywnie ani na pierwsza ani na druga grupę odwiedzających nas osób na której pragniemy się skupić

Rasasthali podała rozwiązanie, które być może będzie satysfakcjonujące dla zainteresowanych misją pojednawczą, potrzebują dyskusji i chca przedstawić swoją wizję na ten temat
Rasasthali napisał(a):
Bhaktow, ktorzy chca podyskutowac na tematy innych sang (poza Iskconem) na strone: http://forum.vrinda.net.pl

Sadze ze waisznawa.pl czy harinam.pl nie sa miejscem na tego typu tematy - natomiast vrinda stworzona byla wlasnie w tym celu.

pozdrawiam,
Rasasthali Dasi

Harinam.pl nie jest miejscem przeznaczonym do dialogu miedzy sangami i było to powtarzane już wiele razy. Tu nie trzeba nikogo "doinformowywać" bo jak ktos bedzie chciał sie "doinformowac" to napewno znajdzie adres oficjalnej strony naszych gości i jeśli będzie miał pytanie, to zadaje na ich forum i nie będzie problemu, to jest proste i klarowne dla osób, które mają elementarne podstawy kultury osobistej, nie mówiąc już o kulturze duchowej.

Tak więc podane zostały dwa rozwiązania tej newralgicznej i uciążliwej już powoli dla wszystkich ze mną włącznie sytuacji, po co przedzierać na siłę przez moderatorów Harinam.pl i denerwowć sie przy tym, wystarczy wybrac jedno z dwóch zaproponowanych rozwiązań i wszystkim bedzie sie łatwiej żyło.

pozdrawiam serdecznie wierząc w dobra wolę wszystkich użytkowników tego forum "zadomowionych" tu jak również naszych gości, życzę wszystkim dużo inspiracji do życia duchowego oraz spokoju bez względu na organizacje, do której należą.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 14 kwi 2010, o 10:38 

madhava napisał(a):
1. Dla osób pragnących coś dowiedzieć się o Świadomości Kryszny prezentowanej przez MTŚK i przychodzących na Spotklania ze starożytna kultura Indii

2. Dla osób pragnący zainspirować się do życia duchowego w nastroju prezentowanym przez MTŚK ( ten punkt ostatnio nie bardzo jest szanowany przez naszych gości )

Chciałbym podziękować wszystkim moderatorom, a w szczególności Madhavie Prabhu, za ich stały wysiłek w pełnieniu tej niełatwej służby oddania, jaką jest moderowanie forum w dziczy internetu. Osobiście uważam, że z powodu zaistniałej sytuacji, wspomniane w tym wątku przez Madhavę zmiany w regulaminie forum, są konieczne.

Filozofia jest ważna, ale nie można jej poważnie dyskutować jeśli nie ma wyczucia sytuacji, a przede wszystkim, wyczucia specyficznego nastroju jaki tu panuje. Jeszcze raz dziękuję, w imieniu stałych użytkowników forum, za sprecyzowanie nastroju i charakteru tego portalu.

Moja muzyka: http://www.acidplanet.com/artist.asp?so ... 069&T=6461

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 14 kwi 2010, o 12:51 

Szczerze mowiac nie dziwie sie,. ze niektore osoby spoza naszego towarzystwa, tak bardzo lubia pisac na isckonowych forach.
Przyczyna jest prosta ----wchodzac na ich strony mozna zauwazyc nude i pustke i generanie mala aktywnosc ( wybaczcie ale nie rozumiem ich potrzeby bycia nie zrozumianym i bycia w rewolucyjnej mniejszosci)
Kiedy dowiedzialem sie ze rewolucyjna w stosunku do hipokryzji swiata materialnego WIEKSZOSC
mieszka swiecie duchowym postanowilem juz na zawsze pozostac w WIEKSZOSCI :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 14 kwi 2010, o 20:51 
Sponsorzy

komentator napisał(a):
Szczerze mowiac nie dziwie sie,. ze niektore osoby spoza naszego towarzystwa, tak bardzo lubia pisac na isckonowych forach.
Przyczyna jest prosta ----wchodzac na ich strony mozna zauwazyc nude i pustke i generanie mala aktywnosc ( wybaczcie ale nie rozumiem ich potrzeby bycia nie zrozumianym i bycia w rewolucyjnej mniejszosci)
Kiedy dowiedzialem sie ze rewolucyjna w stosunku do hipokryzji swiata materialnego WIEKSZOSC
mieszka swiecie duchowym postanowilem juz na zawsze pozostac w WIEKSZOSCI :D

Chwała Ci za to Postanowienie. a jesli juz tam trafisz to szepnij 'szefowi" wszytkich pasterzy Vrajy o Mnie, takim małym zebrającym o łaske robaczku .
Kochani dziekuje za to ze moge czytac wasze posty i uczyc sie jakim byc ,a jakim Nie.
Bardzo zawsze Ciesze sie gdy widze Madhavendre Pr ,na naszym forum ,bo choc ja sam jestem znanym bluzniercą i ukąsliwym wezem, Madhavendra jest wspaniałym przykladem ,jak powinien zachowywac sie Dżentelmen - Bhakta. Gdy widze takie osoby ,nie wazne czy z Iskconu czy s kąd kolwiek ,łącze sie z nimi i ,pragne towarzystwa takich wielbicieli.A tak zwane roznice poprostu są jedynie mentalnym urojeniem.
Madhavendra Pr ,kiedys widział,ze za duzo było tu awersji(przynajmniej mojej) na reakcje zwolennikow N M ,na tm forum i postanowił sie wycofac. Od tamtej pory przyznam ze kazdego dnia gdy zaglądałem na to forum , miłem nadzieje ze Madhavendra pojawi sie wsrod uzytkownikow i da nam swoje wyczucie i nastroj. dziekuje ,bedac przekonanym ze pozbawiłem Was jego cennego Towarzystwa.Madhavendra Pr ukazuje mi prosty fakt ze czyny i czystosc serca jest głosniejsza od słow jak kolwiek mądre piekne ,czy ukąsliwe by one były. Gaurangaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Sri Gadadhara Pandita Ki Jay!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 14 kwi 2010, o 22:43 

komentator napisał(a):

Teraz wlasnie dyskusje o NM na vrindzie sie ladnie rozruszaly :) Ucieszylo mnie to!! Dobra robota bhaktowie!!!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 15 kwi 2010, o 06:27 

Rasasthali napisał(a):
komentator napisał(a):

Teraz wlasnie dyskusje o NM na vrindzie sie ladnie rozruszaly :) Ucieszylo mnie to!! Dobra robota bhaktowie!!!

Na vrindzie to normalne, to w końcu ich portal. Nie zrozumiałaś chyba postu, który komentujesz. Komentator pisał o forach iskconowych. Vrinda do nich nie należy, to od dawna już portal grupek poza-Iskconowych, głównie narajanowców. Nie bardzo rozumiem więc logikę Twojej wypowiedzi.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 15 kwi 2010, o 07:27 

Madhavcaran napisał(a):
Szczerze mowiac nie dziwie sie,.
Na vrindzie to normalne, to w końcu ich portal. Nie zrozumiałaś chyba postu, który komentujesz. Komentator pisał o forach iskconowych. Vrinda do nich nie należy, to od dawna już portal grupek poza-Iskconowych, głównie narajanowców.

Fałszywe informacje Madhavie (co nie jest akurat niespodzianką z twojej strony).

Garść statystyk(pomijając osoby nieaktywne)

Najaktywniejsi uczestnicy na forum Vrindy :

Kula-pavana - Iskcon
Pavana-caitanya das - Iskcon
Balaji - Paramadvaiti Swami
mad - wolny strzelec z tendencjami do Tripurari Swamiego:)
Marisha - Iskcon
Braja Sundari - Tripurari Swami
Rasasthali - Iskcon

Najwięcej wysłanych wątków:

Kula-pavana - Iskcon
Asikunda - Iskcon
Balaji - Paramadvaiti Swami
mad - jak poprzednio

Najlepsze wątki według odpowiedzi:

skojarzenia
Co robicie dzisiaj na obiad?
Album rodzinny:)))
codzienne refleksje i takie tam
Warszawa - Świątynia Nowe Raman Reti
Happy Birthday Thread
Pomagamy :)
Nowe Osoby
Film
Nowa strona dla bhaktów poświęcona Narayanowi Maharajowi!!! (jest! Wynik w dużym stopniu napompowany przez osoby spoza sangi NM)

Najlepsze wątki według wyświetleń:

Co robicie dzisiaj na obiad?
skojarzenia
żyworódka - roslina lecznicza "stulecia"
Warszawa - Świątynia Nowe Raman Reti
Ernesto Cze gewara
Nauczanie Tripurari Swamiego
Rowery
Happy Birthday Thread
codzienne refleksje i takie tam
Nowe Osoby

* * *

Przepraszam za tak długi post nie na temat, ale chciałbym zwrócić uwagę, że Madhav lubi opierać swoje wypowiedzi na manipulacji i propagandzie, dlatego podchodziłbym do jego "rewelacji" ostrożnie. Poza tym czuję sie związany z Vrindą i nie podoba mi się jej oczernianie.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 15 kwi 2010, o 07:38 

Madhavendra napisał(a):
Poza tym czuję sie związany z Vrindą i nie podoba mi się jej oczernianie.

To ciekawe, że sugestia, że vrinda stała się portalem grupek poza-Iskconowych, jest dla ciebie czymś hańbiącym/złym/negatywnym....

Co do statystyk... statystyki kłamią. Wystarczy wejść kilka razy dziennie na vrindę, by zobaczyć, kto jest tam najaktywniejszy i w których wątkach, tych ważnych, czy tych o duperelach, przepisach kuchennych i malowankach.
Ale to ja uprawiam propagandę :lol:

I jeszcze prośba, nie przenoś proszę swojej dawnej, osobistej krucjaty przeciw mnie na harinam.pl, bo znowu stworzysz nieprzyjemną atmosferę. Twój post atakuje mnie ad homini, nieładnie i bezpodstawnie, bo mam prawo mieć swoje wrażenie (nawet gdyby było mylne) wynikające z wizyt na vrindzie, ale to nie daje ci prawa nazywać mnie manipulatorem i propagandzistą.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 15 kwi 2010, o 07:47 

Madhavendra napisał(a):
Najaktywniejsi uczestnicy na forum Vrindy :
Kula-pavana - Iskcon

Iskcon? Baaardzo wątpliwe :) Ale co ja, manipulant, wiem...

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 15 kwi 2010, o 08:02 

mad/havendra o innym bhakcie napisał(a):
"Ten facet jest niepoważny. Nie wiem, czy to niepoczytalność, czy skrajna złośliwość, ale chwała Bogu, że pożegnał się z nami"

Gratuluję poziomu, klasy i kultury. Nic się nie zmieniłeś, nie dojrzewasz. Ciągle ten sam obraźliwy pieniacz.

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Moderator: Morderatorzy Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1