Teraz jest 28 lip 2026, o 12:55

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Farmowe Prasadam
PostNapisane: 17 wrz 2009, o 07:38 
Sponsorzy

Waldemar napisał(a):
Wystarczy trochę patrzeć, trochę słuchać i trochę czuć, i od razu wiadomo, czy osoba z którą masz do czynienia, jest ci życzliwa, czy nie.
Wolę szklankę wody i miłe słowo od żebraka, niż górę prasadam i szorstkie słowa i traktowanie od sługi Śri Śri Panca-tattvy.
Do całej sytuacji pasuje stare przysłowie:

Jaki Pan taki kram.

Czyli ze masz cos do Bostw???? To dosc ryzykowne,bo choc Pan toleruje obrazy w obec siebie,jego słuzka ,Gauri devi nie Bardzo,tak wiec .....

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 17 wrz 2009, o 08:43 
Kto to pisał takie głupoty, że świątynie Hare Kryszna to ambasady świata duchowego, i że bhaktowie organizują w nich, w niedzielę, uczty miłości dla odwiedzających je.
Nie ja jeden dałem się nabrać na dobry bajer.

PostNapisane: 17 wrz 2009, o 09:07 
Gauranga Avatar das napisał(a):
Waldemar napisał(a):
Wystarczy trochę patrzeć, trochę słuchać i trochę czuć, i od razu wiadomo, czy osoba z którą masz do czynienia, jest ci życzliwa, czy nie.
Wolę szklankę wody i miłe słowo od żebraka, niż górę prasadam i szorstkie słowa i traktowanie od sługi Śri Śri Panca-tattvy.
Do całej sytuacji pasuje stare przysłowie:

Jaki Pan taki kram.

Czyli ze masz cos do Bostw???? To dosc ryzykowne,bo choc Pan toleruje obrazy w obec siebie,jego słuzka ,Gauri devi nie Bardzo,tak wiec .....

Przyjdź do mnie Gauranga Avatar Prabhu ze Śri Nrisimho i razem wyprujcie mi flaki.:)

PostNapisane: 17 wrz 2009, o 10:39 
A w ogóle: Co to za tytuł wątku?

Czy to farma stoi na ołtarzu w świątyni, w Czarnowie?

PostNapisane: 17 wrz 2009, o 11:59 

Haribol,
mnie się wydaje że Prabhu poprostu ponarzekać chce, takie s.... w banie za przeproszeniem.
Bardzo łatwo widzieć błędy wady i niedoskonałości. Ale trzeba mieć też odwage aby powiedzieć o tym osobie/om do których ma sie wąty. A mozna się też zastanowić czy ja bym umiał lepiej???...
a takie krytykowanie, takie słowa skierowane w tłum do osób które w sumie nic nie mają wspólnego ze sprawą poprostu świadczą o człowieku...
z doświadczenia wiem, że takich ludzi co mają dużo do wytyknięcia tzreba poprostu tolerować i puszczać mimo uszu ich krytyki, wypominania i narzekania.

takie jest moje zdanie i przepraszam jesli kogoś uraziłam
wasza sługa,
Vraja priya

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 17 wrz 2009, o 13:55 

Temat chyba się wyczerpał i nie ma co dalej tego ciągnąć. Prośba do moda o zamknięcie.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 18 wrz 2009, o 03:34 
Przepraszam wszystkich, których zaniepokoiły moje posty. Trochę potrwało zanim znalazłem źródło wzburzenia mojego umysłu.

PostNapisane: 18 wrz 2009, o 06:19 

Przepraszam , że nie na temat ale tak mi się skojarzyło... Dr Jekyll i pan Hyde :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 19 wrz 2009, o 03:35 
Po dwóch rykoszetach wątku chyba nie pamiętacie od czego wszystko się zaczęło w wątku: Akcja edukacja Festiwal Nama-Hatta 2009.
Madhava Bhagavan Prabhu i Gauranga Avatar Prabhu pisali na początku o tym, dlaczego bhaktowie i bhaktinki nie mają ochoty odwiedzać świątyni i farmy w Czarnowie.

PostNapisane: 19 wrz 2009, o 04:14 
[quote="Michal"]Przepraszam , że nie na temat ale tak mi się skojarzyło... Dr Jekyll i pan Hyde :)[/quote]

Takie są skutki praktykowania bhakti-jogi i obcowania z bhaktami, a zwłaszcza otwierania przed nimi umysłu.

PostNapisane: 19 wrz 2009, o 04:43 
[quote="Michal"]Przepraszam , że nie na temat ale tak mi się skojarzyło... Dr Jekyll i pan Hyde :)[/quote]

Drogi Michale,

Ja chcesz wyglądać tak jak Jayapataka Swami i zachowywać się tak jak Jego uczniowie ze świątyni w Czarnowie, to podążaj za Nim i za nimi.

PostNapisane: 19 wrz 2009, o 05:39 

Drogi Michale,

Dziękuję za Twoje komplementy. Jednak nie jesteś pierwszy.

Już w 1983r. Devamrita Swami napiętnował mnie przed Bóstwami Śri Śri Gor Nitai, w światyni, w Czarnowie, jako demona.

Pozdrawiam Cię,
Waldemar

PostNapisane: 19 wrz 2009, o 07:45 

Waldek, popełniasz obrazy wobec Wielbicieli na forum. Jeżeli masz problemy ze sobą to udaj się do lekarza proszę a nie pierzesz brudy swojego umysłu w internecie i dzielisz się tym z innymi. Ode mnie za powyższe teksty miałbyś już wakacje od forum o co w swojej wypowiedzi proszę administratora.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 19 wrz 2009, o 14:06 
Skąd wiesz Arjuna, jak rzeczywiście wygląda Jayapataka Swami, i że Jego uczniowie zachowują się źle?
Czy masz duchowe zmysły, które nie oszukują i tak dalej...?

Jestem w trakcie leczenia. Już w 1983r. zwróciłem się o pomoc do lekarzy z Hare Kryszna.

PostNapisane: 19 wrz 2009, o 15:16 

Drogi Waldemarze!
Trzy odpowiedzi na tą samą wypowiedź, każda w innym czasie, każda w innym nastroju. Widocznie burza w Twoim umyśle jeszcze trwa. Mówisz, że ktoś zrobił coś źle, ale robiąc to - sam robisz źle. A za zło dostajesz zło. Więc na logikę - wypadałoby przestać.
Pozdrawiam!

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Moderator: Morderatorzy Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1