Teraz jest 29 lip 2026, o 15:35

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 122 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Śrila Prabhupad
PostNapisane: 14 sie 2009, o 07:37 

bhaktajarek napisał(a):
NIE JESTEŚ BYŁYM PANKIEM,

a kto to jest 'pank'?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 14 sie 2009, o 10:37 
Morderator

Maha Bala napisał(a):
Stara zasada pszczol mowi: Kto nie jest z nami, ten jest przeciwko nam!

Sorry Madhavo, ze sie wtracam :oops: , ale zastanawiales sie kiedys ile wysilku trzeba wlozyc w to, aby ktos zostal bhakta? No chyba, ze masz patent na seryjna produkcje. :wink: Jakby na to nie patrzec bh. jarek jest bhakta, a tu prosze, zegnam, banuje, zycze szczescia...a nie lepiej, jak ci pomoc? :roll: Jako moderator zdajesz sobie chyba sprawe, ze tworzac ten portal, a przede wszystkim forum dyskusyjne czasami nie bedzie lekko i przyjemnie. Wiec...? Trzeba podjac wyzwanie! Chyba, ze sie myle i ten portal ma sluzyc jedynie "zdrowej propagandzie i konstruktywnej krytyce". :evil: Jezeli tak to nalezy Ci sie popiersie Lenina :lol: i nijak ma sie to do Twoich przekonan nawet ideologicznych.
:D

Wybacz Maha Balo drogi ale nie znasz tematu z bh.Jarkiem, nie jeden raz pisałem do Bh.Jarka ze jego postawa sprawia że wypala wiele osób, nie pisałem tego z mojego punktu widzenia bo moj punkt widzenia najmniej się tu liczy, rozmawiałem znim na prosbe wielu bhaktów i zawsze odpowiedz była ok i teoretycznie sie dogadywalismy mijał jakis czas i odnowa było to samo...

W twoim przypadku łatwo być obrońca uciskanych i bronic pokrzywdzonych nie biorąc na siebie niczego poza wytykaniem jaki to madhava jest bezwzględny i jak to on się tu nie panoszy bo jest bezkarnym twórcą tego czy owego :lol: . Uwierz mi ze to co się wydążyło czyli prośba do bh.Jarka o nie niepokojenie swoja osoba na tym forum innych miała swój początek bardzo dawno temu. Sa osoby na tym forum , które bardzo dobrze to pamiętają, łatwo stać z boku moralizować, mnie to nie rusza bo wiem ze to co zrobiłem nie było moja prywatna akcja motywowaną niechęcią do bh.Jarka, ja go nawet personalnie nieznam , ale czytam co wypisuje i widzę reakcje, dostaeje sygnały i moim obowiązkiem jest myśleć i działać wiec się staram na tyle na ile potrafię, nie jestem doskonały, ale w tym konkretnym przypadku wiem ze postąpiłem właściwie.

Nie jest to żadna czystka ideologiczna, ten zarzut to żenada, nie znasz mnie, bo jakbys mnie znał to nie pisał byś takich głupot, wiele krwi poszło w to żeby to forum pobudzało do myślenia było źródłem inspiracji i entuzjazmu bh. Jarek działa tak jak działa i dlatego jego historia zakończyła się tak jak sie zakończyła przynajmniej na razie, nie dostał bana tylko poprosiłem go żeby odpuścił narazie to forum i żeby się pożegnał dopóki nie zmieni nastawienia, czy jest w tym coś nie właściwego? po tak wielu wycieczkach personalnych na które wiele razy sobie pozwolił bezpardonowo to rozwiązanie kwestii bh.Jarka uważam za bardzo uprzejme.

Postawa bh.Jarka świadczy o tym,ze ma on klasę i potrafi odejść jeśli widzi że jest przyczyną niepotrzebnego zamieszania,albo przemyśli i wróci albo będzie trwał przy swoim i co można zrobić...moderatorzy zazwyczaj są mało lubiani co mogę zrobić na kimś cza psy wieszać, biorę to na siebie, ale nie borę tego do siebie :) zbyt dużo już w życiu widziałem i doświadczyłem

Ten post nie miał na celu tłumaczenia się po prostu pokazania, że łatwo jest oceniać z boku jak nie ma się nic do stracenia i rozliczać z fotela to o czym nie ma się zielonego pojęcia...

z jedna kwestia w Twoim poście się zgadzam ze trudno jest stworzyć bhakte i walczyc o jego entuzjazm, to fakt, ale to forum to nie jest forum resocjalizacyjne, żeby kosztem jednej osoby wypalać innych. Jesli czujesz ze masz w sobie siłę i ochotę to załóż takie forum dla wszystkich co są prześladowania przez moderatorów takich jak ja i walcz o ich inspiracje bo jesli wygłaszasz sady na temat mojej postawy to pewno wiesz jak dbać o takie osoby jak bh.Jarek i o ich postawę..

a jeśli chodzi o mnie osobiście to wiem ze jeszcze nie raz ktoś mnie osadzi przylepi naklejkę itd. po tak wielu latach i poznaniu tylu "chwilowych emisariuszy prawdy" czuje sie spokojny o przyszłość bo jak to powiedział jeden mędrzec CZAS POKAŻE CO BYŁO PRAWDĄ I WYJDĄ WSZYSTKIE INTENCJE wiec w światłe tego stwierdzenia jestem spokojny bo intencje mam właściwe..pozdrawiam

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 14 sie 2009, o 11:34 
Obrazek

Obrazek

Srila Prabhupad we Francji. :)

PostNapisane: 14 sie 2009, o 17:18 
Morderator

Maha Bala napisał(a):
Spodziewalem sie od Ciebie Madhavo wlasnie takiej, a nie innej odpowiedzi. :wink: I tak potraktowales mnie dosc lagodnie. Czyzbym zbieral jakies plusy? :lol: Anyway, serdeczne dzieki.

Nie szukam awantury a ripostowanie mnie tez nie bawi. A plusy ... miło ze to tak odbierasz, ale nie staram się raczej nikomu przypodobać, są ludzie których szanuje i są tacy na których brak towarzystwa nie narzekam.

Tak bardzo jak to możliwe w moim przypadku :)staram się być uprzejmy, ale jak to mówi jeden ławkowy poeta: "Czasem nie można milczeć i stać z boku bo w życiu są rzeczy ważniejsze niż spokój" a życie nie jest tylko po to by sympatie zdobywać, chociaż miłe jest mieć więcej przyjaciół niż wrogów.Zycie jakoś mi się tak układa, że raczej tych pierwszych mam więcej niż tych drugich.

Maha Bala napisał(a):
A co do zalozenia forum to myslalem nad tym, a szczegolnie nad jego forma. Niestety, bhatowie mnie wyprzedzili :shock: i juz powstal portal dla wszystkich vaisnavow, a mianowicie Gaurabhakta.com. :D Mam nadzieje, ze zagladasz tam czasami. :wink:

Tak jestem zalogowany tam i mam kilku znajomych

Maha Bala napisał(a):
Przy okazji Janmastami i Vyasa puji Srila Prabhupada duzo dobrego i sukcesow na drodze sluzby oddania. :D

Ja również życzę Ci wszystkiego co najlepsze z głębi serca, spełnia pragnień zarówno duchowych jaki i materialnych, siły duchowej zawsze i entuzjazmu do życia duchowego tyle byś mógł rozdzielać go wszystkim napotkanym ludziom.

Pozdrawiam

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 14 sie 2009, o 19:50 

madhava napisał(a):
...łatwo być obrońca uciskanych i bronic pokrzywdzonych...

W tym przypadku chyba raczej chodzi o obrońcę forumowych troli. Uciskanymi i pokrzywdzonymi są czytelnicy tego forum. :)

Moja muzyka: http://www.acidplanet.com/artist.asp?so ... 069&T=6461

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 15 sie 2009, o 12:32 

Maha Balo, to prawda, że każda osoba, która zaczyna praktykować świadomość Kryszny jest bezcenna, ale.... nie zawsze będzie dla nas korzystne towarzystwo takiej osoby. Ktoś na bardzo początkowym etapie powinien raczej skupić się na słuchaniu od starszych wielbicieli i podążaniu w ich ślady, a dzieki temu rozwinie dobre cechy i stanie się sam pożądanym towarzystwem dla innych. Jeśli zamiast słuchać i zadawać pytania próbuje innym narzucać w agresywny sposób swój wypaczony punkt widzenia, wkracza na niebezpieczną ścieżkę.
Nikt nie odbiera Jarkowi możliwości czytania tej strony ani tego forum. Nie słyszałam też żeby Madhava się odgrażał, że będzie Jarka wyrzucał ze świątyń. Raczej zrobił dla tego biedaka coś bardzo dobrego- uniemożliwiając mu wylewanie żółci dał szansę na uciszenie umysłu i rozpoczęcie słuchania. I to jest właśnie prawdziwe miłosierdzie, a nie że w imię "wolności" daje się komuś nieograniczone mozliwości popełniania vaisnava aparadhy, która jest jedyną rzęczą zdolną odstraszyć bhakti.

Tak ja to przynajmniej rozumiem
Pozdrawiam serdecznie
Braja

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 15 sie 2009, o 19:10 

Maha Bala napisał(a):
"Jezeli zamiast sluchac i zadawac pytania probuje(MY) innym narzucac w agresywny sposob swoj wypaczony punkt widzenia, wkracza(MY) na niebezpieczna sciezke".
PERFECT! :shock: :shock: :shock:
Trafilas w samo sedno. Wybacz, ze osmielilem sie nieco zmienic Twoje zdanie :oops: , choc powtarzam jest doskonale, i jeszcze raz wybacz, ale nie chce podejmowac dyskusji. :oops:
Mam nadzieje, ze wnioski wyciagniesz sama. :wink:
:D

Tak wniosek jest taki- że niezwykle łatwo jest manipulować literkami jesli ktoś bardzo chce przemycić jakąś treść.

Nie rozpaczaj Maha Balo, Jarek aktywnie pisze na stronach ritvikowych, zobaczysz jego twórczość również na sampradaya sun. Tekstów z pewnością nie zabraknie, dla spragnionych tego rodzaju "twórczości" :wink:

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 15 sie 2009, o 19:16 

..a co to znaczy i kim są w tym momencie starsi bhaktowie?..i dlaczego bh.Jarek jest biedakiem?..czy mam rozumieć , że jestes w lepszym położeniu i w związku z tym współczujesz mu?..
..pomijając formę , do której tez mam jakieś zastrzeżenia, to : co takiego nieprawdziwego lub kłamliwego napisał jarek?..oczywiście nie mam na mysli formy przekazu i jego emocjonalności
pozdrawiam ciepło

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 15 sie 2009, o 22:45 

Maha Bala napisał(a):
A jednak zmuszasz mnie do dyskusji, a ja Cie prosilem, abys tego nie robila. Prowokacja? :evil:
Czyli, ze nie wyciagnelas wlasciwych wnioskow i nie chodzi tu bynajmniej o jakas manipulacje literkami.

Do niczego Cię nie zmuszam, jesteś dorosły i sam decydujesz o tym czy chcesz dyskutować i na jaki temat. A wnioski mam zwyczaj wyciągać sama, nie koniecznie korzystająć z cudzego zestawu "jedynia słusznych wniosków" :wink:

To ani prowokacja ani obrona ani nawet chęć dyskusji z Tobą z mojej strony, a raczej docenienie Madhavy za jego niesamowitą tolerancję skłoniło mnie do zabrania głosu na ten temat. Bo odniosłam wrażenie, że... zarzucasz Madhavie cos dokładnie przeciwnego, a to uważam po prostu za niesprawiedliwe.
I na tym kończy się mój udział w tej dyskusji. Chyba, że znowu powróci na tory dotyczące jej pierwotnego tematu, czyli Śrila Prabhupada.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 16 sie 2009, o 06:36 
Obrazek

Każdy przyjmuje tyle łaski Śrila Prabhupada ile potrafi przyjąć. :) I na ile, i czy, potrafi się na jej otrzymywanie otworzyć. :)

PostNapisane: 16 sie 2009, o 10:18 

...ale jak dotąd nikt nie odpowiedział na wątpliwości i argumenty jarka.. :?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 16 sie 2009, o 11:01 

madhukari napisał(a):

Madhukari - sledząc posty Jarka na przestrzeni ostatnich miesięcy możesz jasno zobaczyć, że żadna ilość zdrowych argumentów nie ma wpływu na jego postawę. Madhava i tak wytrzymał długo, ja bym klienta zbanował już po pierwszych kilku postach, żeby nie psuł atmosfery.

PS. Jarek nie ma wątpliwości, tak że nie ma co rozwiewać.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 16 sie 2009, o 11:27 

..no tak..

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 16 sie 2009, o 19:08 
Obrazek

Śrila Prabhupada na Janmastami 2009 w świątyni, w Mysiadle.

PostNapisane: 16 sie 2009, o 19:39 
madhukari napisał(a):

Napisał bym coś na tematy poruszane przez Jarka. Ale jak widać na jego przykładzie, na tym portalu nie można pisać szczerze, ze swojego puntu widzenia.
I mam już wystarczającą ilość wrogów.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 122 ]  Moderatorzy: Trisama, Morderatorzy Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1