[quote="Rasasthali"]To fakt, ze Maharaja juz nie ma wsrod nas i wolalabym zeby temat wogole nie wyszedl, ale to nie ja cytowalam Suhotry Maharaja... jego poglady na niektore tematy sa troche kontrowersyjne.
To ze maharaja nie ma wsrod nas nie oznacza ze nie zyje w sowich instrukcjach.
Pewnych tematow tacy neofici jak my nie rozumieją na chlopski,babski.wiesniacki ,czy naukowy rozum.
I to nie oznacza ze nie bedziemy tutaj cytowc jego nauk.
Prawda jest prawdą. czasem cos zrozumiesz dopiero gdy sie poprostu zaangazujesz.Ja przyznaje ,ze przez dłuzszą czesc maharaja nauczania niepojmowałem jego nastroju,a jedzenie tik takow na wiasasanie przez niego podczas wykladow, nie jednego draznilo

.
Ale dopiero kiedy pod koniec swego zycia wielu sie od niego odwrociło,ja zaangazowałem sie w słuzbe dla niego....dopiero wtedy zrozumiałem jaki miał nastroj i kim był.naprawde,przynajmniej na tyle na ile mi pozwolił.
Dlatego polecam zaangazowac sie w słuzbe oddania dla jego osoby,jesli chcesz pojąc jego nastroj.Bo z krytyki nic dobrego nie wyniesiemy.
ten proces jest zstepujący ,a nie wstepujący.
czasami subiektywnie odnosze wrazenie ze twoja metodyka z uczelni nie zawsze działa w swiecie bhakti. ale obym sie mylił.Prezepraszam za takie stwierdzenie,nie chciałem cie urazic. Jednak zmysły to dopiero poczatek intelekt tez.
Pozdrawiam i koncze temat.
POzdrawiam Aishe.