Teraz jest 28 lip 2026, o 12:03

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 193 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: NIEZROZUMIENIE PRAWA KARMY
PostNapisane: 24 mar 2011, o 19:22 

Pavana Caitania napisał(a):
I czmeu cigle tu piszesz?nie mozesz isc na Vrinde?

Jego psychoza każe mu szukać bhaktów z Iskconu, a ci już dawno się z vrindy wynieśli.

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 24 mar 2011, o 19:44 

Cytuj:
Zona powiedziala mi ze takiego czegos nigdy nie widziala i nie widzi wsrod karmitow , ze oni nigdy tak sie nie afiszują swoimi badz co badz prywatnymi czesciami ciala.

tak z ciekawości popatrzylem dzisiaj na onet i gazeta pl pod tym kątem -tylko z dzisiejszego dnia ...-Żmuda Trzebiatowska pokazuje pierś w scenie miłosnej FOTO...dalej-Tańczy na rurze dla Jezusa. WIDEO...i jeszcze- Naga modelka biegała po ulicach Warszawy...no i jeszcze na głównej stronie onetu-Wokalistka Blue Cafe naga w teledysku Zobacz!...i czy seks w ciąży jest bezpieczny? [z fotką roznegliżowanej pani w ciąży]

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 24 mar 2011, o 20:20 

Madana napisał(a):
Czy można jakoś zakończyć absurdalność tego potoku słów?

Na prywie, jeden z bhaktów zaproponował dół z wapnem, ale myślę, że to zbyt drastyczna i mało satwiczna metoda. ;) :lol: A swoją drogą, to cieszę się, że nasze matadżi wyszły z cienia i interweniują. Żarty się skończyły drogi Murali. :)

Moja muzyka: http://www.acidplanet.com/artist.asp?so ... 069&T=6461

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 24 mar 2011, o 22:47 

Purnaprajna napisał(a):
Madana napisał(a):
Czy można jakoś zakończyć absurdalność tego potoku słów?

Na prywie, jeden z bhaktów zaproponował dół z wapnem, ale myślę, że to zbyt drastyczna i mało satwiczna metoda. ;) :lol: A swoją drogą, to cieszę się, że nasze matadżi wyszły z cienia i interweniują. Żarty się skończyły drogi Murali. :)

Jak musi być koniecznie satwicznie to może by tak zadzwonić po Stefka (klik). Nigdy nie podnosi głosu, medytuje, ma korale, a jak jest chory to leczy się u Indian.

Cro-Mags "Life Of My Own"

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 25 mar 2011, o 09:27 

hmm

no coz, byc moze ja mam inne doswiadczenia zyciowe niz Wy.
8)
Lekarstwem na to jest spotkanie na mojej drodze tych poprawnych bhaktow. Wtedy moja percepcja czy spostrzeganie sie zmieni. Jak na razie musi pozostac taka jaka jest bo nie mam wyboru :evil:

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 25 mar 2011, o 10:10 

murali-dhar das napisał(a):
hmm

8)
Lekarstwem na to jest spotkanie na mojej drodze tych poprawnych bhaktow. Wtedy moja percepcja czy spostrzeganie sie zmieni. Jak na razie musi pozostac taka jaka jest bo nie mam wyboru :evil:

dla inspiracji-zawsze może pan popatrzeć w lustro ...:wink:

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 25 mar 2011, o 10:29 

hmm

8)

Ponoć jaka świadomość takie życie. Przyciągasz to co masz w głowie. Przeanalizuj więc najpierw stan własnej świadomości, a potem zacznij ją zmieniać. Chcesz zmieniać rzeczywistość, zacznij od siebie.
Życzę powodzenia w tej niełatwej pracy.

A dla Twojej informacji, wszyscy wielbiciele w rejonie, w którym mieszkam, pracują. W większości na etatach. Nie są cwaniaczkami, wydrwigroszami itp.
Nie twierdzę, że gdzieś takich nie ma, ale osoby o tego typu mentalności spotkasz w każdym środowisku.

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 25 mar 2011, o 13:58 

dla zapytania, czy mieszkasz w Polsce? :wink:

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 25 mar 2011, o 14:03 

...bo ja nie poruszam problemow polskich bhaktow. Ja poruszam problemy bhaktow u UK skakolwiek sa i gdziekolwiek naleza. A ze nie ma tutaj zadnego forum (byc moze jest ale hinduskie) to poruszam je na polskim forum. W sumie jestem z Polski.
No ale nie chce juz tego tematu rozsatrzasywac bo widze ze jednak sa bhaktowie na tym swiecie( na tym forum)ktorzy maja duzo tego czego szukam :wink:
Byc moze za dlugo zylem w tzw "szarej strefie" :wink:

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 26 mar 2011, o 02:10 

Wiesz to nie jest zaden sukces. Jesli po miesiacu tlumacznia, walenia na rozne sposoby atgtntow i ostrych i lagdnych i krzcznia, w sumei gdzie ostanio grupa zabierajac glos liczy kilka osob i Ty powiesz "no a moze i zle widze. moze za dlugo bylem tu i tam" to zaden sukces jak mowie. Zrszta znajac Ciebie za chwile walniesz jakis taki tekst ze makrba.

Mi bardziej chdzi o rozwazanie sysemowe. calosciwe/. Jest bardzo dobre misce gdzie takie teksty sa ok, a i ponazekac na Isckon mozan ze swietym spokojem- naprawde zachcam do Vrindy, tak by tutaj mozna bylo w spokoju zyc. Tak jak mowie puki co to zaden sukcec. Jak tu zrobic by byl spokoj.

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 26 mar 2011, o 09:29 

dla zapytania, czy mieszkasz w Polsce? :wink:

Tak, mieszkam w Polsce.

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 26 mar 2011, o 18:32 

Ja mieszkam w anglii, wszysy w okol pracuja.

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 28 mar 2011, o 13:09 

Pavana Caitania napisał(a):
Ja mieszkam w anglii, wszysy w okol pracuja.

Haribol!!!!!!!!

Nareszcie spotykam osobe ktora wie wiecej niz ja. Napisz mi prosze gdzie mieszkaja ci niezwykli bhaktowie. Chcialbym miec jakies kontakty z nimi. Moja zona tez bedzie zainteresowana bo juz stracila wiare w bhakti yoge :)

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 28 mar 2011, o 13:25 

...jezeli okaze sie to prawda ze istnieja odpowiedzialni bhaktowie to bardzo wszystkich przepraszam za moje komentarze. :? W moim otoczeniu przez 11 lat spotkalem moze 2-3 takich bhaktow.
Reszta z nich (kilkaset) to taka ze bez wyrzutow sumienia wole towarzystwo karmitow.
Mam nadzieje ze Krsna pomoze mi ich znalesc.

hari hari!!
:wink:

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 28 mar 2011, o 14:54 

"Należy szanować w swoim umyśle bhaktę, który intonuje święte imiona Kryszny, i okazywać szacunek temu, który przyjął inicjację duchową (diksza) i jest zaangażowany w wielbienie Bóstwa. Należy poszukiwać towarzystwa czystych bhaktów i wiernie służyć temu, który jest zaawansowany i niezachwiany w swojej służbie oddania, i którego serce jest całkowicie wolne od skłonności do krytykowania innych." (Nektar Instrukcji, werset 5)

Przyjmij mój szacunek Murali-dhar Prabhu. Zgodnie z powyższą opinią Śrila Rupy Goswamiego, i Ty także Prabhu, masz szansę oddania szacunku innym bhaktom, nawet tym, którzy nie są jeszcze, tak zaawansowani w życiu duchowym jak Ty, którzy jeszcze popełniają błędy, i z którymi nie pragniesz mieć bliższego kontaktu. Według naszych aczarjów, to jest właściwy sposób traktowania bhaktów, w sposób odpowiedni do ich poszczególnych pozycji.

Może zamiast narzekać na innych bhaktów, jak to są zdegradowani i bezużyteczni, daj nam dobry przykład Prabhu, i zastosuj się do powyższych duchowych wskazówek, co będzie także testem Twej własnej szczerości i oddania dla Kryszny, guru i wajsznawów. Wtedy Twoje opinie na temat innych wielbicieli Kryszny zaczną nabierać jakiejś wartości, i być może, będą nawet w stanie pomóc w rozwiązaniu problemów, z którymi borykają się inni wielbiciele, poprzez zainspirowanie ich do lepszej praktyki życia duchowego, która rozpoczyna się od okazania szacunku wielbicielom Kryszny, a nie od ich krytykowania.

Z własnego doświadczenia wiem, że potrzeba pokazania całemu światu własnej, wysoko zaawansowanej, w naszym mniemaniu pozycji kaniszty, czy prakrita-bhakty, może być bardzo silna, a śudrowski nawyk psioczenia na innych wielbicieli, w imię różnych zmyślonych filozofii, bardzo temu sprzyja. Ale to właśnie powyższy werset, wraz z potrzebą kontrolowania impulsu mowy, o czy mówi Upadeszamrita 1, to trudny i świadomy Kryszny temat, którego nie powinniśmy się bać publicznie omawiać, a nie internetowo-podwórkowe dramaty a la "Bhaktinka Izaura potajemnie podkochuje się w Prabhu Kunta Kincie", wytykające złe cechy innych wielbicieli Kryszny, w imię "prawdy", która w naszym, "kanisztowskim" wydaniu, jest niczym innym, jak wpływem energii iluzorycznej Pana, której z powodu naszej wielkiej głupoty, w ogóle się nie boimy, na co dowodem są setki wątków na różnych internetowych forach, za co przepraszam.

Moja muzyka: http://www.acidplanet.com/artist.asp?so ... 069&T=6461

Offline Zobacz profil  

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 193 ]  Moderatorzy: Trisama, Morderatorzy Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1