Teraz jest 28 lip 2026, o 02:03

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Vjasa Puja Jayapataki Swamiego, Wrocław 2010
PostNapisane: 31 mar 2010, o 14:36 
Morderator

komentarze do artykułu znajdującego się pod tym linkiem http://www.harinam.pl/yatra,409,vjasa-p ... miego.html

Offline Zobacz profil  
 Tytuł: Re: Vjasa Puja Jayapataki Swamiego, Wrocław 2010
PostNapisane: 31 mar 2010, o 19:18 
Sponsorzy

Były fale oceanu łaski.
Dawno nie czułem takioego szczescia podczas wspolnego sankirtanu.Dziekuje wszystkim uczniom Maharaja ze zaangazowali mni e w słuzbe w tym tak bardzo pomyslnym dniu.
W takie dni jak ten ,w ktorym obchodzilismy 61 rocznice pojawienia sie maharaja w tym swiecie ,naprawde na własnej skorze mozna przekonac sie czym jest GuruKripa i sukcesja uczniow.
mam nadzieje ze od tego pamietnego dnia ,nasze kirtany ,Dzżapa i wszystkie inne codzienne czynnosci ,bedą coraz bardziej ekstatyczne i pozwolą nam doswiadczac smaku słuzby oddania i zrozumiecto iz swiete imie i Pan nie są od siebie rozni, czego sobie i wam zycze.Gaurangaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 1 kwi 2010, o 11:03 
Morderator

Gaurango kirtan życia chyba zrobiłeś, nie jestem Travoltą ( znaczy tancerzem :) ) ale moc była mega miazga - świat duchowy 100%

Całe święto zawodowstwo na maxa bez jabachoły i hipisarni, profesjonalizm 100%. Wszyscy organizatorzy imprez rożnego typu mogliby się uczyć w jakim nastroju powinno się organizować takie spotkania, dzień tez trafiony chociaz ktoś tam podobno powiedział, że to był zły pomysł ze Vjasa Puja jest organizowana w niedziele, powiem więcej to był najlepszy dzień i wydaje mi się że zawsze powinna być to niedziela bo powinnyśmy być dumni z tego kim jestesmy i w jaki sposób to okazujemy.

wyrazy uznania dla organizatorów kucharzy i wszystkich przybyłych za stworzenie niezwykłej atmosfery,

a torcik ostatni kawałek zjadłem wczoraj :)

Malaharini miała racje w relacji jest co wspominać:)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 1 kwi 2010, o 19:30 
Sponsorzy

Hari! Zgodzę się z Madhavą Prabhu, to był niezwykły dzień.
Każda osoba która w tym dniu była obecna w świątyni wniosła ze sobą niesamowitą moc,przyczyniła się do powstania niepowtarzalnego nastroju.
To co się działo przez cały dzień, było przedsmakiem świata duchowego. Nigdy wcześniej nie byłam świadkiem takich emocji, wrażeń. Jestem wdzięczna wszystkim wielbicielom, sympatykom-tym którzy byli obecni jak również tym którzy byli z nami na odległość- bo taka życzliwość wzmacnia, nadaje większej mocy w działaniu, inspiruje do dalszej służby dla zadowolenia Guru i Gaurangi!
Nasi bhajaniści zaprezentowali wspaniałą klasę, pokazali swoje oddanie, zaangażowanie i śpiewem wyrazili swoje uczucia. Kucharze wydali nektariański owoc w postaci wspaniałych potraw...,
Po długim czasie miałam towarzystwo Śri Śri Gaura Nitay- mogłam służyć im w taki sposób w jaki kiedyś bardzo lubiłam służyć-poprzez śpiew, poprzez patrzenie na Nich, poprzez darsan.. Warto było poczekać na tę chwilę, warto korzystać z każdej nadarzającej się sposobności aby mieć towarzystwo Bóstw i waisnawów jak najczęściej. Bo jednego nie wiem na pewno-czy jutro zdążę pomyśleć o Panu.
Dziękuję wszystkim za towarzystwo, za błogosłaiweństwa i za inspirację.
wasza sługa

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 1 kwi 2010, o 21:05 
Sponsorzy

[quote="madhava"]Gaurango kirtan życia chyba zrobiłeś, nie jestem Travoltą ( znaczy tancerzem :) ) ale moc była mega miazga - świat duchowy 100%

Całe święto zawodowstwo na maxa bez jabachoły i hipisarni, profesjonalizm 100%. Wszyscy organizatorzy imprez rożnego typu mogliby się uczyć w jakim nastroju powinno się organizować takie spotkania, dzień tez trafiony chociaz ktoś tam podobno powiedział, że to był zły pomysł ze Vjasa Puja jest organizowana w niedziele, powiem więcej to był najlepszy dzień i wydaje mi się że zawsze powinna być to niedziela bo powinnyśmy być dumni z tego kim jestesmy i w jaki sposób to okazujemy.

wyrazy uznania dla organizatorów kucharzy i wszystkich przybyłych za stworzenie niezwykłej atmosfery,

a torcik ostatni kawałek zjadłem wczoraj :)

Malaharini miała racje w relacji jest co wspominać:)[/quote]

Kochani ,Fakt kirtan niezwykly.
Uczta wysmienita . Sarvaveda;ji poklony za starą dobrą klase uczt gotowania.
Trisama Prahbu wykonał niezwyklą ofiare, a wszyscy inni dopasowali sie wysmienicie do miejsca czasu i okolicznosci,nawet goscie ktorzy byli pierwyj raz:-)
jeden z cudowniejszych dni mego zycia. Dziekuje raz jeszcze za nektary. Bostwa wyglądały przepieknie.a bhaktowie byli iebywale skoncentrowani,na punktach programu. Poraz pierwszy moj krytykancki umysl nie dojrzał pokątnej prajalpy jaka zwykle przydaza sie bhaktom,w takich okolicznosciach. a uczta była tak samo oczekiwanym punktem programu jak wszystkie wczesniejsze. Niezwykla swiadomosci,poprostu łaska,aczaryow i Bostw.
Niestety mnie sie torta nie dostało,choc po takiej dawce kirtanu,wykladu i sabji,chyba i tak bym go nie zjadł.
dziekuje Maharajowi i wszystkim jego uczniom ,za łaske.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 1 kwi 2010, o 22:41 
Morderator

Gauranga Avatar das napisał(a):
Niestety mnie sie torta nie dostało,choc po takiej dawce kirtanu,wykladu i sabji,chyba i tak bym go nie zjadł.

Nie narzekaj widziałem jak przed programem ciasta Yasiody zasuwałeś :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 2 kwi 2010, o 05:33 
Sponsorzy

[quote="madhava"][quote="Gauranga Avatar das"]
Niestety mnie sie torta nie dostało,choc po takiej dawce kirtanu,wykladu i sabji,chyba i tak bym go nie zjadł.[/quote]

Nie narzekaj widziałem jak przed programem ciasta Yasiody zasuwałeś :)[/quote]

ten to mnie zaqsze wyda

Offline Zobacz profil  

Strefa czasowa: UTC + 1