Teraz jest 28 lip 2026, o 01:37

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Niezwykłe spotkanie w wałbrzyskiej Govindzie
PostNapisane: 24 lut 2010, o 12:45 
Morderator

prosimy o pozostawienie komentarzy do artykułu http://www.harinam.pl/yatra,388,niezwyk ... ndzie.html

Offline Zobacz profil  
 Tytuł: Re: Niezwykłe spotkanie w wałbrzyskiej Govindzie
PostNapisane: 24 lut 2010, o 12:55 
Morderator

Dzieki Kryszno Sambhando za ten text, to spotkanie jak i Twój tekst wydaja sie bardzo wartościowe bo pokazują że idea bhakti jest ponad życiem i śmiercią.

Pozdrowienia z Jawora

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 24 lut 2010, o 13:15 

Pięknie. Wielbienie Pana Kryszny to również przyjaźń pomiędzy Wielbicielami oraz wspólna służba oddania. Tekst który właśnie przeczytałem bardzo mnie zainspirował. Dzięki!!! Pozdrówki z drugiego końca Polski! :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 24 lut 2010, o 18:00 
[quote="REDAKCJA"]prosimy o pozostawienie komentarzy do artykułu http://www.harinam.pl/yatra,388,niezwyk ... ndzie.html[/quote]

Hari!

szczerze się cieszę, że wielbiciele yatry wałbrzyskiej pamiętają o takiej osobie jak Jana Priya Prabhu.
to wspaniała inicjatywa i warto naśladować takie działania.

współczuję osobom, którym najbardziej brakuje Jana Priyi; żonie i synkowi.

serdecznie pozdrawiam
Nava-yauvana dasa

PostNapisane: 24 lut 2010, o 20:07 

"Tego dnia wielbiciele postanowili ugotować ulubione potrawy Jana priyi Prabhu..."

to coście nagotowali?
grzecznie pytam :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 25 lut 2010, o 12:43 
Sponsorzy

Witam serdecznie. Miło Cie chociaż czytać. Pytałeś o otrawy. Tak wiec Gotowały kucharki znajace gusta nszego przyjaciela:
Rasa Rasika dasi
1. Pulao, raita, sernik, alupatra( na patelni),
Madhumati dasi- Baba ziemniaczanna z sosem pomdorowym
Mandakini dasi- naleśniki z ziemniaczkami i nasłodko z erkiem białym i nie tylko
bh. Agnieszka- Makowiec
bh. Zosia słodkie kulkii czipsy
A może było cos wiecej ale nie pamietam bo sie przejadłem jak zwykle w towarzystwie Jana pryi Prabhu

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 26 lut 2010, o 00:04 

Jest to może dziwaczne, ale nadal trudno mi przekonać siebie, że Dźanapriji nie ma na Ziemi, chociaż minęło już tyle miesięcy od jego pogrzebu. Ciągle go wspominam, a jego wypowiedzi weszły na stałe do mojego języka. Nadal inspiruje mnie jako osoba, która w niesamowity sposób łączyła przywiązanie do wizji Prabhupady bez spekulacji i eksperymentów z indywidualnością. Dźanaprija był jeden i niepowtarzalny. Cieszę się, że odbyło się takie spotkanie jemu poświęcone. Chwała mu !

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 26 lut 2010, o 10:16 
Sponsorzy

[quote="albert"]Jest to może dziwaczne, ale nadal trudno mi przekonać siebie, że Dźanapriji nie ma na Ziemi, chociaż minęło już tyle miesięcy od jego pogrzebu. Ciągle go wspominam, a jego wypowiedzi weszły na stałe do mojego języka. Nadal inspiruje mnie jako osoba, która w niesamowity sposób łączyła przywiązanie do wizji Prabhupady bez spekulacji i eksperymentów z indywidualnością. Dźanaprija był jeden i niepowtarzalny. Cieszę się, że odbyło się takie spotkanie jemu poświęcone. Chwała mu ![/quote]

Kiedy kilka dni wczesniej (przed programem poswieconym Janapriyi)gosciłem w domu Rasarasiki i Janapriyi Pr ,(odbywała sie ofiara za pomyslnosc Rasiki mamy,bo jej mama tez opusciła ciało niedawno) kiedy wszyscy zajeci byli w pokoju , w ktorym odbywała sie uroczystosc ,ja ukratkiem zaglądnełem do pokoju ,w ktorym Janapriya zwykl siedziec przy komputerze ,z nadzieją ze go tam zobacze.(Powiedziałem o tym Rasice,ktora kszątała sie wtedy w kuchni,na co Ona mi powiedziała ze tez tak robi) Niestety ,nie było go tam,ale jest obecny w swoich przysłowiach i mąrosci jaką nam przekazał,z tąd i ja nie moge uwierzyc w to ze nie ma go fizycznie w srod nas,ale za to łatwiej uwierzyc mi w werset ,ktory mowi ze .......dla duszy niema narodzin ani smierci....POzdrawiam Albercie:-)

Offline Zobacz profil  

Strefa czasowa: UTC + 1