Teraz jest 27 lip 2026, o 22:28

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 4 sty 2007, o 13:22 

madhava napisał(a):
dla mnie to nektar sluchac otym jak ludzie dostaja prasadam, doświadczyłem osobiscie jak wiele osób zmieniło sie dostajac prasadam, początkowo stceptycznie nastawieni do wegetarianizmu nawet, teraz kochaja pradadam. To moja ulubiona słuzba - gotowanie, rozdawanie, karmienie, itd :)

ja rowniez widze w takim dzialaniu same pozytywy. szkoda ze bhaktowie nie rozwijaja bardziej tej sluzby, szczegolnie tu w USA gdzie sa ku temu naprawde dobre warunki, bo mozna znalezc wielu sponsorow do takich dzialan, nawet wsrod lokalnych wladz miejskich czy stanowych. ciesze sie ze przynajmniej w Polsce jest lepiej pod tym wzgledem, mimo trudniejszych warunkow. brawa i poklony dla bhaktow prasada-kirtanu! :D

mamy wspaniale potrawy, wspanialych kucharzy i wspanialy cel. warto sie takiej sluzbie poswiecic.

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 4 sty 2007, o 15:51 
Sponsorzy

Hare Kryszna!
Naprawde super,sie was czyta.
Trisamo dzieki za towarzytstwo i wspolny kirtanik na sylwka.
No i wogole wszystkim wam dziekuje za wspaniale spotkanie na sylwestrowym spotkaniu, wszystkim entuzjastom i rozdawaczom Kryszna kirtanu i Kryszna prasadam.Dziekuje za towarzystwo :lol:
To wspaniale miec wasze towarzystwo,
a wracając do temaciku rozdawania prasadam w strojach nie waisznawa. To odrazu w pierwszej chwili calej tej dyskusji ,nasunela mi sie mysl o tym co powiedzial Srila Prabhupada.
ze powinnismy wchodzic jak igla i wychodzic jak plug.
Tzn ze w srodowisku np szpitalno,hospicyjnym,czy szkolnym,mamy czesto do czynienia ze srodowiskiem rowniez katolickim ,ksiezy,czy siostr zakonnych.I oile my jestesmy do nich pozytywnie ,zyczliwie nastawieni,niezawsze ich swiadomosc na temat Hare Kryszna jest wystarczająca by byc do nas pozytywnie nastawionymi.
Dlatego wiem ze przy okazji takich wlasnie akcji czesto zdarzalo sie ze ,to najpierw wspolnie zjedzone prasadam,dopiero otwiera ich umysly i serca na wspolną tolerancje,czy nawet przyjazn.
Pamietam ,ze kiedys Prabhu Damodar Pandit mial takiego znajomego ksiedza ,oile sie nie myle w okolicach legnicy i ow ksiądz zwykl spotykac sie z Damodarem kiedy Ten przyjezdzal z Radhadesh i wspolnie wymieniali swoje doswiadczenia odnosnie np.pelnienia sluzby na oltarzu,wiem tez ze nawet Prahladananda Swami byl u tego kleryka z Damodarem.Moge tutaj rowniez przytoczyc przyklad mojej drogiej siostry duchowej Rati Manjari d ,ktora swego czasu regularnie odwiedzala jeden z zakonow i gotowala klerykom kryszna prasadam ,ale czy w sari??? :wink:
Dlatego ja zawsze bede "klaskal" i sluzyl osobą ktore dzielnie angazują sie w harinam sankirtan w ten czy inny sposob.
Wiadomo tez ze bledow nie popelnia osoba ktora nie dziala w zaden sposob.A sam Kryszna w S Bg mowi ze kazdy czyn w tym swiecie okryty jest bledem ,tak jak lustro kurzem ,ogien dymem itd,
ale ja wierze ze poprzez blogoslawienstwa aczariow i stalosc w sluzbie oddania,bedziemy bardziej doskonalsi w Tym co robimy.
Przepraszam jezcze raz jesli kogos wczesniej zaniepokoilem, :oops: ale tak to juz jest gdzie Drzewa rombią,tam drzazgi lecą.
Vanca kalpa ...... :wink: POzdrawiam

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 4 sty 2007, o 18:29 

W związku z tym wszystkim przypomniało mi się pewne zdjęcie z rozdawania prasadam, gdzie papadama od bhakty bierze siostra zakonna :D

Obrazek

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Moderator: Morderatorzy Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1