Teraz jest 28 lip 2026, o 05:20

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Dzień świętego Imienia w Wałbrzychu
PostNapisane: 1 mar 2009, o 09:49 
Morderator

Prosimy o dodanie komentarzy do artykułu http://www.harinam.pl/yatra,283,dzien-swietego-imienia-w-walbrzychu.html

Offline Zobacz profil  
 Tytuł: Re: Dzień świętego Imienia w Wałbrzychu
PostNapisane: 1 mar 2009, o 13:58 
Morderator

Dzieki Gaurango za ten text,

3 rzeczy utkwiły mi w głowie po przeczytaniu tego textu.

Po pierwsze ..napisałeś że gdy twa bhajan można porzucić wolność od trosk tego świata i coś w tym jest w pierwszej cześć ACARYI Śrila Prabhupada spacerując ze swoimi uczniami zadał pytanie: " ...niektórzy myślą że to co robimy to ucieczka, czy to jest ucieczka czy powrót do rzeczywistości?..."

Podobnie Jayapataka Swami wypowiedział piękne i obrazowe słowa na jednym ze swoich wykładów: "...gdy w lesie jest pożar to zwierzęta uciekają do rzeki żeby się schronić...podobnie powinno być z nami ... ten świat płonie ... kto żyw powinien się ratować i pomagać ratować się innym...

...Drugie co mnie poruszyło to Cytat o listonoszu, który robi swoje..piękne

a Trzecia rzecz i chyba najważniejsza to TOWARZYSTWO BHAKTÓW... bez tego nie ma żadnej nadziei na postęp. Żeby się rozwijać i nabierać pozytywnych cech nawet w materialny sposób potrzebne są osoby, które pomogą zobaczyć nam to czego sami nie widzimy, jeśli ktoś chce robić postęp musi mieć towarzystwo osób dobrze życzących, ale nie takich klepiących po ramionach, ale takich prawdziwych, co są na tyle odważni by czasem na cenę utraty statusu miłej osoby powiedziały co czyją widząc to czy owo, nie w nastroju zdyskredytowanie kogoś, ale w nastroju pomocy.

To jest możliwe i na dodatek są tacy ludzie, mam przyjemność przebywać w ich towarzystwie bardzo często. Nie dość ze są to wielbiciele Kryszny to na dodatek są to tez moi przyjaciele, nie ma lepszego połączenia.... ściemnianie nie przechodzi... nie ma dla mnie nic cenniejszego, wszystko co mam zawdzięczam tym kilku wyjątkowym osobom..i zawsze w duch dziękuje Krysznie ze są przy mnie..

Jeśli ktoś nie chce relacji w obawie o utarte swoje Staus Qwo "osoby wszechwiedzącej i nie omylnej" to szczerze współczuje.

Bhaktishidanta Sarasvati w VAISNAVA KE? opisuje taki nastrój...polecam do przeczytania to każdemu kto szczerze chce robić postęp duchowy, to naprawdę otwiera oczy...

Tak wiec życzę wszystkim odnalezienia schronienia w rzeczach duchowych, determinacji w walce o duchowość i prawdziwego towarzystwa szczerych i dobrze życzących vaisnawów, których nie brakuje w naszym ruchu....

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 1 mar 2009, o 16:52 
Sponsorzy

Dziekuje mdhav!
Swiete slowa.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 2 mar 2009, o 09:08 
Sponsorzy

Bardzo dziękuje za miłe towarzystwo bahaktów z Wałbrzycha .Kiedy słysze jak Gouranga Prabhu mówi o wałbrzychu ,że to piekło, mam dysonans ,bo mnie to miejsce kojarzy sie tylko i wyłacznie ze wspaniałymi i bardzo goscinnymi bhaktami .Organizatorowi i wszystkim osobom które przyczyniły sie swoim zaangazowaniem do tego ,bysmy wspolnie mieli wiele duchowych przeżyć bardzo dziekuje .

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 3 mar 2009, o 06:17 

pozdrowienia z zaświatów dla wszystkich wałbrzyskich wisznudutów!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 3 mar 2009, o 06:33 

[quote="Dvarakacyuta dasa"]Bardzo dziękuje za miłe towarzystwo bahaktów z Wałbrzycha .Kiedy słysze jak Gouranga Prabhu mówi o wałbrzychu ,że to piekło, mam dysonans [/quote]

zacny waisznawa miał na myśli pewne nieco inny obraz Wałbrzycha...

Oto krótka muzyczna wycieczka po jego licznych 'atrakcjach': http://www.youtube.com/watch?v=eOxOTW97 ... re=related

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 3 mar 2009, o 10:53 
Morderator

Antarananda napisał(a):
Oto krótka muzyczna wycieczka po jego licznych 'atrakcjach': http://www.youtube.com/watch?v=eOxOTW97 ... re=related

końcóweczka podoba mi sie najbardziej - DEFEKT MUZGÓ..punk's not dead

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 3 mar 2009, o 21:13 
Sponsorzy

Dziekuje Dvarako!
za takie spojrzenie. Atmosfera jest iscie anielska jak sie tam wszyscy zjezdzacie. do nas.
Antarku ,kiedy do nas wracasz????
pozdrawiam z piekielka(walca)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 3 mar 2009, o 21:20 
Sponsorzy

[quote="Antarananda"][quote="Dvarakacyuta dasa"]Bardzo dziękuje za miłe towarzystwo bahaktów z Wałbrzycha .Kiedy słysze jak Gouranga Prabhu mówi o wałbrzychu ,że to piekło, mam dysonans [/quote]

zacny waisznawa miał na myśli pewne nieco inny obraz Wałbrzycha...

Oto krótka muzyczna wycieczka po jego licznych 'atrakcjach': http://www.youtube.com/watch?v=eOxOTW97 ... re=related[/quote]

ten teledysk to cała prawda.
defekt mozgu:-) jak tu łatwo pojąc ze Pan gauranga jest patitaPavana-wyzwolicielem najbardziej upadłych,skoro w walcu Go tak duzo:-) Moze faktycznie ostatni bedą pierwszymi.

Offline Zobacz profil  

Strefa czasowa: UTC + 1