Hare Kryszna!
Naprawde super,sie was czyta.
Trisamo dzieki za towarzytstwo i wspolny kirtanik na sylwka.
No i wogole wszystkim wam dziekuje za wspaniale spotkanie na sylwestrowym spotkaniu, wszystkim entuzjastom i rozdawaczom Kryszna kirtanu i Kryszna prasadam.Dziekuje za towarzystwo
To wspaniale miec wasze towarzystwo,
a wracając do temaciku rozdawania prasadam w strojach nie waisznawa. To odrazu w pierwszej chwili calej tej dyskusji ,nasunela mi sie mysl o tym co powiedzial Srila Prabhupada.
ze powinnismy wchodzic jak igla i wychodzic jak plug.
Tzn ze w srodowisku np szpitalno,hospicyjnym,czy szkolnym,mamy czesto do czynienia ze srodowiskiem rowniez katolickim ,ksiezy,czy siostr zakonnych.I oile my jestesmy do nich pozytywnie ,zyczliwie nastawieni,niezawsze ich swiadomosc na temat Hare Kryszna jest wystarczająca by byc do nas pozytywnie nastawionymi.
Dlatego wiem ze przy okazji takich wlasnie akcji czesto zdarzalo sie ze ,to najpierw wspolnie zjedzone prasadam,dopiero otwiera ich umysly i serca na wspolną tolerancje,czy nawet przyjazn.
Pamietam ,ze kiedys Prabhu Damodar Pandit mial takiego znajomego ksiedza ,oile sie nie myle w okolicach legnicy i ow ksiądz zwykl spotykac sie z Damodarem kiedy Ten przyjezdzal z Radhadesh i wspolnie wymieniali swoje doswiadczenia odnosnie np.pelnienia sluzby na oltarzu,wiem tez ze nawet Prahladananda Swami byl u tego kleryka z Damodarem.Moge tutaj rowniez przytoczyc przyklad mojej drogiej siostry duchowej Rati Manjari d ,ktora swego czasu regularnie odwiedzala jeden z zakonow i gotowala klerykom kryszna prasadam ,ale czy w sari???
Dlatego ja zawsze bede "klaskal" i sluzyl osobą ktore dzielnie angazują sie w harinam sankirtan w ten czy inny sposob.
Wiadomo tez ze bledow nie popelnia osoba ktora nie dziala w zaden sposob.A sam Kryszna w S Bg mowi ze kazdy czyn w tym swiecie okryty jest bledem ,tak jak lustro kurzem ,ogien dymem itd,
ale ja wierze ze poprzez blogoslawienstwa aczariow i stalosc w sluzbie oddania,bedziemy bardziej doskonalsi w Tym co robimy.
Przepraszam jezcze raz jesli kogos wczesniej zaniepokoilem,

ale tak to juz jest gdzie Drzewa rombią,tam drzazgi lecą.
Vanca kalpa ......

POzdrawiam