|
hari Hari! Tak Ekangi R.mataji z dziką wrecz checią podzielimy sie naszymi nektarami o Suhotrze maharaju. mamy kilka bardzo osobistych wydarzen za sobą ,z Jego udziałem.Niektore jak dla mnie były bardzo mistyczne.,szczegolnie dzien jego odejscia,czy jego przybycie do nas ,na pol roku wczesniej wysnione przezemnie. jednak niewiem czy takimi poufnymi tematami moge podzzielic sie na forum ,bo kiedy probowałem opowiadac o tym we wrocławiu ,przy okazji celebracji odejscia ,jego swietobliwosci,czułem ze nie jest to dobre ze mowie takie takie zeczy ,przy tak duzym audytorium. Dlatego chetnie podzielimy sie z wami gdy tylko sie spotkamy czy tez w prywatnych korespondecjach. Mozna tylko napisac ze Suhotra maharaja był bardzo skromną osobą,jak naisał,jego wieloletni ,bardzo bliski przyjaciel,ktorego rowniez kryszna od niego odsuną(jak sam suhotra maharaj nam powiedział,ze kryszna zabrał mu wszystko,nawet jego) pod koniec jego zycia,HH Bhaktivaibhava maharaj. powiedział...Jego odejscie było jak jego całe zycie,bardzo mistyczne.(moze nie dokladnie zacytowałem,te słowa,ale sens był własnie taki)
Mysle ze Roczan ktory opiekował sie maharajem wiele razy,podrozował ,z nim do indii i po nepalu rowniez ,wiecej miałby nektarow,choc Ten(roczan) nie chetnie dzieli sie osobistymi przezyciami i realizacjami z innymi.(mysle ze z powodu Bólu rozłąki) w kazdym razie ja mam nastroj ze rozdał bym wszystko co mam,a szczegolnie takie cuda jak dowody na łaske od Guru. jedno jest pewne..Mowi sie ze jesli my robimy krok do Kryszny ,kryszna robi w naszym kierunku 1000krokow.ale w relacji z Jego Swietobliwoscią Suhotrą maharajem , przekonałem sie ze Guru jako uosobienie łaski Srimati Radharani , Odwzajemnia sie nam niewymiernie milliony razy bardziej ,za kazdy nasz okruszek słuzby dla Jego osoby. Dziekuje Rupavilas Pr za taką inicjatywe,mysle ze gdybm wiedzial o takim spotkaniu przyleciał bym nawet na miotle do was:-)
W zeczywistosci rozmowy o Suhotrze maharaju,zawsze pełne są nektaru i budzą ciekawosc,tak jak jego rzne Historie z jego wykladow. Kazdy Kto go wielbi na jakikolwiek sposob,jest dla nas kims bardzo blikim,zawsze sercem jestesmy przy takiej osobie. Dziekujemy Wam bardzo. wasz sługa :-)
|