Drogi Vaikuntho piękny szczery i autentyczny post, duzo w nim prawdy i mądrości
najbardziej ujęło mnie to stwierdzenie:
Vaikuntha dasa napisał(a):
Osobiście uważam że następne spotkanie jesteśmy w stanie przeprowadzić we własnym zakresie, przy udziale ew. osób z zewnątrz; jakkolwiek pomoc okazana nam przez bhaktów była nieoceniona, to myślę że pewne sprawy, dzięki zdobytemu doświadczeniu możemy pilotować.
i to co napisałeś jest dokładnie esencja, gdy kilka lat temu zakładaliśmy stronę Harinam.pl to właśnie takie były założenia, nie po to by pompować dumę jak to wszytko pięknie wygląda bo często są momenty trudne ale żeby pokazać ze można przez te trudne momenty przejść i iść dalej i własnym przykładem pokazywać "ze co cie nie zabije to Cie wzmocni" isc do przodu w towarzystwie zaufanych wielbicieli który sa wsparciem, a oponęci sami odejda bo sie znudzą. zgodnie z przysłowiem "psy szczekają karawana jedzie dalej"
Faktem jest że generał grupy Harinam jest jeden Dvarakacyuta Prabhu i te programy sa całym jego życiem - i wydaje mi się ze to jest tajemnica sukcesu jego misji, nie raz widziałem jak dużo go kosztuje by wszystkich zadowolić by łączyć nie dzielić, by nie unosić się honorem, niezwykła rzeczą jest przebywać w jego towarzystwie, ale dzieki jego zdecydowanej postawie udaje sie.
Co do Waszego programu, piekne sa wnioski jakie napisałes, wiem że możecie zrobić wszytko co tylko zapragniecie wszystko jest kwestią mocnego pragnienia i wysiłku, który nie jedno ma imię, kiedyś słuszałem dwa piekne stwierdzenia które powiedział Henry Ford, jak by nie patrzeć dziadek bhakty

Powiedział że pod drabinie sukcesu nie mozna iść z rekami w kieszaniach i Wy własnie pokazujecie jak wyciagnac te ręce z kieszeni i robic swoje i to jest ogromna inspiracją, adruga kwestia wykłoszona przez Pana Forda było stwierdzenie ze nikt nie ma tak dużej wiedzy by stwierdzić ze cos moze sie nie udać, zawsze warto próbować.
To jak budujecie cos samodzielnie jest niezwyke wartościowe i takie przedsięwzięcia maja najwieksza wartosc bo rodzą sie z potrzeby serca, bo chcecie i tego nikt nie zatrzyma poza wami.
Dzieki za inspiracje