Teraz jest 17 kwi 2026, o 03:58

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Film "Niebieski chłopiec"
PostNapisane: 17 gru 2010, o 10:17 

Drodzy Bhaktowie!

Oto za parę dni trafi w Wasze ręce limitowana seria „Niebieskiego chłopca”, trzy częściowej bajki animowanej na DVD – prawie 4,5 h materiału (tylko 250 egzemplarzy z POLSKIM DUBBINGIEM!).

Oryginalny indyjski tytuł brzmi: „Little Krishna”, ale ze względów komercyjnych (w ogólnopolskiej dystrybucji materiał na DVD ukaże się na początku przyszłego roku) tytuł ten został przystosowany do warunków katolickiego kraju, podobnie uczyniono w innych krajach katolickich, gdzie kupiono licencję do tego trzy płytowego wydania.

Stworzyliśmy polski dubbing do bajki i prawie dwa miesiące około 50 zawodowych aktorów z całej Polski użyczyło swych głosów, by w konsekwencji powstało dzieło na miarę najlepszych animacji hollywoodzkich.

Jest to pierwsza tego typu produkcja w naszym kraju, bowiem bhaktowie sami kupili prawa do dystrybucji od indyjskiej firmy Big Animation i będą sprzedawać tę prześliczną bajkę nie tylko na DVD, ale w połowie przyszłego roku „Niebieski chłopiec” pojawi się w serii kilkunastu odcinków również w telewizji krajowej i to w kilku stacjach nadawczych jednocześnie.

Kochani Bhaktowie!
Wiemy, że do tej pory pojawiały się jakieś pirackie wersje tego DVD, ale my chcemy Wam zaoferować produkt o najwyższej jakości dźwięku oraz obrazu i co najważniejsze z polskim dubbingiem w profesjonalnym wydaniu, co może stanowić wspaniały prezent dla Waszych pociech pod koniec roku!

Nasze hasło to:

„Mały Kryszna w każdym domu”

Taki prezent bez wątpienia przyniesie Wam i Waszym dzieciom mnóstwo radości na wiele lat!

Producent wykonawczy
B&B Bartosz Brzeskot

Cena filmu: 3 płytki DVD – 75 PLN

W celu zamówienia tego wyjątkowego filmu prosimy skontaktować się z:
Koszalin: Marek Jahnz (Mathuranatha das)
Email: marek630 (małpa) wp.pl Tel. 59 8102242 Kom. 692861703

Wrocław: Tomasz Reimann (Rasa Tattva Das) kom. 501166226

Warszawa: Świątynia MTŚK tel.(22) 750 77 97

od poniedziałku również na allegro..

Obrazek

Offline Zobacz profil  
 Tytuł: Re: Film "Niebieski chłopiec"
PostNapisane: 17 gru 2010, o 19:49 

Polecam szczerze. Moje dzieci wszystkie czesci znaja juz na pamiec. Naprawde piekna animacja. Super, ze jest dostepna w jezyku polskim.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 17 gru 2010, o 22:10 
Morderator

Bajka jest w super i jak znam Bartka, który czuwał nad wersja dubbingową z profesjonalnymi aktorami to produkt pewno będzie super.

Szkoda ze nie żadnego trailera na youtube, z polska wersja dubbingową żeby wszyscy mogli zobaczyć poziom produktu, ale może się jeszcze pojawi.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 17 gru 2010, o 22:47 

madhava napisał(a):
Szkoda ze nie żadnego trailera na youtube, z polska wersja dubbingową żeby wszyscy mogli zobaczyć poziom produktu, ale może się jeszcze pojawi.

sluszna uwaga

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 22 gru 2010, o 10:01 

na razie na allegro

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 23 gru 2010, o 16:39 

Oglądałem "trailer" na fb i yt - świetna sprawa, że po polsku. Ale dubbing wyszedł słabo, niestety.
Sami oceńcie: http://www.youtube.com/watch?v=0WtnFmSlvyA

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 23 gru 2010, o 23:15 

Kedarnath dasa napisał(a):
Oglądałem "trailer" na fb i yt - świetna sprawa, że po polsku. Ale dubbing wyszedł słabo, niestety.
Sami oceńcie: http://www.youtube.com/watch?v=0WtnFmSlvyA

dlaczego uważasz że słabo? .. . jak wg Ciebie miałby wyglądać "mocno" ?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 24 gru 2010, o 00:52 

Oglądasz czasem filmy z dubbingiem?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 24 gru 2010, o 08:46 

Parwati - bogini wszystkich pierwiastków?? Kto tłumaczył teksty?

Mnie się nie podoba ani dubbing (nienaturalny, przesadnie wyrazisty), ani animacja. No ale film jest dla dzieci, one nadrobią wyobraźnią.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 24 gru 2010, o 09:33 
Sponsorzy

Madhavcaran napisał(a):

Mnie się nie podoba ani dubbing (nienaturalny, przesadnie wyrazisty), ani animacja. No ale film jest dla dzieci, one nadrobią wyobraźnią.

Z całym szacunkiem i bez zazdrosci osmiele sie stwierdzic ze Tobie Prabhu wogole mało rzeczy sie podoba. :oops:
Napewno dabing byłby bardziej udany gdyby narratorami byli wielbiciele,bo zawodowi aktorzy nie mają,ani takiego zrozumienia,ani oddania,dla małego niebieskiego chłopca.
Wydaje mi sie ze Oni byli oszołomieni samą historią kryszny,kulturą i podaniami starych indii.
Tak wiec troche mniej krytyki, mnie sie podoba ze wogole jest ten film po polsku.
a wiadomo ze wszystko mozna zrobic lepiej,nawet patrzec i oceniac wysiłki innych.
Pozdrawiam i wesołych i rodzinnych swiąt.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 24 gru 2010, o 09:53 

Madhavcaran napisał(a):

A ile Prabhu dubbingowałeś filmów w życiu? Czy kończyłeś szkołę aktorską że wiesz jak ma wyglądać "naturalny" dubbing? Czy pracowałeś w studio nagrań? Czy zawsze jesteś "sztywny" i nie masz "luzu"? Z tymi i innymi pytaniami (bez odpowiedzi) życzę Ci Wesołych Świąt... :D :shock: :lol:

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 24 gru 2010, o 10:08 

Bhaktowie, wydaje mi się, że skoro film ma trafić na ogólnokrajową scenę, to na pewno będzie wśród ludzi porównywany z innymi produkcjami, nie ma bata. Akurat mam możliwość oglądać kreskówki z polskim dubbingiem i na podstawie moich doświadczeń w tym zakresie stwierdziłem, że dubbing w tym filmie mógłby być lepszy. To opinia z punktu widzenia klienta w sklepie z filmami na DVD.
Z punktu widzenia bhakty lub dziecka film jest wspaniały - nasza rodzina zna wszystkie odcinki na pamięć. Moje dzieci nie mówią jeszcze tak dobrze po angielsku, więc tekst po polsku pomoże im głębiej zrozumieć treść filmu.
Nie chodzi więc o krytykowanie a la Ramacandra Puri, ale o wyrażenie zdrowej opinii bez emocjonalnego zabarwienia.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 24 gru 2010, o 10:27 

KrysznaKirtan napisał(a):
Madhavcaran napisał(a):

A ile Prabhu dubbingowałeś filmów w życiu? Czy kończyłeś szkołę aktorską że wiesz jak ma wyglądać "naturalny" dubbing? Czy pracowałeś w studio nagrań? Czy zawsze jesteś "sztywny" i nie masz "luzu"? Z tymi i innymi pytaniami (bez odpowiedzi) życzę Ci Wesołych Świąt... :D :shock: :lol:

A ten film jest przeznaczony dla ludzi po szkole aktorskiej, parajacych się dubbingiem i pracujących w studio nagrań? Czy trzeba być szefem kuchni by móc stwierdzić jak smakuje zupa? Zamieściłeś informację o swoim produkcie na forum publicznym więc pojawiają się wrażenia, uwagi i pytania. Jak nie masz ochoty odpowiadać bez osobistych przytyków to może wcale nie odpowiadać?

Cro-Mags "Life Of My Own"

Ostatnio edytowano 24 gru 2010, o 11:00 przez prof. Filutek, łącznie edytowano 1 raz

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 24 gru 2010, o 11:00 

dla mnie film jest ok, niepodoba mi się tylko sposób w jaki potraktowano bhaktów, którym pod szyldem "limitowanej edycji" wciśnięto niepełnowartościowy produkt w postaci wypalanych płyt z niechlujnie ponalepianymi naklejkami na płyty a od stycznia do dystrybucji mają wejść płyty tłoczone

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 24 gru 2010, o 14:27 
Sponsorzy

Hare Krsna
Przyjmijcie proszę moje pokłony. Wszelka chwała Śrila Prabhupadzie!
Drodzy wielbiciele, czy jest coś co może was zadowolić?! Czy możecie choć raz docenić czyjś wysiłek?!
Ja i moja rodzina jesteśmy wdzięczni że pojawił się "Niebieski chłopiec" w języku polskim jak i w pięknej animacji. Dziękuję że jest i że mogę wraz ze swoją rodziną wspólnie oglądać historie Krsny. Jeżeli chcecie oglądać bajki Dysneya- to je oglądajcie, ale proszę nie czyńcie porównań bo to żenujące.
Doceńmy może fakt, że po trzydziestu latach doczekaliśmy się że grupa bhaktów zrobiła wysiłek aby w języku polskim pojawił się film o Krsnie- tym bardziej adresowany do dzieci.
hare krsna
wasza sługa

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Moderator: Morderatorzy Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1