Teraz jest 27 lip 2026, o 19:59

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 187 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Stanowisko MTŚK względem Śrila Narayana Maharaja
PostNapisane: 20 cze 2009, o 20:51 

[quote="Caturmukha dasa"][quote="Kedarnath dasa"][quote="Caturmukha dasa"]

Charu Krishna Das (przedtem znany jako Caturmukha dasa, chociaż nigdy (do tej pory) nie inicjowany przez bona fide guru).[/quote]

Czy mam rozumieć, że ja też nigdy nie byłem inicjowany przez bona fide guru?[/quote]

He, he... a to dobre :) !

Twoja żona jest Twoją żoną, a moja moją:) Każdy podejmuje własne decyzje i niech je sam ocenia wedle własnych realizacji i wiedzy.

Pozdrawiam serdecznie i pozdrowienia dla całej rodzinki :)[/quote]

Dzięki za pozdrowienia i nawzajem!
Odpowiedz proszę na moje pytanie wprost.

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 20 cze 2009, o 20:57 

[quote="Kedarnath dasa"][quote="Caturmukha dasa"][quote="Kedarnath dasa"][quote="Caturmukha dasa"]

Charu Krishna Das (przedtem znany jako Caturmukha dasa, chociaż nigdy (do tej pory) nie inicjowany przez bona fide guru).[/quote]

Czy mam rozumieć, że ja też nigdy nie byłem inicjowany przez bona fide guru?[/quote]

He, he... a to dobre :) !

Twoja żona jest Twoją żoną, a moja moją:) Każdy podejmuje własne decyzje i niech je sam ocenia wedle własnych realizacji i wiedzy.

Pozdrawiam serdecznie i pozdrowienia dla całej rodzinki :)[/quote]

Dzięki za pozdrowienia i nawzajem!
Odpowiedz proszę na moje pytanie wprost.[/quote]

Po co Ci to ? W jakim celu pytasz o to?

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 20 cze 2009, o 21:02 

Chcę wiedzieć, czy uważasz, że mój mistrz duchowy jest "niebonafide". I pozostali jego bracia duchowi rownież. Wsjo.

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 20 cze 2009, o 21:03 

[quote="Kedarnath dasa"]Chcę wiedzieć, czy uważasz, że mój mistrz duchowy jest "niebonafide". I pozostali jego bracia duchowi rownież. Wsjo.[/quote]

A po co Ci to ?

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 20 cze 2009, o 21:10 

Jeśli rozmawiamy już o czymś, to najpierw zdefiniujmy pojęcia, by nie było niejasności, a więc moja pytanie do Ciebie brzmi:

KIM JEST BONA FIDE GURU I PO JAKICH SYMPTOMACH MOŻESZ GO POZNAĆ ? W moim poście, który zacytowałeś, wspomniałem o Harikesi Prabhu JEDYNIE, a więc nie wiem dlaczego pytasz o innych, nawet tych których w ogóle nie znam. Po co ?

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 20 cze 2009, o 21:16 

Po drugie moje realizacje i doświadczenia są MOIMI bardzo osobistymi doświadczeniami i niestety, ale nie dzielę się nimi ze wszystkimi.

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 20 cze 2009, o 21:17 

[quote="Caturmukha dasa"][quote="Kedarnath dasa"]Chcę wiedzieć, czy uważasz, że mój mistrz duchowy jest "niebonafide". I pozostali jego bracia duchowi rownież. Wsjo.[/quote]

A po co Ci to ?[/quote]
Chcesz mnie zmęczyć?
Moje pytanie wynika z Twojej oficjalnej wypowiedzi, którą zacytowałem. Odczytałem ją właśnie w taki sposób - uważasz, że tzw. ISKCON guru są niebonafide. Ale dopóki mi jasno nie odpowiesz, to będzie to moja (i obawiam się, że nie tylko moja) interpretacja Twojej opinii. Pytam uprzejmie więc Ciebie, czy moje zrozumienie Twojej wypowiedzi jest poprawne.

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 20 cze 2009, o 21:20 

[quote="Kedarnath dasa"][quote="Caturmukha dasa"][quote="Kedarnath dasa"]Chcę wiedzieć, czy uważasz, że mój mistrz duchowy jest "niebonafide". I pozostali jego bracia duchowi rownież. Wsjo.[/quote]

A po co Ci to ?[/quote]
Chcesz mnie zmęczyć?
Moje pytanie wynika z Twojej oficjalnej wypowiedzi, którą zacytowałem. Odczytałem ją właśnie w taki sposób - uważasz, że tzw. ISKCON guru są niebonafide. Ale dopóki mi jasno nie odpowiesz, to będzie to moja (i obawiam się, że nie tylko moja) interpretacja Twojej opinii. Pytam uprzejmie więc Ciebie, czy moje zrozumienie Twojej wypowiedzi jest poprawne.[/quote]

Nie jest, odnosi się do Harikesi Prabhu.

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 20 cze 2009, o 21:25 

Nie przypominam sobie, abym został "inicjowany" wcześniej przez kogoś innego. W rzeczywiśtości nie była to inicjacja. Dlaczego ? Gdyż bona fide guru NIGDY nie upada. Jest duszą doskonałą i samozrealizowaną ZAWSZE. Taka osoba nie może upaść. Jest rezydentem świata duchowego i nie ma w niej odrobiny fałszywego ego.

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 20 cze 2009, o 21:28 

Szczerze mówiąc, to rozumiem post Charu Krsny jako odnoszący się do Harikeśy Prabhu.I nie widzę innych sugestii..natomiast ciekawe jest pytanie:" co to znaczy bona fide?".
Moim skromnym zdaniem trudno doszukać się tutaj aluzji i insynuacji..
Faktycznie...Guru to Guru-albo się nim jest, albo nie

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 20 cze 2009, o 21:28 

Pytanie do Charu Kryszny :
Czyli nie uważasz, że mój Guru Maharaja i jego bracia duchowi, którzy pełnią w ISKCONie funkcję mistrzów duchowych są niebonafide, dobrze załapałem?

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 20 cze 2009, o 21:32 

Jeśli ktoś zatem zgadza się, aby dać komuś miano BONA FIDE GURU, a ten nastepnie upada, to istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo, a nawet pewność, że ten ktoś nie wie kim jest bona fide guru, a co gorsza jeśli sam jest "guru".

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 20 cze 2009, o 21:34 

Hej Maharaj, zostawisz mnie bez odpowiedzi?

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 20 cze 2009, o 21:37 

[quote="Kedarnath dasa"]Pytanie do Charu Kryszny :
Czyli nie uważasz, że mój Guru Maharaja i jego bracia duchowi, którzy pełnią w ISKCONie funkcję mistrzów duchowych są niebonafide, dobrze załapałem?[/quote]

Powiedz, po co Ci moje zdanie ? Od weryfikacji są siastry i sadhu. Każdy z nas jest pewnie na innym poziomie, widzi różne rzeczy i ma różną wrażliwość i róznie też rozumie siastry, co ciekawe.

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 20 cze 2009, o 21:43 

Prabhu, no już przecież napisałem Ci, po co pytam - wygłosiłeś swoją oficjalną opinię nt. Twojego byłego "niebonafide" guru, który był bratem duchowym mojego mistrza duchowego (i nie tylko jego). Jeśli napisałbyś to komuś na priva, nie było by sprawy, ale wyszedłeś z tym "na ambonę", więc kwestia jest publiczna.
Proszę, nie niepokuj się, nie jestem Twoim wrogiem i nie szukam zwady.

Offline Zobacz profil  

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 187 ]  Moderator: Morderatorzy Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1