Hari ! Hari !
... Ostatnio z otrzymanej w prezencie GOFROWNICY robimy czesto i smacznie GOFRY. Zazwyczaj wychodza przepyszne ... ale troche gnioty - kilka razy wyszly chrupkie, choc skladniki te same ... stad moje pytanie :
CZY wiecie co jest skladnikiem X sprawiajacym, ze gofry kupne sa chrupkie? Najpierw pomyslelismy, ze moga byc to jajka, lecz w zeszlym roku w Krynicy Morskiej mialam przyjemnosc jesc gofry robione przez mame jednej bhaktinki, ktora ma stoisko z przepysznymi goframi i lodami bezjajkowymi ... byly oczywiscie przepyszne i chrupkie ... co w takim razie powinno wchodzic w sklad idealnego gofra i jakie preferujecie ? Jesli takowe jadacie ... Moze to kwestia jakiejs wyjatkowo dobrej jakosci gofrownicy ?! Ach ... odkrylismy ponadto sposob na przepyszne gofry w nastroju piccowym, czyli slone ciasto z przyprawami ala picca
na to serek, salatka, pomidorek, pieprz i sol i
... mniamm ...
Bede wdzieczna za odpowiedz