Teraz jest 28 mar 2024, o 14:08


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: twaróg smażony
PostNapisane: 21 lip 2014, o 10:55 

Dołączył(a): 20 lip 2014, o 14:50
Posty: 10
Polecam specjalność Śląska i kresów. Twaróg smażony z kminkiem. Twaróg trzymamy w temperaturze pokojowej przez kilka dni, kilka razy dziennie mieszając, aż dojrzeje i zrobi się lepki i ciągnący. Potem smażymy na małej ilości masła dodając kminku. Nie wolno doprowadzić do wrzenia! Ponieważ nasze twarogi są chemicznie zabezpieczone przed psuciem można dodać szczyptę sody by przyspieszyć dojrzewanie. Nie należy przesadzić z ilością sody bo powoduje gorzki smak.
Szczypanie oczu podczas jedzenia tego sera jest zjawiskiem naturalnym.


Góra
Offline Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ]  Moderatorzy: Baladeva, Morderatorzy

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Theme created StylerBB.net
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL