Teraz jest 28 lip 2026, o 08:58

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Sri nrsimha Jay Nrsimha Jaya jay Nrsimha dev
PostNapisane: 7 maja 2009, o 21:45 
Sponsorzy

Jako ze w tym roku ,nie miałem mocy by poscic w Nrsimha Caturdashi
Wspolnie z Zoną i synkiem wykąpalismy Pana Nrsimhadeva w jego roznych formach pod postacią salagrama sila.mlekiem i wodą rozaną,wczesniej wymasowalismy jego Cało olejkiem z czarnego sezamu(podobno najleprzey olejek do masazu :D ,wspolnie zrobilismy wieczorną pooje i ofiarowalismy pyszny budyn ,na mleku prosto od Krowki. :wink:
Moj mistrz duchowy w jednym ze swych wykladow powiedzial ze rodzina ktora wspolnie sie modli przetrwa wszystko.
jako ze Srila Prabhupada uratował mnie i napewno wiele tysiecy ludzkich istnien od totalnej ignoranci i samozagłady , i sam najczesciej robił wyklady w oparciu o nauki prahlada Maharaja ,zycze wszystkim by kazdy z was poczuł sie Czescia wielkiej rodziny Srila Prabhupada ,bysmy mieli zawsze sposobnosc wspolnie sie modlic,czy to na ulicy (podczas Harinamow),w czasie namahatta programow czy przy ikazji innych swiąt zycze wam tego w dniu najbardziej pomyslnym,HH Suhotra maharaja mawial ze posty w Nrsimha Cathurdashi są nawet bardziej potezne niz w jakie kolwiek swiete dni,a to dla tego ze Pan Nrsimhadeva dzieki swej łasce wyrywa nas z ignoranci i dzieki temu sprawia ze przestajemy sie Bać.
strach jest zjawiskiem tylko w srod ludzi ktorzy utwrzsamiają sie z fałszywym ego(ja o moje)
Ale prawdziwy bhakta nie zna strachu.Zycze wam wszystkim kochani ,zebyscie byli nie ustraszeni w nauczaniu swiadomosci KRyszny i zdobyli silne przekonanie i doswiadczenie w tym ze jestesmy .....Jivera svarupa Haya, Krsnera Nitya dasa,
orginalnie cząstkami najwyzszej całosci i ze tylko w słuzbie dla Sri Guru i Gaurangi znajdziemy wieczne i pełne radosci zwiazki z innymi i niekonczącą i rosnącą satysfakcje w obcowaniu z Panem ,w chocby jednym z 9 sposobow słuzby oddania.

A to cos Dla chwały pana Nrsimhadeva. :wink: :oops: :mrgreen:

O! Nrsimho! Piekny Panie co masz lotosową Twarz,w jednej dłoni trzymasz berło,w drugiej swiety Laxmi Kwiat,Czakra twoja lsni slonecznie swoim blaskiem chroni nas,choć jestesmy ciągle "we snie" to złudzenia potnie las.
Twa girlanda przypomina-ofiary dla Ciebie są .Przyjmij mnie jak swego syna,gdy nadejdzie dla mnie sąd.
Swoją dłonią mnie potraktuj ,jak Prahlada Ci drogiego,żebym dojrzał z Twojej łaski w Tobie Pana,mnie miłego.
Ty nadzieją jestes naszą z Tobą pokonamy strach,strach sie bierze z ignorancji,zabierz nas na nieba "dach"
Panie Panow,Narayanie ,Narasimho, Boze Moj. Dla mnie jestes niespodzianką,oszałamia splendor Twoj.
Twoje dłonie czasem lekkie,miekkie małe delikatne,gdy we Vardży w swej zabawie,starszym gopi masło kradniesz. Innym razem Twoje dłonie są tak silne jak imadło,Twe paznokcie są jak dłuta kiedy drania znow dopadną.
Narasimho! Moj Obronco , Panie Bhaktow, Narayanie,kiedy moje brudne serce ,twoje imie wkoncu skradnie.
czekam , płacze , i nazekam w swej rozsterce i rozpaczy,ze znow jestem twym zebrakiem ,ktory w ciszy w Ciebie Patrzy. I juz niechce zyć inaczej.
Panie Panow Bhagavanie,daj mi wkoncu ukojenie bym w radosci i swirzosci w Tobie przyją swe schronienie..... Jaya JagdIsza Hari!!!! :D

Offline Zobacz profil  
 Tytuł: Re: Sri nrsimha Jay Nrsimha Jaya jay Nrsimha dev
PostNapisane: 7 maja 2009, o 23:18 
Morderator

spoko przemyślonka i fajny wierszyk.
pozdr

Offline Zobacz profil  
 Tytuł: Re: Sri nrsimha Jay Nrsimha Jaya jay Nrsimha dev
PostNapisane: 8 maja 2009, o 08:02 

Dzięx Bro! Jaya Nrisimhadeva!!!

Offline Zobacz profil  

Strefa czasowa: UTC + 1