Teraz jest 28 lip 2026, o 19:53

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Podziękowanie za wsparcie
PostNapisane: 9 gru 2006, o 14:23 
Morderator

Proszę o pozostawienie komentarzy do artykułu
http://harinam.pl/inspiracje,39.html

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2006, o 21:18 
Sponsorzy

Gauranga!
Wszelka chwala bhaktom Pana, co go wielbią juz od rana i tak jest przez ich dzien caly ,przez co zywot ich wspanialy.
Oj bhaktowie moji mili niezlesicie mnie Tu wkręcili.Bardzo mi sie to podoba ,nasze podroz jest do Boga.do domu gdzie jest wesolo.Lecz ja teraz chyle czolo.Przed Madhavą Bhagavanem,on jest bratem mym i Panem,przed Trisamą naszym drogim ,kto go niezna jest ubogi i wielkiego pecha ma ,tak zadka jest dusza ta :lol: i Przed Dvarakacyutą ,On dobrodziejem naszym jest .On wybawia nas od łez,co w materialnej goraczce oczy kazdego pali.przez to ze kazdym swym czynem ,slowem i myslą, innych bhaktow chwali.
Klaniam sie wszystkim wielbicielom Pana niech mnie zobaczą ,wielkiego drania i niech mnie zawsze angazują,w co kolwiek razem nie uknują.Ja jestem tylko instrumentem w rekach waszych ,dlatego dajcie mi ten zaszczyt i uzywajcie mnie upadlego ,do czynu pieknego ,duchowego.kazdego programu Otwartego.
Nich zyje grupa Harinamowa,niech sie rozrasta ,w domach nie chowa.Niech domem naszym jest "Ulica" bo choc na niej, tylko kartali dziwek z serca ucieka kazdy lęk .To Dzwiek co serce kazdego koi i niech sie Kali Yuga Boi.
Bo łaske mamy Pabhupada,to dzieki niemu ta "zabawa"
Kiedys Guru powiedzial nam ,ze Sri Gauranga to nasz Pan i jest On jak lokomotywa co nas z ignoru wydobywa,w Vaykuntha ekspres zatem wejdz i na Harinam z nami lec.... :D
cdn..... :lol:
ja dziekuje za wszystkie wspolne harinamy i programy.bez was bylbym zagnusnialym zalosnym zjadaczem chleba w cieplych kapciach i ogronym brzuchem :wink:
Waszelka chwala sadhu sandze,sri Gowvindzie i gaurandze! :lol: wszelka chwala własnie wam,Bo Sri Hari To wasz Pan :D

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2006, o 23:09 

skąd u Ciebie tyle entuzjazmu :shock: :D

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 10 gru 2006, o 08:52 
Sponsorzy

:D Trudno niemiec entuzjazmu w tak drogim wszystkim bhaktom i Samemu Panu Krysznie,towarzystwie innych wielbicieli,a nic tak ze soba nie lączy bhaktow jak swiadoma,przemyslana i naprawde doobrowolna,spontaniczna, sluzba oddania,jeszcze tak,poufna sluzba jak wspolne nauczanie :D
Mam to doswiadczenie ,z czasow kiedy bylem jednym z stalych bhaktow "turowych"na Turne Laxmi-Nrsimha, mojego Gurudeva.Do dzisiaja widze i mam kontakt z Bhaktami z ktorymi razem pelnilismy sluzbe oddania,a pomimo nawet sporadycznych "Tarc" miedzy bhaktami okazuje sie ze to rozrywka,ktora ostatecznie gdy glebiej sie sytuacje ,na pozor trudną wspolnie przeanalizuje jest poprostu okazją by mocniej sie zaprzyjaznic :wink: i lepiej poznac :lol:
Dlatego jak mowi Caitanya Caritamrita(sorki jesli nie napisze tego poprawnie i w calosci :wink: ) Sadhu sanga sadhu sanga sarva......lavamatra sadhu sanga sarva sidhi hoi. Tzn ze nawet przez Krotkie przebywanie(lavamatra-jedna tysieczna sekundy) z czystym bhaktom Pana(a kazdy kto ma za cel osągnąc czystą sluzbe oddania i milosc do niego) dla mnie jest juz czystym bhaktom,a przynajmniej na pozycji czystego wielbiciela.
Taka osoba ,czy towarzystwo odrazu zaszczepia w sercu innych upadlych i nieszczesliwych osob(jak np u mnie ) entuzjazm do sluzenia Krysznie i jego misji w Towarzystwie wspanialych Osob.
Kiedys jeden z wielbicieli zapytal Srila Prabhupada.....a co jesli okazalo by sie ze Niema kryszny??? Srila Prabhupada Odp. To ja i tak pozostal bym w towarzystwie bhaktow,poniewarz niema przyjemniejszego i wspanialszego Towarzystwa w Tym i innym swiecie :lol:
Pozdrowienia dla entuzjastow! :lol:
W rzeczy samej Bhaktowie.Ja wiem ze zyje wtedy, gdy ma miejsce harinam sankirtan z wami w innym przypadku jestem bawidelkiem w rekach 3-ech sil natury materialnej
To czasem przypomina walke na ringu bokserskim,ktos przyjmuje na twarz ciosy,lub stosuje uniki,ale tylko poto by w koncowej rundzie znokaltowac zmeczonego przeciwnika.Wiec Tą koncową rundą jest zawsze nasze wspolne nauczanie,(dzieki łasce Dvarakacyuty i wielu innych)wole byc narzedziem w rekach kryszny i jego bhaktow ,niz w rekach materialnej natury.
Kiedys Srila Parbhupada powiedzial ze kiedy bhaktowie sprzedają Ksiąki,robia harinamy na ulicach,czy rozdają prasadam Pana Kryszny,Uosobienie Kali wymiotuje ,wtedy jest to dla niego jak poterzy kop w Brzuch z calej sily. :lol:
i kiedy bhaktowie dla przyjemnosci Prabhupada zrobili taki teatr ,gdzie w scenie teatralnej szli bhaktowie i intonowali na ulicy,a uosobienie Kali byl wtedy bity w brzuch i aktor-Kali udawakl ze wymiotuje.Srila Prabhupada niemalze podskoczyl ze szczescia na Vyasasanie i klaskal w rece i krzyczal tak! intonujcie intonujcie :D Bardzo go to zadowolilo.wiec moral z tego taki ze i nasze nieudolne postanowienie
i proba zadowolenia guru i Jagad Guru Srila Prabhupada,cieszy ich a kiedy Oni są zadowoleni ,to entuzjazm w kazdym z nas jest tylko naturalnym nastepstwem :wink:
Golokera Premadhana harinama sankirtana,szczescie jakie plynie z ustanawiania ruchu sankirtana w kraju i na calym swiecie jest szczesciem plynącym ze swiata duchowego-z Goloki i to jest dla nas jedyne praktyczne doswiadczenie ze jest Kryszna i ze naszym naturalnym stanem ktore daje nam szczescie (bo w rzeczy samej jest naszym orginalnym i wiecznym zajeciem)jest sluzba dla lotosowych stop Sri Guru i Gaurangi
Pozdrawiam i przepraszam was Prabhu s ,za Tak długi wywod z mojej strony

Offline Zobacz profil  

Strefa czasowa: UTC + 1