Divya napisał(a):
Temat jest trudny, ale do rozwiązania, także przestań robić wycieczki personalne tylko przyznaj sie ze jako lider organizacji, popelniasz błędy...
Czy to jest trudne?
Nie wydaje mi sie zeby Purna wystepował tu jako lider organizacji. Raczej traktuje Go jako zwczajnego uztwkownika forum. Tak to juz jest na internecie ze kazdy pisze jakby z rownej pozycji niezaleznie co pisze. Oczywscie traktuje zarwono Jego jak i Ciebie jako straszych bhaktow. Dla mnie Divja jest w takim samym stopniu liderem isckonwym jak Purnnapragja czyli ten stopnie jest raczej sredni i wynika poprstu ze starszenstwa w bhaki jodze. Poprstu szanujemy starszych bhaktow.
Z pewnoscia kazdy popelnia bledy. I Divja i Purna. Nie ma co do tego watpliwosci prznajmiej dla mnie. Zapewne trudno sie do tego przyznac bo mamy ego. Niemniej Mysle ze Purna nie wystepuje tutaj jako autrytet ktry cie wyzuci z Iskonu ale raczej jako uczen Prabhupada ktory cytuje takie wersty ktore akurat cie denerwauja:) Z koleii TY czasmi piszesz rzeczy ktore denerwuja innych.
Dla przykladu uwazam ze jak napisales ze w Isckonie nie ma bhakti ze jest to nie zgodne z siastrami, czyli cos w rodzju avidji. Nie chciales jednak tego skontwac w temacie specjanie zaloznym na tę okazje. To co sie dzieje teraz to TEN SAM WATEK w roznych odlsnach bedzie sie przewijal przez kilka moze kilkanasie tematow. Osobiscie wolabym zebys prabhu poszedl do tematu "Przekaz Divjasimhy Prabhu" i popsrtu jakos jasno go nam przekazl dla korzysci nas wsztskich bo rozumiem ze zalezy Ci na nas? na naszym postepie i bysmy zrozumieli co chesz przekjazac?
Puki co jest tak ze kazdy kazdemu nie pokoii umysl./
Czy to jest jakis sposob w bhakti Jodze?
Czy z tego wynika cos dobregO?
OWszem sa przykaldy mistrzow ktrzy potrafili nawet za pomoca klatwy porszyc serca innych i zasaic bhaki, jednak zanim padna tu slowa klątwy czy nie lepiej noprmalnei napisac o co chdzi?
Mozliwe ze to bład w komunickacji, bo jestem pewien ze obaj jestescie dobrymi bhaktami:)
Mozliwe tez ze nie da sie nic z tym zrobic i nastroij taki bedzie sie ciagnac w niskonczonosc/.
No coz. Szkoda by bylo.