Teraz jest 28 lip 2026, o 18:39

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Zaciśnięte pieści w geście zwycięstwa - Wrocław 28.02.2009
PostNapisane: 5 mar 2009, o 14:29 
Morderator

prosimy o pozostawienie komentarzy do artykułu http://www.harinam.pl/programy,285,zaci ... warty.html

Offline Zobacz profil  
 Tytuł: Re: Zaciśnięte pieści w geście zwycięstwa - Wrocław 28.02.2009
PostNapisane: 5 mar 2009, o 15:07 

Od Madhavy Bhagawana Prabhu to naprawdę można się uczyć, jak należy wychwalać bhaktów. Szacunek.

Ciekawe, że sądząc po zdjęciach, to było na programie wiele dorosłych czy nawet starszych osób. Mogłoby się wydawać, że należy oczekiwać głównie młodzieży.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 5 mar 2009, o 18:23 

Chłopaki i dziewczyny miło patrzeć jak dajecie rade..Chwała!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 6 mar 2009, o 12:09 
Sponsorzy

Ale Madhav poszedłłłłłłłłłłłłł :-)
Fakt ,ze wysławiac to ty potrafisz.
Dzieki za "sercowy" text. fajnie ze byliscie z nami.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 6 mar 2009, o 22:40 
Morderator

...jesteśmy zawsze gdy jesteśmy potrzebni...jak Dvaraka daje cynę to zawsze jesteśmy, bo od początku byliśmy...i mam nadzieje ze będziemy do końca...pozdr.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 6 mar 2009, o 23:23 

Dodam tylko, że w kuchni dzielnie i z całkowitym poświęceniem gotował z nami bhakta Wojtek-tato Klary :), którego później na programie nie było.
Dziękuję wszystkim za wspólną akcję, te programy są dla mnie wielką dawką inspiracji i dobrej energii. Pozdrawiam i do zobaczenia..:)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 9 mar 2009, o 17:17 

Hare Kryszna

Wspaniala akcja, wspanialy tekst.
Madhavo, dziekuje Tobie, ze moge chociaz probowac nauczyc sie czegos od Ciebie - dziekuje Tobie za wszystkie lekcje, nawet te, ktorych nie jestem jeszcze w stanie zrozumiec i przyjac wlasciwie. Dziekuje za cierpliwosc i dziekuje, ze zawsze pomagasz mi pamietac o Krysznie.

Wam wszystkim dziekuje za inspiracje i skladam pelne szacunku poklony.

Serdecznie pozdrawiam z Hiszpanii

Ana

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 10 mar 2009, o 11:09 
Morderator

alma napisał(a):
Serdecznie pozdrawiam z Hiszpanii

Ana

Takiej to dobrze ciepło i słonecznie...
pozdr.
Ps.
na szczęście wiosnę już widać tu i ówdzie... koniecznie marzannę trzeba utopić jak najszybciej :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 11 mar 2009, o 10:54 

Panie Madhavo, wcale nie cieplo i slonecznie - ja tu zamarzam!
czasem slonce, czasem deszcz...
z przewaga tego drugiego :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 11 mar 2009, o 20:59 
Sponsorzy

Dla mnie: super tekst... Madhava Prabhu; podziwiam wspaniałe porównania i przemyślenia. Dandavaty.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 12 mar 2009, o 18:05 

GauraHari!Niech żyje Madhawa i grupa Harinam!Po prostu poezja!Trafiony komentarz!Właściwi ludzie na właściwych pozycjach!Trzymamy kciuki i prosimy o łaskę co by u nas cosik ruszyło z nauczaniem!Pokloniki i pozdrówka z Bydzi przesyła Parananda Prema das!-kłaniający się do stóp-nie tylko w pas!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 21 mar 2009, o 09:27 

Madhava napisał m.innymi: "Chyba każdy z nas ma w głowie taką listę filmów, które w jakiś sposób zrobiły na nim wrażenie, filmów niekoniecznie ambitnych, ale takich wewnętrznie ważnych. Takich, co sprawiły, że po ich oglądnięciu coś w środku drgnęło. Kinematografia, jeśli właściwie się do niej podejdzie, może zaoferować coś niezwykłego, mianowicie spojrzenie cudzymi oczyma na różne kwestie, czasem bardzo istotne. Nie trzeba czegoś doświadczać samemu, wystarczy obejrzeć film i wyciągnąć wnioski."

Obejrzałem tysiące filmów i powinienem być wg. powyższego b. mądrym człowiekiem, ale nie jestem więc z pewnością nie podszedłem do tego we właściwy sposób!
Ale kiedy tak z rana dziś potargały mną różne moce, z tych bardziej nieczystych co to nijak w cztery zasady nie zapaszą, to pomyślałem a może by tak obejrzeć "cudzymi oczyma (och te oczy!)" różne kwestie" (takie co mną targały) wszak są one "istotne", "czasami" i "nie trzeba" mi wtedy "doświadczać samemu", o nie, nie trzeba jarku nie trzeba, a "wystarczy obejrzeć film i wyciągnąć wnioski".
Chyba na powrót zapiszę się do mojego starego DKF(czy to jeszcze działa?), tylko jak im wytłumaczę, to co im kiedyś naiwnie nawkładałem, że nawet Wenders i Kieślowski to wg. Guru, śastra i sadhu zwykła Prajalpa!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 22 mar 2009, o 11:50 
Sponsorzy

Jarku piszesz ze nie jestes mądry.
To moze sie nie udzielaj,bo nikt tu raczej nie jest zainteresowany głupimi textami.
JerzyStuhr tez jest reprezentantem kinematografii
jest doskonałym rezyserem i aktorem,jego spojrzenie na swiat bardzo pieknie przedstawił film pt,pogoda na jutro.
Nasza filozofia jest Kryszna Sambhanda - wszystko mozna zaangazowac .a przynajmniej sprobowac w słuzbe dla Kryszny.
Twoj punkt widzenia kojarzy mi sie z mocherowym beretem, wszystko co na pierwszy rzut oka nie wygląda jak sadhu,siastra,czy guru.To szatan diabeł i nalezy to zbojkotowac.
Taki duzy,a taki niedojrzaly ma pogląd na rozne energie Pana,Prosze litosci...
p.s.
Srila Prabhupada tez lubiał oglądac Czarliego Czaplina i mowil ze kryszna jest zrodłem wszystkiego,np.dobrego humoru.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 22 mar 2009, o 19:23 

Gauranga Avatar das napisał(a):
To moze sie nie udzielaj,bo nikt tu raczej nie jest zainteresowany głupimi textami.
jest doskonałym rezyserem i aktorem,jego spojrzenie na swiat bardzo pieknie przedstawił film pt,pogoda na jutro.
Nasza filozofia jest Kryszna Sambhanda - wszystko mozna zaangazowac .a przynajmniej sprobowac w słuzbe dla Kryszny.
Twoj punkt widzenia kojarzy mi sie z mocherowym beretem, wszystko co na pierwszy rzut oka nie wygląda jak sadhu,siastra,czy guru.To szatan diabeł i nalezy to zbojkotowac.
p.s.
Srila Prabhupada tez lubiał oglądac Czarliego Czaplina i mowil ze kryszna jest zrodłem wszystkiego,np.dobrego humoru.

Drogi Gaurango Avatar!
Może angażuj wszystko po swojemu, ale z wyjątkiem Srila Prabhupada do manipulacji prawdą. To co piszesz może naiwnym sugerować, że Srila Prabhupada zwykł regularnie oglądać (viz."lubiał(?) oglądać " jak piszesz Czarliego Czaplina). Nie znalazłem innych informacji na ten temat jak te, że wg. jednego źródła(Prabhupada Liliramrita, BBT) Prabhupada wspomniał, że raz oglądał film z Ch.Ch w dzieciństwie. Inne źródło mówi, we wspomnieniach uczniów Jego Boskiej Miłości, że choć też w dzieciństwie, to było to kilka razy. Fakt pewnej wizji i oceny Ch.Ch przez Prabhupada w relacji do Pana Kryszny wydaje się oczywisty i choć nie pamiętam źrodła to też coś podobnego słyszałem. Jestem w stanie choć zwykle unikam takich spekulacji wyobrazić sobie np., że Prabhupada "rzucił okiem" na taki film gdzieś w trakcie podróży , albo przypadkiem gdzieś, ale unikałbym kreowania niesprawdzonych wymysłów na taki temat. No, cóż, ale to nie dla takich herosów jak wasza kompanija luba co to się niczego w kupie nie lęka. Gauranga czasem myślę, że parampara myli ci się z głuchym telefonem. Ja nie polecam, ale jak sam błyskotliwie zaiste wykombinowałeś ja człowiekiem mądrym nie jestem.
Więc może tak dla własnego dobra już nie układaj życiorysu dla mahabhagavata Bhakty Pana Kryszny, i nie nadużywaj Jego autorytetu dla byle głupich i czasem stuhrniętych argumentów.
ps. dandavaty dla wszystkich Was

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 22 mar 2009, o 19:25 

bhaktajarek napisał(a):
Gauranga Avatar das napisał(a):
p.s.

Drogi Gaurango Avatar!
Może angażuj wszystko po swojemu, ale z wyjątkiem Srila Prabhupada do manipulacji prawdą. To co piszesz może naiwnym sugerować, że Srila Prabhupada zwykł regularnie oglądać (viz."lubiał(?) oglądać " jak piszesz Czarliego Czaplina). Nie znalazłem innych informacji na ten temat jak te, że wg. jednego źródła(Prabhupada Liliramrita, BBT) Prabhupada wspomniał, że raz oglądał film z Ch.Ch w dzieciństwie. Inne źródło mówi, we wspomnieniach uczniów Jego Boskiej Miłości, że choć też w dzieciństwie, to było to kilka razy. Fakt pewnej wizji i oceny Ch.Ch przez Prabhupada w relacji do Pana Kryszny wydaje się oczywisty i choć nie pamiętam źrodła to też coś podobnego słyszałem. Jestem w stanie choć zwykle unikam takich spekulacji wyobrazić sobie np., że Prabhupada "rzucił okiem" gdzieś jeszcze na film z Ch.Ch., gdzieś w trakcie podróży , albo przypadkiem gdziekolwiek, ale unikałbym kreowania niesprawdzonych wymysłów na taki temat. No, cóż, ale to nie dla takich herosów jak wasza kompanija luba co to się niczego w kupie nie lęka. Gauranga czasem myślę, że parampara myli ci się z głuchym telefonem. Ja nie polecam, ale jak sam błyskotliwie zaiste wykombinowałeś ja człowiekiem mądrym nie jestem.
Więc może tak dla własnego dobra już nie układaj życiorysu dla mahabhagavata Bhakty Pana Kryszny, i nie nadużywaj Jego autorytetu dla byle głupich i czasem stuhrniętych argumentów.
ps. dandavaty dla wszystkich Was

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Moderator: Morderatorzy Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1