Nie wiem jakie to było wspomniane sabji, ale może coś podpowiem ze swoich eksperymentów
Stosuję coś takiego: kombinacja najwięcej 3 rodzajów warzyw w równych proporcjach, jednen rodzaj może dominować.
Proponuję układ: ziemniaczek, kalafior, seler
1. Masala: olej (ghee), kminek indyjski, imbir, asafetida, kurkuma
2. Wysmażyć pokrojone warzywa na masali
3. Zalać wodą tak na dno, by nie przywierały
4. Dusić 20 min (aż ziemniaczek zmięknie)
Można zacząć od wysmażenia ziemniaczka i selera i podduszenia ich (10 min), a na końcu dodać kalafior (na kolejne 10 min)
Na koniec: tadadam!!!! śmietanka!! + pieprz + świeży pomidorek skrojony "w ząbek"... weź pod uwagę, że śmietanka zostanie wpita przez ziemniaczki, więc można jej dać więcej
Zamiast śmietany można dać joghurt
Ziemniaczki i serler można wysmarzyć jak frytki w głębokim oleju
To by było kompozycyjne z żótym ryżem ok, jak dla mnie
Ale do żółtego może pasować również zielone, to podobną kombinację możesz zrobić (inna masala) z brokułem, ziemniakiem, marchewką
....ziemniaczek, brokuł
....brukselka, marchewka, ziemniaczek
.... i tego
...i tak by bylo